Autor Tema: Ruzgar Clone  (Pročitano 11024 puta)

Van mreže gibalan

• Hero Member
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 22
  • Ugled: +6314/-1
Ruzgar Clone
« poslato: Novembar 03, 2014, 16:03:14 »
  • Publish
  • Ruzgar RDA je klon Rüzgar RTA (Highwind Innovative Designs). Izradjen je od nerdjajuceg celika i manjih delova od drugih materijala. Ima stakleni tank zapremine 2.5ml. Konektor je standardni 510. Ima jedan otvor za vazduh na bazi. Logo je ugraviran na zastitnom SS omotacu staklenog tanka.

Dimenzije:

-precnik je 22mm
    -visina je 42.9mm
    -tezina je 78g
    -zapremina tanka 2.5ml

Cena klona na FastTech-u je 12.16$ dok je original 135$ kod vapinart.com
    Recenzija klona

Slike originala

« Poslednja izmena: Jun 16, 2016, 15:26:00 Bolle »

Van mreže gibalan

• Hero Member
    • Thank You
    Odg: Ruzgar Clone
    « Odgovor #1 poslato: Novembar 24, 2014, 21:20:43 »
  • Publish
  • Ruzgar, ovde se definitivno nije stedelo na materijalu. Ne znam kako da formulisem ovo sto primecujem kao prvo, tu masivnost. Nije ni primedba, niti nedostatak, ali stvarno je tezina znatna i mislim da je bilo dosta mesta na ovom atomizeru, gde je moglo da se "ustine" na materijalu i na taj nacin smanji tezina. Konkretno, ovo sam primetio i ne uzimam za manu, jer meni definitivno nije na smetnji, cak naprotiv. Posto koristim 4nine sa baterijom 18350, pored skladnog spoja (u precniku), gotovo su isti po duzini i to daje veoma lepu sliku u celosti, plus ta tezina koja mu daje jednu dozu osbiljnosti, kada je u ruci. Lepo "lezi" i sa tom tezinom daje neku ozbiljnost i sigurnost.

Sa FastTech-a je stigao sa svojim drip tipom. Tip je mali, zaista je interesantne "gradje" i lep, ali za ovaj atomizer nije upotrebljiv. Drip tip je mali, kratak...odlican, zaobljen na vrhu, a u baznom delu sa kojim naleze na samu kapicu ima prosirenje u obliku podloske. Odlicno izgleda, ali na vrhu, na zaobljenom delu je suvise mali otvor. Ova ala od atomizera daje zavidnu kolicinu pare, tako da taj manji otvor dosta prigusuje i nekako nije to-to. Stavio sam tip sa velikim otvorom, koji sam skinuop sa jednog drip atomizera i slika se momentalno promenila. Ta kolicina pare koji Ruzgar iznedri, pozkaze se u pravom svetlu, odnosno u svoj svojoj kolicini i giustini. Mali predlog za one koji se na prvi pogled emotivno vezu za njegov izvorni drip tip, koristite ga slobodno, ali mu otvor razbusite do maksimuma!

On jeste poprilicno kajfunolik, ali ima svoje nepobitne atribute. Izuzetno mi je zao sto je nekako skrajnut u stranu, sto je zanemaren...trend Kaje, ali bez potrebe, je njemu ucinio veliku nepravdu sa tim zapostavljanjem. Izuzetan je atomizer i bar meni kvalitetniji proizvod (pricamo o klonu, pa se i odnosi na klon Kaje) od bilo kog pojavnog oblika Kayfun-a.

Baza je slicna svim proizvodima na bazi kaje, stim sto je kod njega neko malo vise mislio. Raspon izmedju srafova na bazi je nesto veci nego kod "obozavanog atomizera", sto pruza odredjenu dozu komocije prilikom smestanja, odnosno postavljanja coila. Ima sasvim dovoljno mesta za razne precnike, to tvrdim jer sam odmah povadio burgije raznih precnika i odokativnom metodom testirao sta sve moze da stane u taj raspon, a moze svasta! Druga bitna stvar su sami srafovi, koji su u ovom slucaju sa velikim glavama. Zaista bitna stvar, a jos bitnija stvar je to da se izbeglo ceprkanje po upustenim postovima i malim glavama i jos manjim srafovima. Ono sto me je jos obradovalo, a tice se same baze, to su kanali za dovod tecnosti. Lepo su uglodani i dosta su komotni, ali ne preterano. Ovo je bitan detalj, jer smo sigurni da ce dotok tecnosti biti dobar i da omogucuje konstantno napajanje...znaci, momenat sa zagorelim ukusom jednostavno nije moguc i tu je opet prevaga ka Ruzgar-u u odnosu na masu klonova "obozavanog atomizera".

