Autor Tema: Misljenje o vazduhu sa strane i natapanju od gore (FeV & Co)?  (Pročitano 3081 puta)

Van mreže bobpp

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Thank You
  • -Given: 6180
  • -Receive: 10572
  • Ugled: +11398/-0
  • Pol: Muškarac
  • elektronske cigarete
Flash-e-Vapor postoji vec dugo i ima odredjeni broj vernih korisnika a u poslednje vreme pojavilo se jos nekoliko atomizera sa takvim ili slicnim sistemom rada (Bishop,Era...) pa me zanimaju iskustva onih koji su probali ili redovno koriste iste - pre svega koji tip tecnosti preferiraju a onda i kako koriste,na kojoj snazi i sa kojim setapom u odnosu na druge i uopste neko poredjenje.

Licno nisam probao ni jedan od navedenih ali ono malo slicnih sto su mi prosli kroz ruke navelo me na zakljucak da mi taj sistem ne odgovara.Sa jedne strane natapanje mi je bilo preterano i delovalo da isti setap zahteva vise snage nego na drugim atomizerima a sa druge putanja vazduha cudna gde sa svake strane zahvata samo deo grejaca umesto da se isti nalazi na sredistu puta vazduha... Uglavnom,nisam se nasao i stalno sam imao utisak da bi tu pre odgovarale neke vocne ili kremaste arome nego duvani (mada mozda je i do toga da sam ja pre tip za Kayfun i atomizere tog tipa pa su mi verovatno i ocekivanja drugacija).
Naravno,postoji mogucnost i da sam negde gresio pa ako neko ima savet ili postoji neko pravilo kako se oni "pustaju u pogon" (tipa "obicno manje ili vise namotaja,vate,precnik... u odnosu na npr Kayfun ili Bers ili...") bio bih zahvalan da ga podeli ovde.

Guru

• Gost
Odg: Misljenje o vazduhu sa strane i natapanju od gore (FeV & Co)?
« Odgovor #1 poslato: Jun 23, 2021, 18:15:43 »
  • Publish
  • Isto je kao da pariš driper na MTL, vazduh sa strane direkt na grejač, sa jedne ili obe strane (nije velika razlika).
    FEV natapa za nijansu više od Bishops ali je to lako premostivo postavljanje količine vate i zaokretanjem grejača u odnosu na postove kod FEV-a dok kod Bishopa stavis I voziš, ne može prostije.
    FEV iako za nijansu bolji sa aromom je ipak drugi izbor obzirom na lakoću kojom se Bishop pušta u rad.

Van mreže bobpp

• Global Moderator
    • Hero Member
    • Thank You
    • -Given: 6180
    • -Receive: 10572
    • Ugled: +11398/-0
    • Pol: Muškarac
    • elektronske cigarete
    « Odgovor #2 poslato: Jun 23, 2021, 21:59:51 »
  • Publish
  • I dalje nisam odusevljen...  ;D   Ali ok,ja sam u ecig uvek trazio samo zamenu za klasicne cigarete pa mi ti "socni i aromaticni" atomizeri nikad nisu odgovarali jer ni cigarete nisam dozivljavao tako .Mada razumem da neko voli.To sto se tice natapanja ali vazduh mi i dalje nije najjasniji.Zasto sa bocnih strana kad povlacis od gore?Zar njegovo  kretanje tada nije mimo pravca grejaca?Ok,sigurno ga dobar deo zahvati,posebno ako ima dovoljnu brzinu, ali i dalje mi je nelogicno.Mozda gresim ali uvek sam bio uveren da ako duvam u...sta znam,vrucu corbu npr. najefikasnije je da ciljam u tanjir a ne pored njega ... ;D

Guru

• Gost
    « Odgovor #3 poslato: Jun 23, 2021, 22:27:49 »
  • Publish
  • Pa dobro je usmeren vazduh i mozes da podesi visinu grejača, komore ni nema praktično a vazduh udara direkt na njega sa obe strane. Kao DTL atomizeri gde je uvek bilo bolje da udara sa strane (Blitzen) nego recimo SMM (odozdo).
    Mala visina kod Bishopa, kao i kratak dimnjak kod FEV-a rade dobro aromu.
    Nekada je bilo najbolje odozdo, trendovi se menjaju, ipak je uloženo u R&D...
    Meni je Pioneer i Kayfun Prime 99% parenja... FEV mi zao sto sam prodao, Bishop mi na kraju uze ortak, nisam mogao da nadjem da mu kupim...
    Na kraju dana mi je najbitnije da je sočna aroma, da imam TH i da ništa ne curi a setup da menjam u hodu...
    FEV I Bishop to pružaju ali i Pioneer i Prime, pa ko šta voli...

Eh da, ovo sad cuclam...