Kisno vreme ovih dana a ja dokon...
Elem,iskopam neki paketic duvana koji se vec duze vreme vuce po kuci (jer nikom ne treba a meni zao da bacim).Maceracija posle iskustva sa Fumantiom nije dolazila u obzir i zato odlucim da pokusam "*****************".Prvi i osnovni razlog -jer mi je dosadno

,drugo - da mogu da kazem da sam i to probao,trece - DVap (tip koji manje-vise stoji iza WTA) priznaje da se time moze postici do 40% ekstrakcije alkaloida i krajnja koncentracija ~5mg/ml,u zavisnosti od razblazivanja.
Proces nije posebno komplikovan a rezultat je (posle razblazivanja) 20-tak ml bistre zute tecnosti (svetlije nego na slici,zezaju me podesavanja

),subjektivno izmedju 5mg i 10mg jacine (bez dodatog nikotina) i ,za cudo,ukusa uopste ne tako loseg.Ni blizu onom Fumantijinom buckurisu.Pomalo sladunjavo,pomalo seno (ali ne ono budjavo i vlazno,vise suvo)...najblize - miris nezapaljene cigarete iz kutije.Ne mozda najkvalitenije cigarete (nije ni duvan bio najkvalitetniji

) ali to bi bilo to - upravo povlacim nezapaljenu cigaretu i atomizer bez moda naizmenicno...recimo 80% identicno.Ono sto nije identicno je upaljena cigareta ali to se ne moze ni ocekivati.Iskreno,ocekivao sam mnogo gore dok je,zapravo,cak slicno pojedinim fabrickim tecnostima.Cak ni setap ne prlja vise nego mnoge fabricke.
Efekat je...interesantan.Dva-tri povlacenja i pauza.Jednostavno niti mogu niti imam potrebu za vise.Definitivno nesto ima u tome sto nema u samom nikotinu i voleo bih da probam i cistu,fabricku WTA tecnost (mozda malo jace koncentracije,razlicite arome...) da uporedim ali,sa druge strane,nemam ja vise potrebu za tim posle svih ovih godina.Verovatno bih u pocetku,u onih par meseci kad se jos mozda mesaju cigarete sa parom,imao koristi od ovakvog necega ali sada me,za nesto dalje od obicne probe,ne zanima.
Druga je stvar sto nemam pojma sta je iz tog duvana izvuceno.U teoriji bi trebalo da je proces dosta cistiji od proste maceracije ali ipak se ne moze meriti sa procesima u odgovarajucim pogonima i pod nadzorom ljudi koji se razumeju u to.Opet racunam,posle 20+ godina cadji i ko zna cega sve iz cigareta,nece me ni 0,5ml ovoga ubiti

.
U svakom slucaju,radoznalost sam zadovoljio a i suvise sam se navikao na ovakve tecnosti kakve jesu i ritam parenja da bih sad nesto menjao i rizikovao bez potrebe pa ne verujem da cu dalje koristiti u buducnosti.
Zapravo,vec neko vreme razmisljam da li uopste nesto da pisem o ovome jer ne zelim da ljudi pokusavaju nesto gde ne postoji (bar koliko-toliko) garantovana sigurnost,gde niste sigurni sta ce biti rezultat i u kojoj koncentraciji,koje pesticide i nezeljene komponente ce biti izvucene uz sve ostalo...Zbog toga smo i pobegli od cigareta,izmedju ostalog,nema razloga sada se vracati opet.
Uglavnom,ne preporucujem ovakva igranja a ko bas zeli da proba WTA moze uz malo napora nabaviti gotovu tecnost spolja.
Iz istog razloga nisam ni napisao naziv procesa (moze se naci na netu) pa ko zeli da zna vise mora malo istraziti i usput,nadam se,postati i svesniji rizika koje igranje sa ovim nosi (i mozda nauciti jos nesto korisno usput).