Elektronske cigarete > Uopšteno o elektronskim cigaretama

TH - udar u grlo

(1/9) > >>

Para:
Napomena: pišem isključivo o ličnim iskustvima, bez generalizovanja. Takođe iznošenje eventualnih oprečnih ili potvrdnih stavova trebalo bi shvatiti takođe kao isključivo lično iskustvo.

Parim već četrnaest mjeseci bez ijedne zapaljene cigarete. Slobodno vrijeme koga imam na pretek mi je dozvolilo da eksperimentišem do mile volje. Da probam sve i svašta i čak se upuštam u lične avanture eksperimentišući na granici zdravorazumskog. Intezivno bavljenje nekom materijom, dabome, uvećava stečena znanja i iskustva. Podiže ih na viši nivo. Ovaj sajt, kao malo koji obiluje vaperskim veteranima i čudesnim iskustvima koja su stekli tokom parilačkog staža. Bez lažne skromnosti, od početnika sa znatiželjnim pogledom na sve, smatram da sam naučio mnogo toga. Na žalost i poslije osam godina postojanja e-cigarete najvažnija stvar je i dalje obavijena velom tajnovitosti i nedoumica.
Ipak usudiću se iznijeti neka svoja iskustva i mišljenja vezana za parenje, sa posebnim osvrtom na fenomen throat hita ili popularnog pušačkog udara u grlo (grebanje).

Svaki početnik prvo što traži, je što vjernija zamjena i podražavanje pušačkih manifestacija. Aroma koja podražava duvansku, nikotin koji ublažava ili u većini slučajeva sprečava apstinentsku krizu i TH. Neke pušačke rituale je nemoguće nadoknaditi parenjem. Nema pepeljare, upaljača, otresanja pepela, duvanskog dima u sobi i već sam zaboravio čega već ne.

Poslije četrnaest mjeseci ja definitivno nemam nikakve veze sa navikama koje sam imao kao pušač. Ovo je sada jedan sasvim novi doživljaj i "gušt". Arome mogu biti bilo kakve, samo da mi se dopadnu i "pare" mora da bude.
Šta je sa TH?
Ja TH smatram pušačkom tekovinom, a kako sa pušenjem više nemam ama baš ništa, osim gnušanja, TH mi ne predstavlja nikakav doživljaj. Naprotiv, smetaju mi iritacije grla izazvane nikotinom, PG-om ili jačim naponom.
Nikotin kao najznačajniji faktor za dobar TH, sam smanjio na 9 do 12mg, nekada i manje. PG izbjegavam jer razara moje grlo, nepce, desni, a vjerovatno opterećuje i jetru. Tako agresivna hemikalija ne želim da se nalazi u mojim tankovima. Srećom TH je apsolutno nebitan za moje parenje pa je PG postao definitivna prošlost.
Podizanje napona takođe ne dolazi u obzir, jer moja saznanja o molekularnom deformitetu hemikalija koje prži moja e-cig ne znam mnogo, osim da se ništa dobro ne može dešavati na tako visokim temperaturama.
Moj nedavni razgovor sa doktorom nauka fizičke hemije me je još više učvrstio u uvjerenju da prženje tečnosti definitivno mijenja njen molekularni sastav koji je sigurno drugačiji od onog prvobitno nasutog u tank.
Šta se dešava u želji da dobijemo što jači TH, pržeći nikotin, VG, PG i kojekakve arome, to  trenutno niko pouzdano ne može reći.
Čak ni na plaćenim sajtovima, kojima moj sagovornik ima pristup, nema pouzdanih informacija, osim da su molekularne promjene iznad deklarisanih temperatura neminovne.

Trenutna opcija koju koristim je VG, prirodni ekstrakti aroma i minimalne količine nikotina, na omažama iznad 2,4 i prženje nikako preko 4V. Pare i arome imam koliko želim.
TH? To me ne zanima jer moja jetra trenutno ima pametnija posla.

bibi74:
Ja bih voleo da sam tu gde si ti sad,Para!Meni je th veoma bitan,ali cesto uhvatim sebe kako ne osecam th,pa se pitam kako,pa povlacim jos vise pa dizem snagu...A kad se to desi lek je:Ostavite vas pv na pola sata,zatim povucite ponovo,i tek tada covek vidi realno kakav je th pare koju uvlacimo.Problem je sto i stalno parenje "ubija" osecaj th-a i subjektivni osecaj parenja je cesto nerealan...Pa i cigarete smo cesto ljustili kad nam se i ne pusi vec iz navike,a pravi dozivljaj pusenja je zna se kad bio:uz jutarnju kafu,posle rucka itd...

