Ruzgar, ovde se definitivno nije stedelo na materijalu. Ne znam kako da formulisem ovo sto primecujem kao prvo, tu masivnost. Nije ni primedba, niti nedostatak, ali stvarno je tezina znatna i mislim da je bilo dosta mesta na ovom atomizeru, gde je moglo da se "ustine" na materijalu i na taj nacin smanji tezina. Konkretno, ovo sam primetio i ne uzimam za manu, jer meni definitivno nije na smetnji, cak naprotiv. Posto koristim 4nine sa baterijom 18350, pored skladnog spoja (u precniku), gotovo su isti po duzini i to daje veoma lepu sliku u celosti, plus ta tezina koja mu daje jednu dozu osbiljnosti, kada je u ruci. Lepo "lezi" i sa tom tezinom daje neku ozbiljnost i sigurnost.
Sa FastTech-a je stigao sa svojim drip tipom. Tip je mali, zaista je interesantne "gradje" i lep, ali za ovaj atomizer nije upotrebljiv. Drip tip je mali, kratak...odlican, zaobljen na vrhu, a u baznom delu sa kojim naleze na samu kapicu ima prosirenje u obliku podloske. Odlicno izgleda, ali na vrhu, na zaobljenom delu je suvise mali otvor. Ova ala od atomizera daje zavidnu kolicinu pare, tako da taj manji otvor dosta prigusuje i nekako nije to-to. Stavio sam tip sa velikim otvorom, koji sam skinuop sa jednog drip atomizera i slika se momentalno promenila. Ta kolicina pare koji Ruzgar iznedri, pozkaze se u pravom svetlu, odnosno u svoj svojoj kolicini i giustini. Mali predlog za one koji se na prvi pogled emotivno vezu za njegov izvorni drip tip, koristite ga slobodno, ali mu otvor razbusite do maksimuma!

On jeste poprilicno kajfunolik, ali ima svoje nepobitne atribute. Izuzetno mi je zao sto je nekako skrajnut u stranu, sto je zanemaren...trend Kaje, ali bez potrebe, je njemu ucinio veliku nepravdu sa tim zapostavljanjem. Izuzetan je atomizer i bar meni kvalitetniji proizvod (pricamo o klonu, pa se i odnosi na klon Kaje) od bilo kog pojavnog oblika Kayfun-a.
Baza je slicna svim proizvodima na bazi kaje, stim sto je kod njega neko malo vise mislio. Raspon izmedju srafova na bazi je nesto veci nego kod "obozavanog atomizera", sto pruza odredjenu dozu komocije prilikom smestanja, odnosno postavljanja coila. Ima sasvim dovoljno mesta za razne precnike, to tvrdim jer sam odmah povadio burgije raznih precnika i odokativnom metodom testirao sta sve moze da stane u taj raspon, a moze svasta! Druga bitna stvar su sami srafovi, koji su u ovom slucaju sa velikim glavama. Zaista bitna stvar, a jos bitnija stvar je to da se izbeglo ceprkanje po upustenim postovima i malim glavama i jos manjim srafovima. Ono sto me je jos obradovalo, a tice se same baze, to su kanali za dovod tecnosti. Lepo su uglodani i dosta su komotni, ali ne preterano. Ovo je bitan detalj, jer smo sigurni da ce dotok tecnosti biti dobar i da omogucuje konstantno napajanje...znaci, momenat sa zagorelim ukusom jednostavno nije moguc i tu je opet prevaga ka Ruzgar-u u odnosu na masu klonova "obozavanog atomizera".

Na cauru, koja ide prva preko setup-a, standardno ide dimnjak...koji bas i nije standardan, mislim na oblik i samu funkciju prosirenog vrha. Intersantan je jer na tom svom prosirenom gornjem delu ima oringe koji dihtuju stakleni tank. Sad mogu da se vratim na pocetak teksta, gde sam pomenuo da je moglo malo i da se pristedi na silnom "uzidanom" gvozdju. Preko tanka ide zastitna obloga od SS-a, koja je prorajbovana po vertikali na cetiri mesta. Prakticno, to su prorezi kroz koje moze da se vidi nivo tecnosti u tanku. Cela ova kombinacija je dovela do smanjenja prostora, ujedno i kapaciteta samog tanka, koja je 2.5ml. Priznacete malo, a spram njegovih dimenzija, tako da je mali kapacitet jedina moja blaga zamerka ovom atomizeru.

Kao sto sam rekao, sam vrh dimnjaka se zavrsava prosirenjem, koje je precnika (unutrasnjeg) staklenog tanka. Taj vrh ima udubljenje u kojem je plasticni (trebalo bi od delrina, mada po suvoci plasike tesko da je u ovom slucaju klona) disk, koji na svom sredisnjem delu ima otvor, naravno koji omogucava protok pare. Kada se podigne taj plasticni disk u dnu tog udubljenja je sraf. On zatvara otvor kroz koji se puni tank.

Na dimnjak se navrce masivna kapica atomizera. Meni je interesantna ta kapica i njena velicina i ne znam zasto je to uradjeno u tom obliku. Mislim da je mogla da bude i manja, no da se vratim mukotrpnom momentu punjenja tanka. Onaj pomenuti plasticni disk je zaista tesko isceprkati, poteban je neki prirucni alatic za to, a bas i nemamo uvek pri ruci. Ja pribegavam punjenju direktno u tank. Okrenem naopako atomizer, svucem malo tank preko gornjeg dela dimnjaka i polako sipam. Kolicina tecnosti koja se sipa na ovaj nacin, gotovo da je ista kao da je sipano kroz otvor ispod plasticnog diska. Mnogo je laksi i brzi postupak, naravno pri tom nema curenja, zamascivanja prstiju i okoline. Preporucen metod!

Iako nema AFC, sve je dobro dimenzionisano i predvidjeno. Povlacenje nije prelako, mogu da kazem standardno i meni veoma ugodno. U ovom slucaju "obozavani atomizer" je nadigran definitivno, jer Ruzgar daje bogatu, gustu i toplu paru...da i nema pistanja, samo blago sustanje. Opet kazem da je bez potrebe zanemaren i to je greska. Ovo je atomizer sa malo mana i ja ga toplo preporucujem!