Jos jedan razlog paljenja modova ne treba zanemariti, a to je podmetanje od strane konkurencije. Kada je istick 50 bio na vrhuncu popularnosti, desilo se nekoliko paljevina i interesovanje je naglo splasnulo. Nisam bas siguran sta se tu desilo, ali cinjenica je da je i sam proizvodjac prilicno "mlako" reagovao, tako da nista nije iskljuceno. U poslednje vreme, sa porastom broja proizvodjaca, svi se trude ne birajuci sretstva da zagrabe sto veci deo trzista. U oblasti mobilnih telefona, modeli koji su se najcesce palili su samsung i apple, i ako se radi o dva najveca proizvodjaca koji sigurno najvise paznje posvecuju bezbednosti, jer logicno, imaju i najveca sredstva na raspolaganju. Ima tu toga i da su najzastupljeniji, pa sa porastom broja primeraka raste i verovatnoca, ali vec su se vise puta pokazali kao prljavi konkurenti, a bio je jedan slucaj da se vest o paljenju telefona pojavila na nekom sajtu i pre nego sto se to desilo.
I da, kao sto Ivan rece, to se sve desava "tamo nekome", i vrlo cesto pod sumnjivim okolnostima. Ne treba zaboraviti da proizvodjaci opreme, pored konkurencije imaju i jednog velikog i mocnog neprijatelja - proizvodjace duvana. Ja ne znam ni jedan slucaj paljenja modovima na nasim prostorima.