Na cauru, koja ide prva preko setup-a, standardno ide dimnjak...koji bas i nije standardan, mislim na oblik i samu funkciju prosirenog vrha. Intersantan je jer na tom svom prosirenom gornjem delu ima oringe koji dihtuju stakleni tank. Sad mogu da se vratim na pocetak teksta, gde sam pomenuo da je moglo malo i da se pristedi na silnom "uzidanom" gvozdju. Preko tanka ide zastitna obloga od SS-a, koja je prorajbovana po vertikali na cetiri mesta. Prakticno, to su prorezi kroz koje moze da se vidi nivo tecnosti u tanku. Cela ova kombinacija je dovela do smanjenja prostora, ujedno i kapaciteta samog tanka, koja je 2.5ml. Priznacete malo, a spram njegovih dimenzija, tako da je mali kapacitet jedina moja blaga zamerka ovom atomizeru.

Kao sto sam rekao, sam vrh dimnjaka se zavrsava prosirenjem, koje je precnika (unutrasnjeg) staklenog tanka. Taj vrh ima udubljenje u kojem je plasticni (trebalo bi od delrina, mada po suvoci plasike tesko da je u ovom slucaju klona) disk, koji na svom sredisnjem delu ima otvor, naravno koji omogucava protok pare. Kada se podigne taj plasticni disk u dnu tog udubljenja je sraf. On zatvara otvor kroz koji se puni tank.

Na dimnjak se navrce masivna kapica atomizera. Meni je interesantna ta kapica i njena velicina i ne znam zasto je to uradjeno u tom obliku. Mislim da je mogla da bude i manja, no da se vratim mukotrpnom momentu punjenja tanka. Onaj pomenuti plasticni disk je zaista tesko isceprkati, poteban je neki prirucni alatic za to, a bas i nemamo uvek pri ruci. Ja pribegavam punjenju direktno u tank. Okrenem naopako atomizer, svucem malo tank preko gornjeg dela dimnjaka i polako sipam. Kolicina tecnosti koja se sipa na ovaj nacin, gotovo da je ista kao da je sipano kroz otvor ispod plasticnog diska. Mnogo je laksi i brzi postupak, naravno pri tom nema curenja, zamascivanja prstiju i okoline. Preporucen metod!

Iako nema AFC, sve je dobro dimenzionisano i predvidjeno. Povlacenje nije prelako, mogu da kazem standardno i meni veoma ugodno. U ovom slucaju "obozavani atomizer" je nadigran definitivno, jer Ruzgar daje bogatu, gustu i toplu paru...da i nema pistanja, samo blago sustanje. Opet kazem da je bez potrebe zanemaren i to je greska. Ovo je atomizer sa malo mana i ja ga toplo preporucujem!

Van mreže gibalan

• Hero Member
    • Thank You
    « Odgovor #2 poslato: Decembar 01, 2014, 23:16:18 »
  • Publish
  • Ruzgar klooni fasttechilta

« Poslednja izmena: Jun 16, 2016, 15:27:51 Bolle »

Van mreže raw2sienna

• eCiginfo prijatelj
    • Hero Member
    • Thank You
    • -Given: 389
    • -Receive: 1274
    • Ugled: +2206/-0
    • Pol: Muškarac
    • Dopisnik iz inostranstva aka k2b
      • slo-vaper
    « Odgovor #3 poslato: Jul 10, 2015, 19:13:11 »
  • Publish
  • Da podignem malo ovaj mali gem iz prašine...

Stigo mi pre neki dan ovaj Ruzgarčič - trenutno po ceni od $6.65

Review na FT

https://www.fasttech.com/reviews/1766601/306717

Šta da kažem - kad sam ga prvi put kresnuo na LPG sa 18350 batkom sam odmah našao još jedan kombo za izlazak (sa rezervnom batkom 2 tanka - 1 tank od 2,5 ml/baterija).Možda če se neki smijati - ali odmah ne podsetio na malu Ružu. Il zbog male komorice il zbog kratkog dimnjaka ova spravica po osječaju vejpa i po aromi ima nešto što mnogo asocira na Ružu.
     8 namotaja 28AWG na prečnik od 2 mm se pokazao kao dobar setup za Ruzgara - dosta vlažno/masne i aromatične pare.
     AF rupa je prečnika 1.8 mm dok je rupa na centralu negje oko 1.4 mm - ne znam da li bi s razbušivanjem izgubio taj balansirani osječaj arome i količine pare tako da za sada ostaje tako.
     Izrada je 4 od 5, navoji odlični a brushed SS finish košuljice tanka dodaje piku na i.

