Autor Tema: Kako se trujemo hranom -  (Pročitano 1228 puta)

Van mreže badja007

  • eCiginfo prijatelj
  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 2040
  • -Receive: 1280
  • Poruke: 873
  • Ugled: +1285/-0
  • Pol: Muškarac
  • posle 30god pusenja konacno nasao dostojnu zamenu.
Kako se trujemo hranom -
« poslato: Septembar 20, 2016, 14:29:14 »



Zivot savremenog coveka danas se veoma razlikuje od onoga sto je bilo uobicajeno pre 50 ili 100 godina.

U savremenom svetu veliko je cudo sresti zdravog coveka. Skoro svako ima neki zdravstveni problem, a ono sto je zapanjujuće jeste da ljudi najvise obolevaju od najtezih obolenja nisu i najgore stvari koje coveka mogu da zadese.

Posebno pitanje je i danasnja medicinska etika.
Parola farmacije glasi:

Nema zdravih,postoje samo oni koji nisu dovoljno i temeljno pregledani.

Za svaki,pa i najmanji problem farmaceutske kompanije su smislile lek koji na cudotvoran nacin moze da utice na jacanje imuniteta,a najveca zabluda je sto vecina nas odraslih u to i verujemo.

Ono sto je na rafovima u brojnim apotekama, to su sve “sarene laze”

Upotreba tih preparata sluzi samo cilju prodavanja takvih lekova i hrane da se napune djepovi proizvodjaca.

U isto vreme, bolesti koje su pre sto godina bile nepoznate,kao sto su rak, bolesti srca i dijabetes sire se kao epidemija po celom svetu.

Ali postoji dobra vest:

Sve te bolesti mogu se pobediti!


Savremena medicinska istrazivanja potvrdila su drevnu medicinsku izreku koja kaze : "

Ne postoje neizlecive bolesti

Postoje samo neizlecivi ljudi -
Oni koji ne zele da odbace svoje lose navike u ishrani".


Ako odemo u prirodu videćemo da sav biljni i zivotinjski svet funkcionise u harmoniji i bez bolesti. Zasto?

Zato sto zive po prirodnim zakonima.

Na isti nacin, covek je stvoren da nikada ne bude bolestan.

Ukoliko covek prihvati da zivi po jednostavnim prirodnim zakonima, koje nazivamo zakonima zdravlja, on nece znati za bolest i postace deo zdravog i predivnog prirodnog ambijenta koji mu se nalazi na dohvat ruke.

Ali kao da je savremeni covek zaboravio na prirodu, na zakone zdravlja i tehnike prirodnog izlečenja koje su ljudi u ne tako davnoj proslosti odlicno poznavali i uspesno primenjivali.

Van mreže badja007

  • eCiginfo prijatelj
  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 2040
  • -Receive: 1280
  • Poruke: 873
  • Ugled: +1285/-0
  • Pol: Muškarac
  • posle 30god pusenja konacno nasao dostojnu zamenu.
Odg: Kako se trujemo hranom -
« Odgovor #1 poslato: Septembar 20, 2016, 14:39:08 »
Zasto jedemo nezdravu industrijsku hranu koja se prodaje po marketima? jesti takvu hranu krcatu materijama koje izazivaju rak, a nismo ni svesni toga!

“Umro je posle kratke i teske bolesti.” Citulje su pune slika i imena onih koji su život okoncali na ovaj nacin, odnosno onih koji su umrli od raka. Rak ili kancer rec je koja se izbegava, ne izgovara se i ne pise cak ni u umrlicama.

