Ne znam da li je jos neko imao losa iskustva sa FA Espresso aromom? To je jedina aroma od FA koja mi konstantno pravi probleme.
Ranije sam narucivao od IW i u pocetku je sve bilo ok. Onda mi je negde u julu ili avgustu stigla tura u kojoj je bio Espresso koji je bio katastrofa, za povracanje. Nije bila providna vec mutna tecnost, ocajnog mirisa jos iz flasice a kada se napravi tecnost ukus bukvalno izaziva nagona za povracanjem. Kao uzeglo ulje/zejtin, pa da to ne bude samo po sebi dovoljno, jos kao da ste takvo ulje stavili na tiganj i zaprzili. Nisam ih kontaktirao povodom toga jer je bilo jos 2-3 flasice Espressa koje su bilo ok. Pomislio sam da je to posledica velikih vrucina u tom periodu i sporijeg transporta, pa se mozda aroma ukvarila od toplote... ili je aroma iz neke praistorijske ture, jer sam bio svestan da je FA dugo pre toga prekinula saradnju sa IW, te da ovi prodaju samo stare zalihe... ili kombinacija oba navedena moguca razloga.
Nakon tog iskustva sam odlucio da narucujem samo od FA, bez obzira na period cekanja. Uzeo sam jednu turu u septembru (koja je za divno cudo stigla za 10 dana od placanja) i u njoj 2 Espressa. Bili su bas kako treba, jasna tecnost, providna, prelepi miris kafe i najvaznije - stara dobra tecnost odlicnog ukusa na koju sam i navikao.
Sada problematicni deo - i Espresso od FA je doziveo istu sudbinu... nisam obracao paznju na promene tokom vremena ali sam primetio kada se promena zavrsila... pre para dana se uhvatim za aromu i imam sta da vidim - mutna, neprovidna.

Otvorim flasicu, pomirisem i opet onaj ogavni uzegli miris. Zamutim 10ml i dobijem horor tecnost. Pogledam drugu (neotvorenu) flasicu, ista prica.
U medjuvremenu mi je stigla novembarska narudzbina od FA, pa sam uporedio posto sam pomislio da sam zaboravio kako treba da izgleda tecnost. Ova nova providna i mirisna bas kako treba.
Sto je najgore, svi znamo da FA zbog velike potraznje pravi arome kada narucis, sto znaci da su sigurno sveze. Jos je na njima rok trajanja do marta 2014. godine. Nije mi jasno kako i zasto se ovo desava, pisao sam im juce pa cu videti sta ce da odgovore.
Pridodajem i slike, cisto da imate predstavu o cemu govorim:

Ne znam bas koliko se jasno vidi diskoloracija i zamucenost pokvarene arome (leva na slikama), ali sam napravio jos jednu sa tri flasice, dve leve su ukvarene a desna je iz najnovije ture... stavi sam iza njih crni notes pa se moze videti kako se kroz poslednju flasicu jasno vidi crna boja notesa dok kada se gleda kroz druge dve to nije slucaj.