Kapacitet 2,5 ml ispari dosta brzo i onda dolazi "the punjenje" koje je mnogima PITA i odkotrlja ovaj atty prema dnu skale popularnosti.

Ja tu ne vidim tragediju - ako setup i wickowvnje idu puno brzo može se čovek i malo više zadržati na punjenju. Nokti palčeva leve i desne ruke zahvate rub tanka i poguraju ga prema dole za 5 mm i punjenje krene sa svakom flašicom sa malo dužim i tanjim tipom.

Nosio ga na 35C sa bajsom u rancu i ni kap nije omastio mali Ruzgarčič.

Ako Google prevodilac ne laže Ruzgar na malezijskom (odakle stiže original) znači Obstanak/Existence - pa kod mene če eksistirati sigurno.....

Na LPG 18350

Na SMPL 18650

Van mreže LiberPrint

• Hero Member
    • Thank You
    • -Given: 12198
    • -Receive: 11404
    • Ugled: +23156/-0
    « Odgovor #4 poslato: Jul 10, 2015, 19:39:51 »
  • Publish
  • Ja ne mogu da verujem da je 6.5$! Da ih kradu ne verujem da bi se isplatilo, a na kilo materijal sigurno kosta vise.

Van mreže raw2sienna

• eCiginfo prijatelj
    • Hero Member
    • Thank You
    • -Given: 389
    • -Receive: 1274
    • Ugled: +2206/-0
    • Dopisnik iz inostranstva aka k2b
      • slo-vaper
    « Odgovor #5 poslato: Jul 10, 2015, 19:57:01 »
  • Publish
  • e - pa to je taj svet - imamo sad i obsolete attyje :yes:

Van mreže bobpp

• Global Moderator
    • Hero Member
    • Thank You
    • -Given: 6173
    • -Receive: 10520
    • Ugled: +11346/-0
    • elektronske cigarete
    « Odgovor #6 poslato: Mart 10, 2016, 03:01:07 »
  • Publish
  • Vec 24h koristim iskljucivo ovaj atomizer a utisci su mi jos uvek nekako nedefinisani.
    Sa jedne strane sam bas odusevljen radom a sa druge ne mogu da razumem sta je konstruktor zeleo da postigne nekim resenjima.

O samoj konstrukciji nema sta posebno da se napise.Jos jedna varijacija na temu Kayfun-a.Manja komora,cetvrtasti kanali za tecnost,stakleni tank i top fill u pokusaju su jedine promene.
    Mana ima nekoliko a vrlina bi bila samo jedna,doduse znacajna - radi fantasticno.Usudio bih se reci bolje od KL+V2 kojeg imam a to nije mala stvar.
    Zamerke bi uglavnom bile na dizajn:
     - kosuljica koja stiti stakleni tank uspesno bi ga zastitila i od naseg druga sa tenkom  ;D  jer je 1,5 mm debela pa znacajno ogranicava kapacitet.
    - gornja kapa je komad celika od pola kile bez namene znacajnije od drzanja DT-a
    - srafovi su ocajni,nisu cak ni SS,potpuno okrugli i ne drze ni 0,15 zicu mada je to do konkretnog klona - moj primerak je ovaj : http://www.fasttech.com/p/3789701

I sve to ne bi bilo toliko bitno da ne postoji jos jedan znacajan problem.Punjenje je reseno na potpuno idiotski nacin.Prvo,puni se preko otvora sa gornje strane sto bez kontrole dovoda tecnosti neminovno dovodi do curenja.Nije to bas poplava,par kapi je u pitanju ali dovoljno da svejedno mora da se skine sa moda.Posebna prica je sraf za punjenje uz sam obod kojeg je tesko naciljati ponovo u otvor jednom rukom (drugom se drzi otvor za vazduh da ne curi a treca jos nije izrasla  ;D ).A verovatno najgora stvar je plasticni umetak preko svega toga koji ne pokazuje nikakvu nameru sam da izadje pa ga treba svaki put cupati.

Ono sto je ovde dobro,sto sam gore pomenuo,je sam rad.Od pocetka do kraja,od potpuno punog do potpuno praznog tanka radi apsolutno identicno.Cak ne postoje ni najmanje oscilacije-prvo,deseto ili sto deseto povlacenje je potpuno isto. Skoro da deluje vestacki,kao da paru dobijam od neke masine dozerke a ne da sam povlacim.Verovatno to ima neke veze sa pravilnim uskladjivanjem kanala za dovod tecnosti i vazduha (koji se ne moze podesavati ali meni bas odgovara upravo ovakav protok).
    Moram to jos proveriti ,tek sam par tankova potrosio ali obecava.Mozda sam samo "ubo" izuzetan setap ali ako ostane ovako verovatno cu mu oprostiti i to punjenje i ubaciti Ruzgar u redovnu upotrebu.