Samo u Srbiji svake godine od ove bolesti oboli 32.000, a umre 18.000 ljudi! U svakom momentu najmanje 160.000 Srba ima neku vrstu karcinoma. Buducnost je, nazalost, jos crnja i kaže da se broj obolelih svake godine uveca za pet odsto! Kao potencijalne uzrocnike raka je hrana puna aditiva i raznih vrsta konzervansa za koje je dokazano da su kancerogene.Postavlja se pitanje zasto su kancerogene kad su i nasi preci to jeli,a nije bilo ovih bolesti tada?Odgovor je da se u mesnim preradjevinama nalazi zabranjeni polifosfat, koji na ljude deluje mutageno i u drugom i trećem kolenu, a koji utice na obolevanje od raka debelog creva. Svinjsko meso u srpskim mesarama najcesce je loseg kvaliteta. U ishrani svinja koristi se takozvana sano hrana, puna hormona, antibiotika i sedativa, zahvaljujuci kojima je zivotinja za pet meseci spremna za klanje. Jeduci takvo meso, narocito pljeskavice koje su pune soje, loja i polifosfata, koji spada u genotoksicne materije i cija je upotreba zabranjena svuda u svetu, ljudi mogu dobiti mutacije gena koje će se ispoljiti tek kod njihove dece ili dece njihove dece i da na deklaracijama ne pise da meso sadrzi te materije, već se one vode kao aditivi, koji nisu zakonom zabranjeni.Sunke u crevu i “pica sunke” takodje spadaju u vrlo lose preradjevine koje, ako se dugo i cesto jedu, mogu da izazovu rak debelog creva. Sunka se pravi od svinjskog buta, cija je cena duplo skuplja od same sunke zdrave domace svinje. A to je zato što na 100 kilograma svinjskog buta ide od 100 do 150 kilograma leda. Da bi se ta masa ujedinila, dodaje se soja, a u to još ulaze i već pomenuti polifosfati, kao i poboljsivaci ukusa i glutaminati i da tu nije kraj “recepturi”. U masu se dodaje i emulgator karagenan, koji se dobija iz morskih algi i spada u hidrokoloide, materije koje vezuju vodu, pa je takođe kancerogen.Za kancerogene materije nema bezbedne granice vrednosti zbog cega i najmanje kolicine mogu uticati na razvoj i pojavu raka!
Ni virsle nisu bezbedne. Isto kao i sunka, upola su jeftinije od mesa od kojeg se prave. U njihov sastav ulaze sija, ledja, trtica i kosti od pilica koji su puni antibiotika, hormona, teskih metala i bakterija –KAKO SUNKA IZAZIVA KANCER

Kada covek pojede industrijsku sunku preradjenu iz marketa, ona se razlozi u digestivnom traktu, karagenin se lepi za sluzokozu debelog creva izazivajuci njegovu upalu ili kolitis, a nuspojava je zatvor. Posle pražnjenja debelog creva, na zidovima se prave ranice koje dovode do ulceroznog kolitisa. Nitritna so iz sunke s proteinima iz mesa i soje pravi nitrozoamine, a oni, kada dodju u dodir s ranicama, na sluzokozi debelog creva izazivaju rak.OPASNI EMULGATORI

Emulgator je materija koja se dodaje u industrijski proizvedenu hranu da bi ona imala lepsi ukus, miris ili boju.
 Emulgatori se takodje koriste i kao konzervansi.

- Njihov dugotrajan unos stetan je po zdravlje. U zemljama zapadne Evrope veoma se strogo kontrolisu i gotovo ne koriste. U zemljama koje su nedavno “usle” u Evropu postoji zakonska obaveza da na etiketi proizvoda bude deklarisano koji su emulgatori dodati i u kojim kolicinama. Kod nas je ta “politika” u povoju i ima dosta proizvoda na kojima to nije jasno ili nije uopste deklarisano. PRIMER SADRZAJA HRANE IZ  FRIZIDERA PROSECNOG COVEKA KOJI NIJE SVESTAN OVIH CINJENICA:

Energetsko pice – natrijum benzoat (E211) maksimum 0,012 odsto
Blagi kecap – isti konzervans ali maksimum 0,1 odsto
Pilece virsle – konzervans: natrijum nitrit (E250), antioksidanti: natrijum laktat E325, konzervans E 250, emulgator E450
Kranjska kobasica – konzervans E 250, boja E 120, stabilizator E 450, antioksidant aksorbinska kiselina E 300, konzervans natrijum nitrit (E250), emulgatori E450, E 451, E452 PAŽNJA! PAŽNJA!

Povedite racuna o tome sta jedete…ako zelite da budete zdravi,vitalni i srecni .

Ovakva hrana ima izrazito poguban uticaj na hormonalnu ravnotezu,remeteci rad samih hormona dovodeci do povecanog lucenja.U kombinaciji sa stresnim i neprimerenim materijalistickim nacinom zivota dovodi do pogubnih depresivnih stanja modernog coveka,razdrazljivosti ,same nervoze…Ljudi koji jos uvek konzumiraju ovakvu vestacku hranu prepunu  raznim aditivima su vise nego razdrazljivi i agresivni.Za pravilno funkcionisanje i vitalnost naseg organizma najprimerenija je prirodna i zdrava ishrana.Probajte domacu zdravu hranu pa cete sami osetiti i shvatiti…Zivotna sreca i zdravlje nema cenu…

