Posto su me e-cig teme smorile.....
Vec duze vreme koristim razne MM plejere, koristio sam xbmc od kako se pojavio, PS3 media player, probao plex itd... I onda sam prestao.
Pre neki dan instaliram kodi, naslednik xbmca i odusevim se. Nisam upalio tv od tada.
Ono sto je bitno za nase govorno podrucje je da mogu da se gledaju svi ex-yu tv programi, recimo da strimovi rade preko 95%. Neki kriticni, kao npr Arena sport su triplirani, jedan uvek radi.
I mogu da se gledaju skoro sve novije serije i filmovi.
Evo kratkog uputstva kako instalirati. Kodi radi na svim platformama (win, OS X, Android i Linux, probao na svim i uglavnom je isti, ima malih razlika u podesavanjima).
Skinuti zeljenu verziju sa:
https://kodi.tv/download/Instalirati, to necu da objasnjavam...
Zatim skinuti natko1412 repo sa:
https://raw.githubusercontent.com/natko1412/repo.natko1412/master/zips/repo.natko1412/repo.natko1412-2.0.0.zipKada se pokrene Kodi kliknuti na System, addons, install from zip. Pokazati gde ste sacuvali repo.natko1412-2.0.0.zip i repository ce se instalirati.
Onda opet System -> addons -> install from repo, natko1412, video i pojavice se par addonova. Meni su zanimljivi samo croatia on demand i projecfreetv.so. Instalirati addonove po zelji.
Da bi podesili titlove, System -> Video -> subtitles
Tu podesiti language to download subtitles for na english, Serbian i ispod toga dodati default tv-show i movie services.Ja sam dodao Opensubtitle, podnapisi, titlovi i supersubtitle. 99% koristim opensubtitle, ima i srpskih prevoda.Sto se daljeg koriscenja tice, kliknuti na Videos na pocetnom ekranu, addons, pa recimo croatiaondemand, televizija uzivo, ja tu izaberem bikerdays tv listu i izaberem program koji mi se gleda.Ako mi se gleda neka serija, videos -> addons -> projectfreetv.so -> tv show -> search i nadjem seriju koju zelim da gledam. Za titlove treba kliknuti na dnu plejera na ekrancic sa linijom u dnu, download i skinuti titl po zelji.Uputstvo sam napisao bas za pocetnike, iskusniji mi nadam se nece zameriti.