Van mreže zogu

• eCiginfo prijatelj
    • Hero Member
    • Thank You
    • -Given: 1010
    • -Receive: 620
    • Ugled: +2323/-0
    • Samo jako
    « Odgovor #7 poslato: Mart 10, 2016, 08:44:59 »
  • Publish
  • Ruzgar je odlican atomizer i stvarno daje bolji vejp od kajfuna. Imao sam prilike da ga bas dosta koristim, ali nikada nisam posedovao ni jedan primerak.
    Inace sto se punjenja tice, po meni je ovo ipak najbolja varijanta:

! No longer available
    Subtank mini :pimp:

You can fool all the people some of the time,
    and some of the people all the time,
    but you cannot fool all the people all the time.

:w00t:

The richest person is not the one who has the most, but the one who needs the least.

Van mreže bobpp

• Global Moderator
    • Hero Member
    • Thank You
    • elektronske cigarete
    « Odgovor #8 poslato: Mart 10, 2016, 14:28:29 »
  • Publish
  • I posle desetak tankova jos ne posustaje.
    Kad sam ga uzimao nadao sam se da ce dobro raditi ( i zbog cene,naravno ;D )ali nisam ocekivao bas ovako dobro.Mada,ja sam ljubitelj kayfunolikih atomizera pa sam mozda malo i pristrasan.
    Zanimljivo kako je covek dobro uskladio bazu a tako lose resio punjenje.Ovo sa skidanjem tanka jeste najcistije resenje samo sto postoji mogucnost da pre ili kasnije dodje do pucanja stakla.Bilo lepo da ima i rezervni da se nabave.

Jel zna neko koji spric ima 17mm unutrasnji precnik?

Van mreže bobpp

• Global Moderator
    • Hero Member
    • Thank You
    • elektronske cigarete
    « Odgovor #9 poslato: Januar 13, 2021, 17:58:13 »
  • Publish
  • Ne znam koliko vas je upoznato sa likom i delom Ruzgar atomizera  ;D ali sam primetio da mi daleko bolju i izrazeniju aromu daje kad mu skinem onaj plasticni umetak ispod kape.Sa njim je otprilike kao i svi drugi atomizeri...zapravo i dalje malo bolji  ;D ali bez njega je klasa za sebe.Doduse tada pravi kondenzat kao na normu ali vredi svake kapi.
    Interesantno da tada ima znatno prosirenje u dimnjaku,prakticno jos jednu komoru tu gore i po logici bih smatrao da bi to trebalo da smeta medjutim eto...

Van mreže bobpp

• Global Moderator
    • Hero Member
    • Thank You
    • elektronske cigarete
    « Odgovor #10 poslato: Decembar 19, 2022, 18:54:24 »
  • Publish

• Za ovih mojih 9+ godina parenja probao sam gomilu atomizera,od raznih klireva pa do Kayfuna,Berserkera i sl.  ali kad je aroma duvanskih tecnosti u pitanju prastari Ruzgar je klasa iznad u odnosu na bilo sta drugo.Ali posto devojci srecu uvek nesto kvari tako i ovde kombinacija male zapremine i idiotskog punjenja cini da daleko vise stoji na polici nego sto se koristi.I sad ovako dokon razmisljam sta bi moglo da se tu ucini...
    1.varijanta - izbusiti rupu dole pa puniti kao stari Kayfun
    2.varijanta - nabudziti vece gumice i sire staklo (22mm) i izbaciti metalnu oblogu
    3.varijanta - nemam pojma,pomoc dobrodosla  ;D

Van mreže Guirra

• Newbie
    • *
    • Thank You
    • -Given: 136
    • -Receive: 30
    • Ugled: +30/-0
    • elektronske cigarete
    « Odgovor #11 poslato: Decembar 20, 2022, 09:47:19 »
  • Publish
  • Ako je ravno staklo tj nema neke navoje pregibe i sl onda moze da se napravi na 3d štampaču kao bubble staklo i samim tim poveća zapremina.

Sent from my motorola one fusion+ using Tapatalk

Van mreže bobpp

• Global Moderator
    • Hero Member
    • Thank You
    • elektronske cigarete
    « Odgovor #12 poslato: Decembar 20, 2022, 12:21:32 »
  • Publish
  • Ravno je staklo i uradio bih ja to i ranije nego je problem sto onda ne mogu da ga "svlacim" da bih ga punio.A ako ne pokrijem one navoje dole nece liciti ni na sta...