Ako nije problem molim nekoga da mi pošalje link o ovim hemijskim reakcijama prosto ne mogu da nađem u brdu anti ecig propagande...
Sent from my Lenovo K50-t5 using Tapatalk
Liber ti je sve rekao linkom..
Ja bih samo dodao da shvatis temu ozbiljno i da proucis materiju do kraja.
Ono sto trebas da znas da na velikim teperaturama se menja struktura PG/VG
Tako znamo da voda isparava na nizoj temperaturi i mehurovi vodene pare prskaju kroz PG/VG.
Ja uvek dodajem 10% vode u VG. Osim razredjivanja i zbog toga da bih oborio tacku kljucanja.Naime cist VG kljuca na oko 280C sto je veoma blizu tacke dekompozicije VG-a. VG sa 10% vode kljuca na oko 140C.
Takodje i dodavanje PG-a u VG
(koji kljuca na oko 190C) snizava tacku kljucanja VG-a,
Glicerol na primer,delom isparava,a delom se menja u akrolein,pa je dobro dodati malo vise vode.
Na ovaj nacin stizemo i do nekih zakljucaka mesanjem ovih pomenutih komponenti.
Ja sam ovo naucio napamet ko tablicu mnozenja pre nego sto sam bilo sta muckao..