fusion:
PRVO  bih se APSOLUTNO sloziosa parom i njegovom napomenom sa jednim dodatkom, ne u ovoj nego u svakoj temi da je 80% iznesenih stvari realno individualni osecaj koji dozivljavamo i njime izgradjujemo stav i izjavu i nikako nije uklesano u kamen da je to tako (sem mozda za nas koji izjavljujemo nesto)

TH je osecaj bez kog i posle skoro dve godine intenzivnog parenja, a cetiri godine sporadicnog, ne mogu ... ne mogu ni sa nekim previse cistim aromama da se zadovoljim i da mi budu dovoljne i ako ih predugo parim moram da posegnem za nekom analognom ali ni to nije greda jer ipak sa 3 pakle dnevno ponekom cigaretom u toku meseca ne smatram grehom niti bilo cim losim pogotovo sto posle prvih dimova analogne dolazi i kajanje sto je zapaljena ali zadovolji mi organizam i potrebu pa se lepo sav srecan vratim parenju.
Ali TH je nesto za mene neizbezno i preko potrebno da me drzi dalje od onih prljavusha i dalje sam na 16 mg na genesisu i to mi je taman i ne stremim ka smanjivanju za sada ali nikada se ne zna mozda i smanjim.
Poceo sam jako davno kada su naj jace tecnosti imale 36mg a sada sam skoro na trecini toga. Mozda mi je i informacija o nikotinu i njegovoj stetnosti pogresna (mozete me ispraviti ) ali smatram da nikotin o kome svi kao nesto vriste naj zdravija stvar u cigaretama sem te sitnice oko zavisnosti .
Slozio bih se sa Parom da mnoge stvari ne poznajemo i tek ce se obelodaniti dugim istrazivanjima ali isto tako dali ce biti realna to je pitanje kao sto znamo mnogo toga se lazira i izvlaci iz konteksta kada su izjave u pitanju pa sve moramo da uzmemo sa rezervom.
Za mene licno je TH naj bitnija karika u lancu a aroma i kolicina pare zauzimaju cetvrto i peto mesto posle prva tri TH TH i TH. Ne verujem da ce se to promeniti u skorije vreme
Mnogi brkaju TH sa zagoreloscu ili bilo kakvim losim sagorevanjem tecnosti
Pravi TH ima veze sa tecnoscu koja sagoreva i delom dima koji je prevashodan u krajnjem ucinku uvlacenja zato i pozicioniramo protok vazduha na razno razne nacine da bi odredili koa kolicina smese vazduha pare i odakle se para uzima za nase potrebe i tom osecaju koji zelimo i koji nas zadovoljava
Ali je jako bitno kao sto para rece da to mora da bude ispravno sagorevanje
Ja licno sam tek zadovoljan u potpunosti tek izmedju 9 i 12 w

Para:
Da veoma se razlikujemo po pitanju TH-a. Zapravo velika većina vapera, koliko sam primetio, je u duši ostala "pušač". Zapravo je veoma zanimljiva ta "ovisnost" o tom udaru u grlo. Bilo bi zanimljivo odgonetnuti šta je to zapravo? Da li je neka frojdovska misterija. Podsvjesna želja za bivšom. Jedan moj prijatelj kada pari ja mu umirem od smeha, on bukvalno pari kao da puši, sa svim onim gestikulacijama i uvlačenjem pare do koske. Meni je miris duvana na prvom mestu. Kad smrdi na krdžu to je to.
Sve je ovo vrlo zanimljivo.  :smile1:

fusion:
XAXAXAXAXAXA upravo tako
Kod okorelih parioca je bukvalno zamena za pusenje i tu nema dileme i sto je blize tome to bolje
Ja licno volim veliku snagu na grejacu zato sto moje uvlacenje ne prelazi 2 3 sec. kao kod pusenja iako sam naucio da duga uvlacenja kod konfekciskih e cig ima bolji efekat (kart ,ego c ili tako nesto) ali kad parim malopre spomenute na 3,3 v onda uvlacenje traje i po 7 8 sec sve dok me ne prekine elektronika ili mi oci ne ispadnu  ;D

PS Eh ne volim bash misris krdze ... ali nekog lulaskog ili topmpuskog duvana .... to daaaaa
 

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju