Zashto se u stvari oksidira mesh, ako moze neko pocetnickoj pocetnickoj populaciji u koju i sam spadam da objasni ! Koristim mini did clone na kome sam licno podesio set up i on daje poprilicnu kolicinu pare . Dodushe stvarno se ne uzare svi namotaji ni posle 4/5 punjenja po 3 ml tecnosti, inace mesh je doshao sa didom a kantal je o,2o mm kupljen kod nas ! Onaj iz kutije je u startu prso, po mojoj proceni bio je tanji mozda 0,15 do 0,18 mm!? Hvala na odgovoru i nadam se da nisam ispao glup u drushtvu !?
Pa vidi,kada ubacis taj zartolani mesh u tank i namotas kantal,jedini prolaz struje bi trebao biti kroz sam kantal od - srafica pa sve do + srafica,ustvari kontra,struja ide,u ovom slucaju odozgo na dole
E sad,s'obzirom da je ta mrezica od metala,a svi znamo da metal provodi struju moras na njoj napraviti jedan sloj koji ne provodi struju,to se zove oksidacija,takodje nije dovoljno napraviti samo oksidisan sloj na mestu gfde su namotaji vec je potrebno oksidisati i onaj deo koji dodiruje metal na atomizeru u samoj rupi,jer ti je u ovom slucaju celo telo atomizera -,pa i ako mrezica dodiruje dno tanka svakako moze doci do provodjenja struje
Ovo sto je Bet ubacio je prica za malu decu,lik sa klipa mi je smesan kao decija karikatura,kao prvo,iako resis da radis prema uputstvima sa gore pomenutog klipa i ako to resis da radis sa ego baterijama,prvo javi Zogu-u da spremi nekoliko elektronika za istu i lemilicu,a ako pak resis da to radis sa mehanickim modom,onda ces prvo morati da skines zastitu sa baterija a u nekom srecnom slucaju ce pre puci kantal nego sto bude BUM
Toliko od mene