Ovaj NUC je postao zver.
Sve je počelo tako da sam skontao da je ~12 GB RAM memorija možda previše, apsolutno dovoljno 8 (vratio sam eMMC 4GB u fabričko stanje, pre je bilo u fuziji sa DDR3L). Onda šta sa brzim 4 GB? Prvo je služio kao Media centar Libreelec, moglo se uživati kako ne treba HDD/SSD, a radi

Nije to dugo trajalo, čuo sam neki šapat ' hdcp ' , HD PC ' .. xD. Pa sam lepo instalirao Linux Lite na taj eMMC i krenulo hobi projekat razmišljanje, pa i sreća sa nabavkom delova.
Pre budženja sam se setio da imam neki stari Vivax tablet, to sam rasturio, jer displej od 7" tačno staje na DE3815TYKHE; nisam puno očekivao, ali vredelo probati. Za dvadesetak minuta sam imao mali ekran na dodir, koji može da služi i kao touchpad ili touch tastatura. Taj eDP port je zakon, može i od nekog laptopa da se priključi ekran sa jednostavnim podešavanjima.
Sledeći dan sam išao da kupim jednom matorom čoveku pojačivač WiFi signala (repeater), prodavac mi rekao da imaju Patriot SSD od 240 GB za 2000 na sniženju, jedan je malo ogreban pa može za 1500. Gledam i ne verujem, naravno da sam kupio, do danas nisam uočio ogrebotine. Ćaskali smo jedno pola sata, naravno i o kriptovalutama, i pokazao neke delove koje je jedan lik u ludilu da se obogati naručio više komada raznih (za povezivanje grafičkih kartica), i bilo viška.

Odmah sam znao sledeća dva koraka

HDD je izašao iz kućišta, dobio Sata na USB priključak (5V), SSD zauzeo svoje mesto.
Da ne budem dosadan, kratko ću napisati:
Nakon dugo vremena opet imam Windows, ostao i Linux Lite na eMMC, na SSD je i moja omiljena distribucija (na kojem dosta sam radio i radiću) Manjaro KDE Plasma.
Instalirao sam i Android 10.
Iz unutarnjih USB pinova sam uspeo izvući maksimum, imam FireWire 800.
Grafička kartica je GeForce GT 710 1GB/64 bit, pasivan, nije ništa specijalno, ali veoma dobro radi, pogotovo jer je usklađeno sa Intel HD

Najveći fazon je da je baš sve povezano, znači stariji iMac računar, Philips TV aluminijum (moj rad, sa pet jakih zvučnika i 2k 32 inch ViewSonic) i PlayStation 3 Super Slim.
Ljudi, ovo nisam ni sanjao. Bukvalno je sve totalno povezano, na primer ako želim na Intel NUC gledati neki film na DVD ili blu-ray, to stavim u PS3, ili microdrive, SD , u iMac..
Funkcioniše i obrnuto. All-in-one u all-in-one

Još radim na nekim sitnicama, ali ovo sve sa ozvučenjem je postao pravi studio .
PS: malo sam se smorio, jer sam imao poziv i nestalo dosta toga napisano, možda drugi put u nekoj drugoj temi .
Ali ovaj računarnič više nije za prodaju

Raspberry Pi 400 sam dao kevi, " zdravo đaci "