Modovi > Predlozi, ideje, saveti...

Nas super tank

(1/2) > >>

LiberPrint:
Moja inicijalna ideja unapredjena Milutkovom, i evo odlicnog resenja za punjenje kajfuna. Pored laganog punjenja, moze se petljati po setapu bez praznjenja tanka, pa mislim da ovo resava sve nedostatke dragog nam atomizera. Modifikovana je samo komora, a tank je ovaj. Ako ima zainteresovanih da se igraju, napisacu detaljno sta sam radio.

alfini0507:
Napisi... Bravo!

LiberPrint:
Opisacu dva nacina. U obe varijante su glavni junaci onaj mali tank, originalna komora i cevka od stare ego baterije. Nisam slikao postupak jer sam radio na brzinu, ali cu ovih dana ponoviti pa cu dodati i fotke. Prva varijanta je jednostavnija i ima manje operacija, ali je druga bolja jer se komora moze koristiti i na drugim tankovima.


U prvoj varijanti sam komoru stanjio na oko 13.5mm, da lagano, ali ne previse, ulazi u cevku od ego baterije. U nedostatku struga, zavrnuo sam cunak u komoru, nega stegao u busilicu i u ruci a kasnije u kljestima drzao smirglu i vrteo dok nisam dobio odgovarajucu meru. Rupu na tanku sam prosirio da kroz nju tvrdo prolazi ceka od ego baterije, prvo burgijama a onda lagano malim tocilom. Za svaki slucaj sam sa spoljne strane malo zalio epoksidnim lepokom, mada je moglo i bez njega jer sam bas tesno upasovao. Posto mi je sad ostala rupa od 13.5mm, morao sam da je reduciram za drip tip i za to sam iskoristio neku plasticnu cevku koju sam dodatno obradio. Cevka od ego baterije je u stvari ono sto se vidi na snimku, sto drzi tecnost i pokriva komoru.


U drugoj varijanti sam komoru stanjio da bas tvrdo ulazi u cevku od ego baterije, od koje sam isekao parce duzine 16mm koliko je zapravo komora dugacka, i lepo ga obradio sa obe strane. Onda sam komoru isekao na dva nejednaka dela, od kojih je jedan oko 4mm, i njega sam tvrdo nagurao u cevku, ali tako da gornja strana gde je navoj dobar bude spolja. Drugi deo sam jos malo stanjio da lagano ulazi u cevku da se moze okretati. To je zapravo onaj deo sto se zavija na bazu. Posto pomenuti tankic ima navoj u sebi u koji se zavrce komora, deo gde je upresovan onaj komad od 4 mm se zavrce u tank.


Nedostatak druge varijante je sto je sam tank plastican, a navoj jako blizu grejacu pa pri vecim temperaturama moze da dodje do deformacije plastike. Mislim da nije ni bezbedno koristiti ove tankice na vecim snagama, jer postoji opasnost da udisemo isparenja plastike. Takodje, taj unutrasnji navoj na ovim tankicima jako cesto puca, sto od samog odvrtanja i zavrtanja, a hoce da pukne i kada se samo malo cukne tank. Sa te strane je prva varijanta bolja. Medjutim, kod prve varijante, ako pukne tank na nekom drugom mestu ili se osteti navoj, ceka nas ponovo busenje tanka, doterivanje na meru, a i potrebna je nova cevka od ego baterije. Kod druge varijante, samo promenimo tankic, jer se komora moze koristiti vise puta. Ja sam narucio PEI tankove, koji bi trebalo da trpe vecu temperaturu i da su otporniji na lomljenje, bas zbog toga sto su mi ovi tankici cesto pucali bas na pomenutim navoju. Javicu naknadno kakva je situacija.


Imam ideju kako napraviti ovaj fazon i na vecim bel tankicima. Ovih dana cu se malo igrati sa time pa cu napisato ovde u temi, a i Milutko radi na tome ;D  Idealno bi bilo kad bi se napravila kapica koja bi odgovarala za tankove duzine 24, 28 i 34mm, i za to imam ideju ali je potreban strug. I ovo prethodno bi bilo daleko lakse na strugu, pa ako bi bilo vise zainteresovanih koji ne zele da turpijaju, mozemo da se udruzimo i navatamo nekog majstora ;D

ezgetap:
ne znam kako bi funkcionisalo ,al da li je neko probao da razbuši samu komoru dimnjaka i da natapanje bude kao i kod taifuna ,a i da se navuce sliv preko komore kao kod hurricane za regulaciju protoka . na doggyfun moze da se kontrolise i juse flow kao kod rose ili phenomenon,samo da se koristi pmma tank i da se elektrodom pecne komora i dimnjak(bolje da se kirnuje na ivicama što bi sprecilo odšrafljivanje) ,a na gornjem delu dimnjaka koji viri da se napravi prorez za šrafciger.naravno mogao bi da se modifikuje i sam driptip pa da se sa njim kontroliše.inace ja sam skratio i samu komoru sa 16 na 12 mm što mi je dalo daleko izraženiju aromu i jaci th

ezgetap:


Sent from my GT-S7560 using Tapatalk

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju