Autor Tema: Prirodna Medicina - Recepti  (Pročitano 8320 puta)

Van mreže badja007

  • eCiginfo prijatelj
  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 2372
  • -Receive: 1338
  • Poruke: 903
  • Ugled: +1343/-0
  • Pol: Muškarac
  • posle 30god pusenja konacno nasao dostojnu zamenu.
Prirodna Medicina - Recepti
« poslato: Septembar 20, 2016, 14:58:41 »


Istina je da oduvek su postojali originalni metodi lecenja svih bolesti a to su prirodne metode lecenja svih do sada poznatih bolesti i to bas kao i pre sto godina.
Nasi stari su to znali i uspesno su se i lecili.
Ko je zaustavio konvencionalnu medicinsku nauku na nivou od pre 100 godina?
Jedini odgovor je
 interesna grupa kapitalista kako bi osigurala svoj profit.

U ovoj temi potrudicu se da postavim po neki recept nasih starih i otrgnem od zaborava..

Van mreže badja007

  • eCiginfo prijatelj
  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 2372
  • -Receive: 1338
  • Poruke: 903
  • Ugled: +1343/-0
  • Pol: Muškarac
  • posle 30god pusenja konacno nasao dostojnu zamenu.
Odg: Prirodna Medicina - Recepti
« Odgovor #1 poslato: Septembar 20, 2016, 15:01:20 »
 


Beli luk – leci sve bolesti Beli luk (allium sativum) poznat je kao hrana, ali i kao lek već više hiljada godina.  Korisni sastojci

Ispitivanjima je ustanovljeno da beli luk sadrži oko 200 aktivnih materija, u koncentrovanom obliku, a da ih najviše ima u lukovici, mada se u ishrani koriste cvet, stabljika i listovi.

Beli luk je bogat vitaminima i mineralima:

    adenozin   
    alicin
    aminokiseline
    biljna vlakna
    biljne masti
    vitamin A
    vitamin B1 i B2
    vitamin C
    gvožđe
    enzimi
    eterična ulja
    jod
    kalijum
    kalcijum
    selen
    sumpor
    fosfor

Primena u ishrani

Beli luk se koristi sirov, kuvan, kao dodatak jelima, ali i kao sredstvo za čuvanje hrane od kvarenja.

Korišćenje

Kinezi su još pre mnogo vekova spravljali mnoge lekove na bazi belog luka.
U našoj narodnoj medicini beli luk se smatra univerzalnim lekom za mnoge bolesti.

Beli luk se kao lek koristi sirov ili kuvan, ali i kao dodatak jelima. Pored toga, sok od belog luka se upotrebljava za spravljanje tinktura ili za spravljanje premaza ili obloga. Postoje tablete i kapsule belog luka pa ih mogu koristiti i osobe koje ne vole ukus i miris belog luka.

Beli luk ima dezinfekciono, antibakterijsko i fungicidno dejstvo, tako da se njegovo delovanje upoređuje sa najboljim antibioticima.

Treba voditi računa o tome da beli luk zajedno sa visokim dozama vitamina E, ginka, heparina, aspirina i trentala može izazvati neželjena dejstva, pa se onda treba konsultovati sa lekarom.

Lekovito dejstvo

Beli luk pomaže pri lečenju sledećih bolesti i tegoba:

    akne
    alergijski rinitis
    apopleksija
    arteroskleroza
    astma
    bolesti srca i krvnih sudova
    bolesti usta i organa za disanje
    bronhitis, prehlade i grip
    glavobolja
    gljivične infekcije
    grčevi
    gubitak koncentracije
    depresija
    dečije gliste
    difterija
    dijabetes
    zatvor
    infekcije mokraćnih puteva
    impotencija
    infarkt
    kandida
    kašalj
    kolera
    mnoge vrste raka
    moždani udar
    natečeni limfni čvorovi
    neplodnost
    nervoza
    nesvestica
    poremećaj metabolizma
    povišeni krvni pritisak
    poremećaj elastičnosti krvnih sudova
    povišeni nivo holesterola i triglicerida
    potištenost
    premor
    problemi sa vidom
    problemi sa varenjem
    problemi sa jetrom i želucem
    problemi sa žučnom kesom
    problemi sa nervima
    problemi sa pamćenjem
    problemi sa cirkulacijom
    proliv
    povećana perut i opadanja kose
    razdražljivost
    regulisanje šećera u krvi
    simptomi starenja
    skleroza
    smanjenje apetita
    sprečavanje ugrušavanja krvi
    stenokardija
    stabilisanje crevne flore
    tifus
    tromboza
    tuberkuloza
    herpes
    hronični umor
    čmičak

Obloge

Obloge od belog luka povoljno deluju protiv čireva, otvorenih rana (posekotine i ogrebotine), bradavica, gljivičnih infekcija kože i mnogih kožnih bolesti.

Zaključak

Na osnovu najnovijih naučnih ispitivanja i svega navedenog, slobodno se može reći da je beli luk jedna od najlekovitijih biljaka.

Beli luk povoljno deluje na kožu, organe za disanje, nerve, stomak, creva, krvne sudove i imuni sistem.

Van mreže badja007

  • eCiginfo prijatelj
  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 2372
  • -Receive: 1338
  • Poruke: 903
  • Ugled: +1343/-0
  • Pol: Muškarac
  • posle 30god pusenja konacno nasao dostojnu zamenu.
Odg: Prirodna Medicina - Recepti
« Odgovor #2 poslato: Septembar 20, 2016, 15:16:43 »



Narodni lek za poboljsanje sluha!

Iz svog licnog iskustva i pisem sve ovo
I sam znam kolko mi je beli luk pomogao.
Imao sam jos od svoje 14-te god,probleme sa upalom uha,
bio kod raznih lekara,imao tretmana..
I na kraju se sve svodilo da trebam ici na operacioni sto posto mi se usna skoljka zatvara i ostecuje usni nerv..

Imao sam ostecenje na desnom uho za 85%.Nije mi bilo spasa.

Odlucio sam da primenim i ovu metodu lecenja,i za samo nekolko tretmana ovom tinkturom belog luka svi simptomi i tegobe su nestali.
Nemam vise upala i bolje cujem a lekari u cudu.Recept im nisam obelodanio a ni zahvalio.

Recept je-

Kratko dinstajte nekoliko cesanja belog luka u maslinovom ulju. Snazno pritisnite svaki cesanj da bi iscedili njegov sok, a nakon toga procedite. Svakodnevno kapajte 3-4 kapi ulja u uvo, nakon cega zacepite uvo komadićem vate.

http://www.carolija-kuhinje.com/ostalo/recept-i-priprema-narodni-lijek-za-poboljsanje-sluha/





Van mreže badja007

  • eCiginfo prijatelj
  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 2372
  • -Receive: 1338
  • Poruke: 903
  • Ugled: +1343/-0
  • Pol: Muškarac
  • posle 30god pusenja konacno nasao dostojnu zamenu.
Odg: Prirodna Medicina - Recepti
« Odgovor #3 poslato: Septembar 20, 2016, 15:19:34 »


Med kao hrana i lek U potrazi za hranljivim materijama, posebno onim retkim, poput ribonukleinskih kiselina, enzima i slično, koriste se preparati koji sadrže samo jednu traženu materiju, ne sve. Čini se da se priroda igra sa nama kada nam daje svega po malo, te tako treba ići sa „cveta na cvet“ da bismo sve željene supstance imali u ishrani. Rešenje „iza ćoška“ pojavljuje se baš u frazi „sa cveta na cvet“: pametne i vredne pčelice mogu da urade posao umesto nas. Logika je tu, dok je praksa, iskustvo i nauka potvrđuju.

Sve što je potrebno za razvoj života mora da se nalazi u pčelinjim proizvodima, jer pčele zavise od meda, baš kao i bebe od mleka. Nije samo med u pitanju, tu je i cvetni prah, matični mleč, propolis, pčelinji vosak, pa čak i pčelinji otrov. Čitav mali kosmos vrti se oko „pčelinjeg sveta“, koji živi već milionima godina. Na nama je samo da pametno upotrebimo ono što nam se nudi.

Med smo svi jeli i znamo šta je, bar po izgledu. To je gusta, kristalna i viskozna materija, koju proizvode medonosne pčele, sakupljajući nektar iz cvetova medonosnih biljaka i sa listova četinara i nekih lišćara. Tako postoje različite vrste meda, u zavisnosti od toga gde su pčele bile na paši, rečeno jezikom pčelara. Nektaru se dodaju specifične materije iz ogranizma pčele koje ga transformišu u med, a zatim se on odlaže u ćelije kako bi sazreo.

U našim krajevima su najčešći bagremov, livadski, lipov, suncokretov, šumski i cvetni med.

Zbog čega je med koristan za čoveka? Med se svrstava u prirodnu, visoko vrednu i lako svarljivu hranu, koja, posle uzimanja, direktno ulazi u krvotok.

Prema sadržaju proteina, visoko se kotira među prehrambenim proizvodima, jer sadrži sve esencijalne aminokiseline. Ima 37 mineralnih materija, vitamine B1, B2, B3, B6, B12, C, PP, A, A, K, E, folnu kiselinu, organske kiseline (posebno ribonukleinsku), aromatične materije, polenova zrna, alkaloide, koloide, biogene stimulatore, biljne antibiotike, fitohormone i još mnogo supstanci koje treba tek pronaći, izolovati i proučiti.

Dve trećine meda čine šećeri, prvenstveno glukoza i fruktoza. Njima nije potrebno varenje i direktno popunjavaju rezerve šećera u jetri i mišićima.

Van mreže badja007

  • eCiginfo prijatelj
  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 2372
  • -Receive: 1338
  • Poruke: 903
  • Ugled: +1343/-0
  • Pol: Muškarac
  • posle 30god pusenja konacno nasao dostojnu zamenu.
Odg: Prirodna Medicina - Recepti
« Odgovor #4 poslato: Septembar 20, 2016, 15:31:59 »


Nikotin kao preventiva..

Poznato je da je nikotin otrov koji stvara zavisnosst i psihicku i fizicku.

Neke studije su cak dokazale da pacijenti sa alchajmerovom bolescu koji su u terapijama dobijali nikotin tj.koji su pusili brzina napredovanja bolesti je u prilicnoj meri smanjena u odnosu na pacijente koji nisu pusili.
Ovim cinjenicama dobijamo odgovor na pitanje
Kako to da dugogodisnji pusaci analognih cigareta nisu momentalno oboleli od raka?
Odgovor je da ih jedino tu spasava upravo taj nikotin iz cigareta.
U nasem slucaju putem Vejp inhaliranja i  dobro je uneti ne vise od 1mg/ml za svaki slucaj..

Van mreže badja007

  • eCiginfo prijatelj
  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 2372
  • -Receive: 1338
  • Poruke: 903
  • Ugled: +1343/-0
  • Pol: Muškarac
  • posle 30god pusenja konacno nasao dostojnu zamenu.
Odg: Prirodna Medicina - Recepti
« Odgovor #5 poslato: Septembar 20, 2016, 19:40:36 »
Kupinovo Vino



Ako u ovo vino u casi jos i dodamo sirup aronije ili borovnice
Dobijamo pravu ,,Vitaminsku Bombu"


Kupinovo vino je od davnina dobro poznato kao vrlo koristan i efkasan lijek za liječenje malokrvnosti (anemija).

Također se koristi kod iscrpljenosti, neuhranjenosti, za regulisanje probave, pritiska i cirkulacije. Pojačava apetit, doprinosi boljem lučenju žuči i mokraće, a postoje i dokazi da povoljno djeluje i na pojedine kožne bolesti, kao što su razni lišajevi i osipi.

Ovo vino, smanjuje povišeni holesterol, sprečava ugrušavanje krvi, pojavu srčanih bolesti, ali i neuroloških poremećaja kao što su Parkinsonova bolest i Alchajmer.
Recept za kupinovo vino

Potrebno je:
5 kg kupina i 1,5 kg šećera

1. Očišćene i oprane kupine stavite u veću posudu, zatim ih dobro izgnječite rukama i dodajte šecer. Nemojte ih napuniti do vrha, ostavite odprilike 3 prsta jer će uskoro započeti vrenje

2. Posudu prekrijte gazom i stavite na hladnije mjesto

3. Neka odstoji nedelju dana

4. Nakon toga pojaviće se gustiš (komina) koju treba odstraniti sa površine kašikom, a vino procijedite kroz gazu

5. Staviti vino opet u posudu i ostavit još nedjelju dana

6. Tada pazljivo opet ocijeditite vino od taloga i pretočite u litarske staklene flaše

7. Povezati boce gazom (ne stavljajte čep jer bi boca pukla)

8. Čuvati na hladnom mjestu i nakon mjesec dana možete staviti čepove

Upotreba: Piti ujutro na prazan stomak ili uvečer prije odlaska na spavanje. U ljekovite svrhe dovoljna je dnevna doza od 0,5 dl. do 1 dl. (pola čaše) ovog napitka u dužem vremenskom periodu oko 2-3 mjeseca.

Van mreže badja007

  • eCiginfo prijatelj
  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 2372
  • -Receive: 1338
  • Poruke: 903
  • Ugled: +1343/-0
  • Pol: Muškarac
  • posle 30god pusenja konacno nasao dostojnu zamenu.
Odg: Prirodna Medicina - Recepti
« Odgovor #6 poslato: Oktobar 09, 2016, 13:51:34 »
eto ti sad,.
Kazu da je inhaliranje i zdravo.
Nasi stari su se tako i lecili.
I sam znam kada sam bio mali,i primenom na sebi inhaliranjem, znam koliko brzo i efikasno ren  leci..

http://kuhinjaideje.com/izlijecite-upalu-sinusa-za-pet-dana-i-rijesite-se-groznih-glavobolja


Van mreže badja007

  • eCiginfo prijatelj
  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 2372
  • -Receive: 1338
  • Poruke: 903
  • Ugled: +1343/-0
  • Pol: Muškarac
  • posle 30god pusenja konacno nasao dostojnu zamenu.
Odg: Prirodna Medicina - Recepti
« Odgovor #7 poslato: Oktobar 09, 2016, 15:35:55 »


Van mreže badja007

  • eCiginfo prijatelj
  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 2372
  • -Receive: 1338
  • Poruke: 903
  • Ugled: +1343/-0
  • Pol: Muškarac
  • posle 30god pusenja konacno nasao dostojnu zamenu.
Odg: Prirodna Medicina - Recepti
« Odgovor #8 poslato: Oktobar 09, 2016, 15:37:26 »
Domaća mast protiv bolnih zglobova: Pomaže već poslije prvog nanošenja (RECEPT)





http://www.carolija-kuhinje.com/ostalo/domaca-mast-protiv-bolnih-zglobova-pomaze-vec-poslije-prvog-nanosenja-recept/
« Poslednja izmena: Oktobar 09, 2016, 16:31:49 ivanneko »

Van mreže badja007

  • eCiginfo prijatelj
  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 2372
  • -Receive: 1338
  • Poruke: 903
  • Ugled: +1343/-0
  • Pol: Muškarac
  • posle 30god pusenja konacno nasao dostojnu zamenu.
Odg: Prirodna Medicina - Recepti
« Odgovor #9 poslato: Oktobar 10, 2016, 20:57:03 »

Van mreže badja007

  • eCiginfo prijatelj
  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 2372
  • -Receive: 1338
  • Poruke: 903
  • Ugled: +1343/-0
  • Pol: Muškarac
  • posle 30god pusenja konacno nasao dostojnu zamenu.
Odg: Prirodna Medicina - Recepti
« Odgovor #10 poslato: Novembar 02, 2016, 16:40:28 »

Uklonite sve infekcije iz tela, smanjite holesterol, povecajte imunitet i ocistite arterije!
Brzo se pravi i ne kosta puno para.




Ovaj prirodni lek je odlican za nase zdravlje jer jaca imuni sistem, cisti artetije, bori se protiv infekcija i smanjuje nivo holesterola.
Ovo je popularni nemacki lek koji sadrzi veoma zdrave sastojke, a to su: djumbir, beli luk i limun.

Beli luk posjeduje antiupalna, antivirusna i antisepticka svojstva,a bogat je vitaminom C, B6, manganom i vlaknima.

Djumbir je zdrav zacin koji leci upale (sadrzi protivupalne sastojke kao sto su karoten, kurkumin, salicilat, kapsaicin) probavne probleme, smanjuje bol…

Limun je veoma znacajan u borbi protiv teskih bolesti jer je bogat vitaminom C, a jaca imuni sistem i regulise pH vrednost organizma.

Sastojci

4 neoguljena limuna
4 cena belog luka
2 litra vode
mali dio djumbirovog korena
Priprema

Operite sve sastojke, a zatim izrezite limun na komade, odvojite koru od belog luka i djumbira. Kada to uradite, sastojke stavite u blender, pise “Megagiga“…

Dobijenu smesu zagrejte u tavi i dodajte vode dok ne prokuva. Nakon toga, ostavite da se ohladi a zatim je ocedite u staklene boce. Te boce stavite u frizider.

