Autor Tema: Stara narodna jela i recepti  (Pročitano 3881 puta)

Van mreže Morgana

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 3089
  • -Receive: 7343
  • Poruke: 8906
  • Ugled: +9221/-0
  • elektronske cigarete
Odg: Stara narodna jela i recepti
« Odgovor #15 poslato: Decembar 02, 2016, 20:57:10 »

Taj prvi recept su ustvari kiseli palacinci - stari recept


s tom razlikom sto nase bake nisu punile te palacinke ( i koristile su svezi kvasac )
... samim tim su neutralnog ukusa
pa se gore moze staviti - mazati kajmak, sir, dzem, secer, eurokrem , ko sta voli ...
a odlicni su i prazni  ...



kad je testo ili jelo uopste neutralnog ukusa mozete ga korigovati tj menjati po svom ukusu...


Palacinci mogu biti napunjeni i drugacijim filom
fil moze biti slan - kulen i sir, sunka i kackavalj itd.  zacini po ukusu
ili sladak  - dzem , cokolada orasi itd.

Van mreže badja007

  • eCiginfo prijatelj
  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 2372
  • -Receive: 1338
  • Poruke: 903
  • Ugled: +1343/-0
  • Pol: Muškarac
  • posle 30god pusenja konacno nasao dostojnu zamenu.
Odg: Stara narodna jela i recepti
« Odgovor #16 poslato: Decembar 29, 2016, 11:28:22 »
BUREK SA MESOM BEZ KORA:
NESTO POSEBNO A VRLO JEDNOSTAVNO…
Ovako pripremljen burek-pitu na slican nacin spremile su nam i nase bake.Veoma je ukusan, a što je još važnije, izuzetno lak i brz za pripremu. Možete ga poslužiti toplog, a jednako je dobrog ukusa i hladan.

Sastojci:


 
300 gr mlevenog mesa
2 – 3 glavice crnog luka
4 jajeta
1 šoljica mleka
1 jogurt (čaša od 2 dcl)
12 kašika brašna
1 prašak za pecivo
so (stavila sam 2 kašikice)
biber (stavila sam 1 ravnu kašikicu)
ulje za tepsiju

Priprema:


 
Crni luk iseckati na sitno.
Pomešajte mleveno meso, crni luk, jaja, jogurt, mleko i začine.
Dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i sve zajedno dobro sjedinite.
Sipajte u dobro podmazanu tepsiju, najlepše bi bilo okruglu, te stavite da se peče na 200°C oko 45 minuta.
Možete poslužiti toplo ili hladno, kako sam gore i navela. Isecite na komade i tako servirajte. Moja prva pomisao za kombinaciju uz ovaj burek bilo je kiselo mleko, te sam isto ponudila svojim ukućanima.



 Prijatno!

Izvor:http://www.kuvajmo-blogovski.com/

Van mreže badja007

  • eCiginfo prijatelj
  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 2372
  • -Receive: 1338
  • Poruke: 903
  • Ugled: +1343/-0
  • Pol: Muškarac
  • posle 30god pusenja konacno nasao dostojnu zamenu.
Odg: Stara narodna jela i recepti
« Odgovor #17 poslato: Januar 18, 2017, 18:32:33 »
Rucak za 5 minuta




Stari Recept:





Krompir dobro operite pa pod korom skuvajte. Očistite ga i dodajte margarin, jaja, so i malo bibera pa dobro umutite sve kao da pravite pire. Da se smjesa zgusne, dodajte brašno pa umjesite čvrsto tijesto.

Dodajte još brašna, ako se tijesto lepi za ruke.

Zatim u zagrijjan tiganj stavite malo ulja pa pola testa razvijte na dno tiganja. Preko testa poredajte šunku i kačkavalj, pa preko drugi dio testa.

Ostavite da se peče na ringli tri do četiri minuta, a zatim prevrnite na drugu stranu i pecite dok porumeni.