Elektronske cigarete > Servis - Održavanje - Uradi sam

TCR podesavanje

(1/3) > >>

ivanneko:
Otvaram ovu temu kako bi na jednom mestu mogli diskutovati o TCR i iskustvima vezano za TCR podešavanja profila na modovima.
Ovde ćemo iznositi iskustva. Postavljati pitanja i pokušati jedni drugima pomoći.
Postavljaćemo video materijal, kalkulatore i tablice.
Pokušaćemo zajedno dobiti dobar vape sa ovim načinom podešavanja profila u modovima.Ili mozda ovim ?  :017:A mozete koristiti i online kalkulator sa sledeceg sajta :http://www.steam-engine.org/wirewiz.asp

VAZNO: Pogadjanje temperature u odnosu na temperaturni koeficijent elektricnog otpora odredjenog materijala se izracunava matematickom formulom koja je implementirana u svakoj elektronici koja posedije manuelno setovanje TCR ( kod dna200 je drugacije ) i ubacivanjem promenljive od 001-999 mi u stvari odredjujemo kalkulaciju za odredjenu vrstu zice i time vrsimo bazdarenje uredjaja .
Kako je 99% preciznost moguca samo u laboratorijskim uslovima a znamo da se 510 konektor spaja sa elektronikom zicanim putem logicno je da TCR vrednost varira za +10/20 u najigorem slucaju ( ovde bih stavio veliku tacku ) ..

Sta to znaci ? Pa mnogo je faktora koji mogu uticati na preciznost uredjaja pocevsi od proizvodjaca zice zatim preciznosti elektronike , spojeva atomizer + mod i na kraju i sam atomizer ..
Sve to moze uticati da dobijemo razocaravajuce rezultate i onda se snalazimo povecavanjem snage , temp limita ali ono sto nikako ne bi trebali da previse korigujemo vrednost TCR jer u suprotnom dobicemo razlicite rezultate na razlicitim atomizerima a u stvari je gresko do nase opreme i losih kontakata ...

Umalo da zaboravim , svaka elektronika ukoliko nema dodatno setovanje je programirana da kalkulaciju temperature radi od pocetnih 20C ( sobna temperatura ) te srazmerno mozemo ocekivati i dalja odstupanja ukoliko su prisutna od samog starta ..

Joe:
Evo kako je jednostavno sve podesiti na DNA 200 modovima. U ovome 2-minutnom klipu je u pitanju podešavanje profila za Ti1 žicu. Identičan postupak je za svaku drugu iz kalkulatora.

http://www.steam-engine.org/tcr.asp

Shomy_ksh:
@Nez @Liber ...

Nez mi je predlozio 96 da stavim u tcr za onu moju ss :D stvarno radi ok.. po ovom steamu ispade da je ovo sto ja imam ss316l /haywire :D (94 tcr za nju)

Sent from my P8l

Ft sku 3237700

bobpp:
Samo da pomenem da se tcr vrednost menja ne samo uzavisnosti od sastava materijala vec i od temperature.
Standardno se koristi MIL-STD-202, metod 304  kod koga se tcr racuna za raspon od -55C do 25C i od 25C do 125C.
Treba uzeti u obzir ako se koriste razne tabele na netu jer je moguce da dodje do razlike zbog temperature na kojoj mi upotrebljavamo zice u odnosu na onu koju je autor koristio pri racunanju. Mozda razlike nisu drasticne ali dobro je znati.

LiberPrint:
Kada se koriste zice sa Kineskih sajtova, sva ta podesavanja su orijentaciona, jer je sastav zice pod znakom pitanja. U principu, ovo vazi za sve zice, ali nabavkom kvalitetne zice mozemo dobiti pribliznje rezultate. Ne koristim kontrolu temperature, ali sam se dosta igrao. Ipak, osim u retkim slucajevima, TC nisam doziveo kao neki konstantan vejp ni sa jednom zicom, a varijacije medju modovima razlicitih proizvodjaca su ogromne. Mislim da je subjektivni osecaj jedino ispravno merilo. Takodje, ono sto sam ponovio vise puta, treba zauzdati svoje prohteve, jer ako dozvolimo da izgubimo kontrolu za cas cemo se naci medju extremima.


Mislim da je osnovno: ne lagati samog sebe! Totalno je pogresno budziti TCR kako bi nam brojka na ekranu koja oznacava temperaturu bila niza. Neki su to radili i sa ocitavanjem otpora na malo zagrejanoj zici. Slicna situacija je i sa smanjivanjem procenta nikotina uz povecanje snage. Mnogi alkoholicari koji piju pivo se zavaravaju da nisu alkosi, jer pivo nema mnogo alkohola. Oni su samo bolje hidrirani od ostalih alkosa, sto je slicno onima koji smanje kolicinu nikotina i proporcionalno povecaju snagu. Znaci - treba biti iskren prema samom sebi - to je jedan od preduslova za makar priblizno tacne rezultate.


Sto se TCR podesenja za SS tice, mislim da treba pratiti preporuke koje se mogu naci po internetu, kao i rezultate iz kalkulatora. Za ss316 je to 88-92 i toga se treba drzati. Ako sa takvim podesenjima nemamo dovoljno pare, onda su nase potrebe za temperaturom vece, pa je treba povecati. Isto cemo dobiti i povecanjem TCR vrednosti, samo ce brojke biti oku prijatnije ;D  Ne treba zaboraviti da i kod SS zice vazi pravilo da treba ocitati otpor na hladnom grejacu.


Otpor i debljina zice mogu imati uticaj, ali pre svega u smislu potrebne snage da bi se postigla temperatura. Logicno je da ce za postizanje iste temperaure biti potrebna veca snaga za vise namotaja deblje zice, nego za manje namotaja tanje. E sad, pojedine modove zbunjuje veliki otpor, jer elektronika nije "bazdarena" prema njemu, pa se moze desiti da grejac prepoznaju kao neodgovarajuci, ili da lose radi.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju