Al Carlo Habano Pinacolada
5%; oko 3 nedelje
Arome ovog proizvodjaca su vec neko vreme na nasem trzistu ali ih nisam do sada uzimao jer nisam znao sta da ocekujem.Ja sam "duvanski" tip i voce nije nikad bilo moj fazon a sve ove arome su kombinacija neke vocke/povrcke i duvana (a sem toga ni ono preporuceno doziranje od 8% me nije privlacilo).Medjutim,arome zapravo i nisu lose.
Prvu koju sam uzeo je neka "Habano Pinacolada" sto bi trebala biti kombinacija ananas-rum-kokos-duvan.Posle tri nedelje tu je ananas kao uslovno dominantan (ali ne toliko da se ne oseti i ono ostalo mada ananas inace ima tendenciju da preovladjuje u svemu gde se ubaci,bilo to sok,vocna salata ili nesto trece).Iza ananasa ide...duvan? Odnosno ide nesto sto bi mozda moglo biti duvan ali tek posle dva-tri meseca jer posle tri nedelje nije dovoljno definisano iako se oseti da ima nesto.Odmah posle toga kao zavrsnica idu rum i kokos ali opet vise kao nesto slatkasto nego kao jasno definisan ukus kokosa ili ruma (sto je verovatno i dobro jer mislim da bi i jedno i drugo u slucaju da su jace naglaseni bili "zamorni" za duzu upotrebu).
Sve ukupno meni se zapravo i dopada...Aroma nije teska pa se moze koristiti i duze a doziranje od 5% mi je posle 3 nedelje cak na granici da bude i prejako.Jedini problem je sto mi se zaista cini da tecnosti ovih aroma moraju dugo stojati pre upotrebe,mesec dana sigurno a verovatno i vise.
Stranica proizvodjaca:
https://www.canadaflavorlab.com/