Beli luk ce izgubiti svoj neprijatan miris zbog limuna i djumbira, tako da ne birnete o tome. Ovaj lek pijte svako jutro na prazan zeludac, a i navece 2 sata pre spavanja.

Pre upotrebe promuckajte kako djumbir ne bi ostao na dnu boce.

Van mreže teodorica

  • eCiginfo prijatelj
  • Sr. Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 407
  • -Receive: 460
  • Poruke: 380
  • Ugled: +796/-0
  • Pol: Muškarac
Odg: Prirodna Medicina - Recepti
« Odgovor #11 poslato: Novembar 02, 2016, 17:51:49 »
Pre jedno mesec dana uhvatila me bas jaka zelja za belim lukom.Aj'sto sam pojeo dve glavice i konzervu sardine i sto nisam mogao oka da sklopim ,vec je zena bila na ivici razvoda.Tako se to ponavlja,plafon,jednom mesecno kad se utisci slegnu.
Takodje reporuka za kuvani djumbir,tj caj.Eeekstra je,a ko ima bas dobru volju moze i da pojede koren.Ima na netu za sta je sve dobar.
Kod mene opet dan ne moze da prodje bez jabuka,barem kila dnevno.Sad sam u fazonu nekih slatko kiselih.Komsija na 2min od kuce ih prodaje,tako da nema zime.
Bundeve cekaju noz i rernu u podrumu,ali nece jos dugo  :yes:

Van mreže Morgana

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 3089
  • -Receive: 7342
  • Poruke: 8907
  • Ugled: +9220/-0
  • elektronske cigarete
Odg: Prirodna Medicina - Recepti
« Odgovor #12 poslato: Novembar 02, 2016, 18:42:09 »
Djumbir ima ljutkasti ukus i moze se koristiti umesto crnog bibera... moze se kuvati, prziti ili koristiti svez


Svez koren se moze naredndati u vec kuvane supe i corbe pre samog sluzenja ... "greje" stomak te prija - posebno u hladnim zimskim danima...


Sto se tice belog luka - u kuvano jelo se moze dodati malo bosiljka ( maloo ) on neutralise "smek" belog luka  ;D




Van mreže Bolle

  • Drug član
  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 10740
  • -Receive: 3342
  • Poruke: 1524
  • Ugled: +3855/-0
  • Pol: Muškarac
  • elektronske cigarete
Odg: Prirodna Medicina - Recepti
« Odgovor #13 poslato: Novembar 02, 2016, 19:46:36 »
Sad kad malo zahladni pa kad se svi po malo bacimo na čajeve, volim umesto/pored limuna da seckam i po malo svežeg đumbira i na kraju da ga ćapnem, njegova lekovita svojstva je ogroman spisak (hronični umor, anti-kancer, ešerihija, migrena, artritis, gastritis, afrodizijak itd. i itd...), tako da ako ništa drugo bar zbog svega toga nabrojanog ga treba koristiti pored njegovog po meni lepog ljutkastog ukusa koji daje...  :00000003:

Van mreže badja007

  • eCiginfo prijatelj
  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 2372
  • -Receive: 1338
  • Poruke: 903
  • Ugled: +1343/-0
  • Pol: Muškarac
  • posle 30god pusenja konacno nasao dostojnu zamenu.
Odg: Prirodna Medicina - Recepti
« Odgovor #14 poslato: Decembar 01, 2016, 07:44:46 »
Drugari jedete li vi slaninu?



Slanina je dobra protiv gripa i stiti nas od raznih bolesti..
Nasi stari su to dobro znali,i kada sam bio mali i imao temperaturu i grip,na trpezi za dorucak uvek bila slanina,beli luk i malo vina,i od tada uvek mi se nadje na trpezi za dorucak kao obavezni obrok.Pre toga jedna casica domace rakije,pa slanina sa beli luk i obavezna  jedna casa kupinovog vina,pa tek onda posao.Svako jutro to radim i zivim  iskljucivo od hleba i slanine,crnog i belog luka,malo vina i rakije, i uvek mi je ovakva hrana za dorucak na trpezi..