Van mreže badja007

  • eCiginfo prijatelj
  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 2040
  • -Receive: 1280
  • Poruke: 873
  • Ugled: +1285/-0
  • Pol: Muškarac
  • posle 30god pusenja konacno nasao dostojnu zamenu.
Odg: Kako se trujemo hranom -
« Odgovor #2 poslato: Septembar 27, 2016, 14:21:42 »

Van mreže badja007

  • eCiginfo prijatelj
  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 2040
  • -Receive: 1280
  • Poruke: 873
  • Ugled: +1285/-0
  • Pol: Muškarac
  • posle 30god pusenja konacno nasao dostojnu zamenu.
Odg: Kako se trujemo hranom -
« Odgovor #3 poslato: Septembar 29, 2016, 13:47:58 »
Sta sve popijemo u gaziranim sokovima.

Isto je i sa vocnim sokovima i sustinski se malo razlikuju.





otrov” su gazirani sokovi! Oprez!

Prema naucnim istraživanjima, evo kakva dejstva to ima po telo:

1. Prvih 10 minuta

Jedna čaša u sebi sadrži 10 kašika šećera, a što je 100% dnevne dozvoljene doze. U tielo dospijeva i fosfor, zaslužan za pjačivanje ukusa.

2. Posle 20 minuta

Dolazi do porasta glukoze i insulina, što dovodi do pretvaranja šećera u masti, u jetri

3.  40 minuta

Kofein u piću se potpuno apsorbuje u tielu, u roku od 40 minuta. Protok krvi se povećava, a jetra počinje proizvoditi više šećera u krvi. Vaš mozak počinje da blokira receptore hormona adenozina, što sprečava osjećaj umora.

4.  45 minuta

Lučenje dopamina se povećava, što značajno utiče da se osjećate dobro i taj efekt sličan je onom, koji daje heroin.

5. 60 minuta

Magnezijum, fosforna kiselina, kalcijum i cink dovode do povećane probave. To je povezano sa ogromnim količinama šećera i vještačkih zaslađivača, koji ograničavaju izlučivanje kalcijuma putem mokraće.

6.  60 minuta

Diuretička svojstva kofeina počinju da djeluju i svi minerali, uključujući magnezijum, kalcijum i cink namenjene kostima, tada se izlučuju u urinu.

7. Posle malo više od sat vremena

Raspoređivanje šećera po organizmu je u završnoj fazi. Osjećate se puni energije i možete očekivati česte promjene raspoloženja.

Zajedno sa gaziranim pićem, iz tijela se izlučuje sva voda i hranjive čestice, neophodne za funkcionisanje organizma.

Na kraju, rizik od razvoja dijabetesa značajno se povećava.



Van mreže badja007

  • eCiginfo prijatelj
  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 2040
  • -Receive: 1280
  • Poruke: 873
  • Ugled: +1285/-0
  • Pol: Muškarac
  • posle 30god pusenja konacno nasao dostojnu zamenu.
Odg: Kako se trujemo hranom -
« Odgovor #4 poslato: Septembar 29, 2016, 14:03:05 »
Pijemo li zdravo mleko?




U modernoj proizvodnji mleka danas, kravama se daje govedji hormon rasta dobijen rekombinacijom gena tj. somatotropin. Njega proizvodi poznati Monsanto, plasiran pod naivnim nazivom POSILAC. Njegova svrha je vece istiskivanje vimena kako bi se dobila veca produkcija mleka cak i za 50%,Upotreba somatotropina na kravama odobrena je kobnom odlukom FDA (Administracija za hranu i lekove) se oglusila buduci da je pod snažnim uticajem industrijskog lobija i pritiskom od milijardi dolara prihoda.

Van mreže badja007

  • eCiginfo prijatelj
  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 2040
  • -Receive: 1280
  • Poruke: 873
  • Ugled: +1285/-0
  • Pol: Muškarac
  • posle 30god pusenja konacno nasao dostojnu zamenu.
Odg: Kako se trujemo hranom -
« Odgovor #5 poslato: Septembar 29, 2016, 14:07:28 »
T- linfociti  i NK celije.
Ako ih imamo u dovoljnom broju ne moramo brinuti..





Van mreže badja007

  • eCiginfo prijatelj
  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 2040
  • -Receive: 1280
  • Poruke: 873
  • Ugled: +1285/-0
  • Pol: Muškarac
  • posle 30god pusenja konacno nasao dostojnu zamenu.
Odg: Kako se trujemo hranom -
« Odgovor #6 poslato: Septembar 25, 2017, 17:48:04 »
« Poslednja izmena: Septembar 25, 2017, 20:18:35 ivanneko »