Elektronske cigarete > Uopšteno o elektronskim cigaretama

Zemlja vapera

(1/1)

Para:
Nikada se nisam pitao koja zemlja ima najviše vapera. Južna Koreja. Zapravo, Korejanci uvoze 20% od ukupne svjetske proizvodnje e cigareta. Kako su to izračunali, pojma nemam, ali ajde da im vjerujemo. Korejanci su se  prilično zabrinuli zbog ovog podatka. Veliki broj mladih koristi e cigarete. Pare čak i u učionicana, na časovima. Razmjenjuju tečnosti, arome...kao sličice za album. Ulice su oblijepljene plakatima, flajeri na svakom mjestu. Reklama razvaljuje, pa su to ograničili, ali onda je internet sve nadoknadio.
Vlada je zabrinuta. Nedovoljna i nepouzdana istraživanja ne upućuju kojim putem krenuti. Šta preduzeti? Dosjetili su se i ipak ovu oblast regulisali Zakonom. Našli su kompromisno rješenje. E cigarete koje sadrže nikotin podveli su pod postojeći Zakon koji reguliše promet duvanskih proizvoda i debelo oporezovali. Druga grupa e cigareta koje ne sadrže nikotin regulisana je Zakonom o prehrambenim proizvodima  :cheesy: i podveli pod proizvod koji "smanjuje želju za pušenjem".
Svjedoci ekstrenme ekspanzije ovog proizvoda u poslednjih par godina i saznanjem da Philip Morris International pregovara već neko vreme sa Ruyan Group, svjesni su da nešto moraju učiniti u veoma bliskoj budućnosti.
Kao i mnogi, među kojima je i EU, planiraju izrade nezavisnih studija o e cigaretama, samo ne znaju kako. Jer sve dosadašnje istraživačke poduhvate je ipak potpomogao jedan, drugi ili treći lobi (e cig, duvandžije i farmacija-flasteri, žvake...).
Najzanimljiviji mi je onaj koji je finansiran od Ruyan Group, koji dokazuje da tečnost od 16mg u potpunosti zamjenjuje potrebu za pušenjem.
Moje iskustvo govori da mnogi na ovim prostorima nemaju blage veze šta je parenje. Neki dan me lik pita, a šta je to, kako radi, i postavi zanimljivo pitanje.
Koliko to može zamijeniti ugođaj pušenja?
Malo me je zatekao, razmislih i rekoh, pa po mom doživljaju, oko 65% do 70%.
Jesam li fulao mnogo?  :)


Che:
Trebao sai ga pitati da ti definise njegov dozivljaj pusenja,po meni sve je to indivitualno.

fusion:
Toliko individualno, u pravu je Che ali ja u mojoj postavci sa odredjenim aromama mozda dolazim i do 85-90% ako ne i blize 100 ali nikada da se dogura do te stotke

PoisoN:
Pare na casovima..? Koriste mladi..? Pa koliko su mladi i ucenici, ako imaju 18+ godina..? Ali to nije ni bitno. Ako zakon postoji, samo ga trebaju sprovoditi. Ako zakona nemaju, ili ga ne sprovide.. nisu im e-cig krive. Nego kao i u svemu - samo izmisljaju da bi nesto kontrolisali,  oporezivali, zaradjivali na crnom trzistu.. itd.
Ugodjaj? Ili "sensation".
I ja bih rekao da je individualan. A koliko.. pa kod mene je presao stotku :smile1:, a kod ostalih, ako ih ispuni dovoljno da cigaretu nemaju potrebu/zelju da zapale - onda je 100%, rekao bih.
Ako nekom kazes da je to tri cetvrtine od njegove cigarete - cini mi se da ce pomisliti: Ok, znaci nije lose, ali nije dobro kao moja cigareta, koja je znaci i dalje najbolja.
Ili tako nesto.. jer, ako sam se po forumima i na ulici neceg nacitao i naslusao - to su gomila razlicitog dozivljavanja iste stvari. Ma sta u pitanju bilo.
Zato sada na to pitanje odgovaram - da, potpuno isto, pa mozda cak i bolje. I zaista mislim tako, odnosno ja to tako osecam. A oni neka probaju, pa donesu svoj zakljucak. Nemaju sta da izgube, a mogu da dobiju :smile1:. A ja im u startu necu stvoriti sliku da to-nije-to.
Ja sam u pocetku mesao pojmove "ugodjaj" i "ukus" i video da pusaci reaguju tako - onda mi je ta elektronika nije privlacna, ako cu sa konja na magarca.
itd

Navigacija

[0] Indeks poruka

Idi na punu verziju