Autor Tema: Ima li ovde kompijuterskih hardverasa?  (Pročitano 3861 puta)

Na mreži JockobG

  • Sr. Member
  • ****
  • Thank You
  • -Given: 156
  • -Receive: 31
  • Poruke: 297
  • Ugled: +31/-0
  • elektronske cigarete
Ima li ovde kompijuterskih hardverasa?
« poslato: Maj 12, 2022, 19:05:54 »
Ima li ovde kompijuterskih hardverasa?
Imam 2x2gb.
Da li moram da kupukem 2x4gb A DA BUDU UPARENE.....


ILO
I OSTAVIM JEDNU MOJU MEMORIJU OD 2GB I DODAM BILO KOJU OD 4GB

 :th_coffeetime:

Van mreže Điva

  • eCiginfo prijatelj
  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 3190
  • -Receive: 2463
  • Poruke: 2699
  • Ugled: +2756/-0
  • Pol: Muškarac
Odg: Ima li ovde kompijuterskih hardverasa?
« Odgovor #1 poslato: Maj 13, 2022, 05:41:04 »
Uparene idu paralelno kad ima četri slotova, u istu boju.
Kad nisu uparene u različite boje.
Možeš ostaviti 2 i staviti 4 pored (znači posebno)

Ako podržava toliko GB naravno..
Uvek će manja frekvencija raditi, zato gledaj da budu iste brzine. Generacija, voltaža takođe.

PS: napiši za svaki slučaj o čemu se radi


Na mreži JockobG

  • Sr. Member
  • ****
  • Thank You
  • -Given: 156
  • -Receive: 31
  • Poruke: 297
  • Ugled: +31/-0
  • elektronske cigarete
Odg: Ima li ovde kompijuterskih hardverasa?
« Odgovor #2 poslato: Maj 15, 2022, 16:17:31 »
djiva pa nema sta. Imam2x2gb nez nam brzinu.
Ubacio bi jednu od 4gb plus ova stara od 2gb.otvorio sam kućiste i  ima dva slota 2x2

Van mreže Điva

  • eCiginfo prijatelj
  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 3190
  • -Receive: 2463
  • Poruke: 2699
  • Ugled: +2756/-0
  • Pol: Muškarac
Odg: Ima li ovde kompijuterskih hardverasa?
« Odgovor #3 poslato: Maj 15, 2022, 18:52:57 »
DDR2, DDR 3, SO-DIMM?




Na mreži JockobG

  • Sr. Member
  • ****
  • Thank You
  • -Given: 156
  • -Receive: 31
  • Poruke: 297
  • Ugled: +31/-0
  • elektronske cigarete
Odg: Ima li ovde kompijuterskih hardverasa?
« Odgovor #4 poslato: Jun 10, 2022, 13:22:01 »
Ddr2

Van mreže comid

  • Full Member
  • ***
  • Thank You
  • -Given: 15
  • -Receive: 19
  • Poruke: 219
  • Ugled: +32/-0
Odg: Ima li ovde kompijuterskih hardverasa?
« Odgovor #5 poslato: Jun 10, 2022, 14:06:35 »
Navodno za ddr2, ima 4gb, ali ja nikad nisam nasao.

Na mreži JockobG

  • Sr. Member
  • ****
  • Thank You
  • -Given: 156
  • -Receive: 31
  • Poruke: 297
  • Ugled: +31/-0
  • elektronske cigarete
Odg: Ima li ovde kompijuterskih hardverasa?
« Odgovor #6 poslato: Septembar 10, 2022, 15:32:13 »
Kako se zovu ove memorije.
Hvala unapred! :comp26:
Na jednoj pise 256MB DDR 333MHz Cl2 5.

Van mreže ivanneko

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 11210
  • -Receive: 13088
  • Poruke: 8594
  • Ugled: +15523/-0
  • Pol: Muškarac
Odg: Ima li ovde kompijuterskih hardverasa?
« Odgovor #7 poslato: Septembar 10, 2022, 17:21:44 »
DDR1
Umesto da se lepo prilagodimo i pevamo hvalospeve svakom govnetu, mi samo nesto kritikujemo :D

Van mreže Điva

  • eCiginfo prijatelj
  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 3190
  • -Receive: 2463
  • Poruke: 2699
  • Ugled: +2756/-0
  • Pol: Muškarac
Odg: Ima li ovde kompijuterskih hardverasa?
« Odgovor #8 poslato: Septembar 10, 2022, 18:13:28 »
Pored toga liči na SO-DIMM (laptop)
Ali nisam 100% siguran



Na mreži JockobG

  • Sr. Member
  • ****
  • Thank You
  • -Given: 156
  • -Receive: 31
  • Poruke: 297
  • Ugled: +31/-0
  • elektronske cigarete
Odg: Ima li ovde kompijuterskih hardverasa?
« Odgovor #9 poslato: Septembar 10, 2022, 18:26:20 »
Ok.hvala dragi vaperi prijatelji.
Znacilo bi mi kada bih znao kod starog laptopa bas bas
Da reinstaliram Bios. Nisam youtubovao, nemam predstavu kako to. Jer sam stavio password.pa zaboravio. Pa kada odem na kod ima link za to nece da prihvati. Dakle sta je taj bios i da li bi mogao da reinstalirab bootujem neki bios...ne znam.....

Van mreže Điva

  • eCiginfo prijatelj
  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 3190
  • -Receive: 2463
  • Poruke: 2699
  • Ugled: +2756/-0
  • Pol: Muškarac
Odg: Ima li ovde kompijuterskih hardverasa?
« Odgovor #10 poslato: Septembar 10, 2022, 19:37:38 »
BIOS je operativni sistem matične ploče.
Možeš resetovati .
Dovoljno je izvaditi CMOS bateriju, sačekati par minuta, vratiti bateriju



Na mreži JockobG

  • Sr. Member
  • ****
  • Thank You
  • -Given: 156
  • -Receive: 31
  • Poruke: 297
  • Ugled: +31/-0
  • elektronske cigarete
Odg: Ima li ovde kompijuterskih hardverasa?
« Odgovor #11 poslato: Septembar 10, 2022, 19:45:00 »
Ima plavu bateriju jesam. Mozda je dotrajala baterija.

Van mreže Điva

  • eCiginfo prijatelj
  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 3190
  • -Receive: 2463
  • Poruke: 2699
  • Ugled: +2756/-0
  • Pol: Muškarac
Odg: Ima li ovde kompijuterskih hardverasa?
« Odgovor #12 poslato: Septembar 10, 2022, 19:47:30 »


Ili možeš resetovati sa CMOS jumper -om.
Ima tri pina koje se nalaze u blizini baterije.
Pomeriš podrazumevane pozicije 1-2 na poziciju 2-3 tako se briše/resetuje. Takođe treba čekati malo, zatim vratiti na podrazumevanu poziciju(1-2)



Na mreži JockobG

  • Sr. Member
  • ****
  • Thank You
  • -Given: 156
  • -Receive: 31
  • Poruke: 297
  • Ugled: +31/-0
  • elektronske cigarete
Odg: Ima li ovde kompijuterskih hardverasa?
« Odgovor #13 poslato: Septembar 10, 2022, 19:57:11 »
Hahaa. Koji ste mozgovi msm carevi...probacu.thx.