Dosao sam u posed nekih novih stvari pa malo da se pohvalim.Nije bilo u planu,ovakvi uredjaji su mi uvek bili pomalo strani ali se kockice nekako poklopile i eto.
Pre nego sto pocnem moram naglasiti da me je ovo kostalo (potpuno novo,da ne bude zabune) 50E u kesu i nesto malo tecnosti koje su ionako bile visak pa je moguce da bi mi utisak bio nesto drugaciji da sam platio punu cenu od 100$ ( + carina).
Pakovanje:
Obicna kutija u kakvim obicno stizu razni atomizeri iz Kine. U kompletu stize sam uredjaj,tuba za 18490/18500,tuba za 18650 baterije i... nista vise.
Iskreno,za 100$ su se mogli malo "isprsiti" pa ubaciti neku futrolu ili bar par onih sarenih papirica,nalepnica i slicnih nepotrebnih stvari koje obicno dobijamo.Ostavilo bi bolji ukupni utisak.

ZNA (mehanicki deo):
Ovo je mesto gde Robbot blista.
Koliko sam u toku,oni i jesu metalska firma,jedna od retkih koji hoce da se zezaju (ili imaju masine koje mogu) sa 316l celikom a ZNA klon je prva stvar sa nesto elektronike koju rade.
Sve je apsolutno besprekorno.Svaki navoj,svaki zazor,otvor...sve do najsitnijeg detalja je odradjeno kako treba.U smislu masinske izrade ne vidim nikakav prostor gde bi original mogao biti bolji.Na samo telo moda je nanet neki satenski finis,verovatno da bi sto vise licio originalu ali postoji mogucnost da ce vremenom poceti da se skida (mada u ovom trenutku nema tih naznaka).Jednostavno peskarenje bi mozda bilo trajnije a ne bi bila velika razlika na prvi pogled i verovatno bi bilo manji magnet za otiske.

Gornja kapica je dobila pin sa oprugom.Hod je relativno kratak pa neki ati sa duzim 510 (KL+ sa FT) moze zadavati problem.Sama opruga je veoma slaba i njenu ulogu vecinom preuzima gornja plocica sa kontaktom kada se zavrne na telo.Mozda nije bas najsjajnije resenje ali je ipak funkcionalno i bolje nego predhodna varijanta sa fiksnim pinom.

Svi navoji su Z2,kao na originalu.Preko "bare" to nesto znaci a meni licno ne igra neku ulogu.Mozda nekad i zasmeta jer postoji tek jedan ili dva hibrida tog koraka.

Dugmici (iako to spada vise u elektricni deo) su prijatno "clicky".Mali su skoro u ravni sa telom,slicno originalu.
ZNA (elektricni deo):
Koliko je izrada u mehanickom smislu dobro uradjena toliko je elektricni deo los.Upravo se ovde vidi neiskustvo proizvodjaca po pitanju ovakvih uredjaja.
Iako Sylvia tvrdi da je elektronika njihove proizvodnje istina je da je ista kao u Hani 50 (skuplja var. sa FT),verovatno Hotcig ili ko vec to radi. Jedina njihova izmena je sto na pozdravnom ekranu ispisuje ZEN ZNA umesto HOTCIG ili neceg drugog.

Realna snaga ovog uredjaja je 30W,mozda 35W.Deklarisanih 50 mislim da ne moze da postigne ni na probnom stolu,sa sve poklopljenim mesecevim menama i polozajem planeta.Kad se na sve to dodaju lemovi na nivou osnovne skole,tanke zice lose izolacije i ss kontakti cudo je i toliko.Za primer koliko je lose i podatak da minus nije lemljen ili uvrnut za telo (pozeljno na dva mesta) vec jednostavno prislonjen i pritisnut samom plocicom.

Mislim da celokupnom losem utisku jos doprinosi i jedna nesrecno implementirana funkcija - ogranicenje snage ukoliko je losa celija.Radi se o tome da elektronika,ukoliko otkrije da baterija ne moze da isporucu dovoljno snage jer je stara,prazna ili losa,automatski smanji napon za oko 1,5V od zadatog radi zastite.Problem je sto su sve veze prilicno lose (i sam uredjaj,cak i originalni, ima problema sa dropom zbog samog dizajna) pa ta zastita,izgleda,"okida" cesce nego sto bi trebalo.Naravno,na manjim snagama (recimo do ~20W) i na vecim otporima to se bas i ne pokazuje i sve radi kako bi trebalo.
Druga funkcija koja postoji (sem onih standardnih - podesavanje snage,zakljucavanje,orijentacija ekrana...) je i "preheat". Zamisao je da pri maloj i velikoj( ?)snazi - <10W i >40 ili 45W pusti ~0.3V vise od zadatog u prvoj sekundi i onda nastavi sa regularnom vrednoscu.U prvom slucaju mi i ima smisla,u drugom ne bas ali ok.Srecom,samo je 0,3V u pitanju pa,ako i ne koristi puno,ni ne smeta.
Da ne bude da samo kudim-deo koji je meni bitan je step down i taj deo zaista radi besprekorno.Napon na displeju je veoma precizan,sa greskom manjom od par % u odnosu na ono sto realno isporucuje atomizeru i ujednacen tokom celog trajanja baterije.Baterija kod poslednjeg podeoka ima oko 3,5V-3,6V pa pretpostavljam da iskljucuje (mada nisam siguran) na 3,3 ili 3,2V sto je,po meni,ok.
Otpor je smaknut za oko 0,05,max 0,1 Ohm nanize pa je,i sa te strane,prilicno precizno.Posebno ne igra ulogu ako,kao ja,koristite uglavnom 1,8-2 Ohm-a.

Ko zeli da procita malo bolji opis od mog ima ovde
http://vapingcheap.com/robbot-zna-30-clone-review/ .U pitanju je prosli model od 30W i neki detalji su sada izmenjeni ali mehanicki deo je isti.
Preporu ili ne...pa nemam pojma

.
Osnovni utisak ovde ne ostavlja ni izrada ni sam izgled,tj dizajn.To je sve stvar ukusa.
Ono sto definitivno ostaje u secanju je osecaj 400 grama celika u ruci.
Deluje...pa nema druge reci...jednostavno mocno.