Elektronske cigarete > Uopšteno o elektronskim cigaretama

Taste control na TC

(1/2) > >>

LiberPrint:
Vec smo zakljucili da klasicna kontrola temperature ne lezi bas svima, i da koliko god se proizvodjaci trudili da tu novu tehnoligiju implementiraju na sto bolji nacin, cesto tu nesto fali. Tim nedostacima su narocito pogodjeni M2L korisnici, i narocito oni koji ne koriste snage vece od 10-15W. Mnogima se svideo koncept koji je ponudio iJoy, takozvani taste control, gde imamo klasican VW sa zastitom od zagorevanja. TC radi tako sto elektronika plocice prati promene otpora na grejacu usled promene temperature, i izmerenom otporu prilagodjava napon kako bi se odrzala podesena temepratura. E sad, problem je u tome sto su cesto te promene napona osetne, i negativno uticu na ukupan dozivljaj. Postoje modovi koji jako dobro "predvidjaju" potrebne oscilacije napona i veoma ga brzo podizu i spustaju tako da se razlike skoro pa ne osete (ovde bih pre svega pomenuo dicodes). Jednog dana ce verovatno svi modovi raditi tako, ali do tad moramo da se zadovoljimo postojecom ponudom opreme i pokusamo da je prilagodimo sebi sto je vise moguce.


Za klasican VW sa zastitom od zagorakisa nam je potreban mod koji podrzava SS zicu, i ima mogucnost podesavanja snage u TC rezimu. Nesto slicno sam probao odavno i sa DNA i ehpro spd koji imaju mogucnost podesavanja snage, ali sa niklom nisam bio bas potpuno zadovoljan. Verovatno se usled jako niskog otpora, i ako modovi dosta spustaju napon, tu desavaju neke deformacije. U mom slucaju, koristio sam wismec presu, i SS zicu koja je najslicnija kantalu. Podesio sam zeljenu snagu u TC rezimu, u mom slucaju 8W, i temperaturu koju je nerealno da ce mod postici sa podesenom snagom, u mom slucaju ja sam podesio 200C. Ovako podesen, mod radi u VW rezimu. Temperatura varira, kod mene od 130 do 180C, ali uprkos tome meni je ovo ravnomerniji vejp nego TC. Kada nestaje tecnosti, temperatura se primakne podesenim 200C i odreaguje zastita, tako da je nemoguce da dodje do zagorevanja. Znaci imamo lasican VW, gde kontrola temperature ima samo ulogu zastite od pregrevanja, i radi samo u momentu kad grejac ostaje suv. Temperaturu ne treba podesiti mnogo vecu nego sto nam odgovara, odnosno ne mnogo vecu od maksimalne koju vidimo na ekranu, i tako necemo ni osetiti povecanje temperature kada nestaje tecnosti, vec ce se samo smanjiti kolicina pare. Ovo gotovo identicno radi kao iJoy asolo/solo, samo sto je na njemu podrzano vise razlicitih zica pa i dragi nam kantal, a ovde smo primorani da koristimo SS.


Ovaj nacin koristim na tube atomizeru u kom cesto menjam tecnost, pa svaki put kad zelim da promenim bukvalno isusim vatu od prethodne, tako da se ukusi gotovo ne mesaju. Takodje, stavio sam metalni tank koji mi lepse izgleda. Svakako, sve je to mnogo komfornije na modovima koji su predvidjeno za "taste control", ali ako uzmemo u obzir nedostatke postojece ponude, ako nam to smeta, ovo svakako zavrsava posao.

ivanneko:
Takodje kao neko ko je koristio TC izvesno vreme a sada taste kontrolu mogu reci da se potpuno slazem sa prethodnim postom i verujem da kao m2l korisnik na malim snagama da sam posedovao mod na kojem se moze podesavati snaga u TC rezimu upravo bih ga koristio kao sto je Liberprint objasnio i ne bi imao potrebu za solo mini jer nemam nista protiv koriscenja nikla , titanijuma ili ss zice u te svrhe , evo posle 10tak dana tek sam danas upogonio kanthal da eto probam i njega u taste kontroli ...

Joe:
Zato treba biti obazriv pri izboru opreme. Nabaviti baš onu opremu koja će zadovoljiti vaš vape. Ili ipak kupiti nešto što nudi više mogućnosti za izbor? To ostaje kao pitanje svima nama o kome se može diskutovati. Ali kompleksnija oprema je i skuplja. Po mom mišljenju NE.

ivanneko:
Naisao sam na jednu pametnu konstataciju i moram je podeliti sa vama jer se potpuno slazem sa njom a napisao je neko ko je izmislio Arcticfox sto samo moze dati na znacaju onoga sto je izreceno..


Prevod citata:

--- Citat ---Momci, hvala na vašim sugestijama, ali postoji jedna stvar koju verovatno ne razumijete - TC koristite pogrešno.


Poruka o zaštiti je pravo upozorenje, nije indikacija da ste dosegli maksimalnu temperaturu i sve je u redu.
Pravilno podešeni TC nikada ne bi trebalo da dostigne maksimalnu temperaturu i pokazuje vam upozoravajuće poruke.


Tehnika zaštite je dodata iz jednostavnog razloga - sprečava korisnika da pari na suvo. U idealnom svetu ova poruka bi trebalo da se pojavi samo u slučaju da je vaš rezervoar ili rda prazan i da ga popunite sokom.


- Kako većina ljudi razume i koristi TC?
- Mogu regulisati temperaturu mojih puffova, uređaj je pametan, oprostiće mi sve moje greške: u namotajima, u vikovanju, u soku, na snazi ​​itd.


Ovo je laž. Uređaj nije dovoljno pametan, jer ne zahtijeva povratne informacije od vaših atija kako bi obavio odličan posao. Jedina stvar koju uređaj zna je otpor.


Prošlo je 2 godine od pojavljivanja TC na masovnom tržištu i još uvijek mislim da je ova tehnika beskorisna i kompleksna za postavljanje za redovnog korisnika (jer korisnik treba zaista razumjeti kako TC radi, što zapravo mnogi ne razumeju) .


Možda se ne slažete sa mojim mišljenjem - pošteno, jer je svako mišljenje subjektivno.


Prijatan dan!
--- Kraj citata ---Originalan tekst: https://nfeteam.org/forum/posts/4547/

LiberPrint:
Ja se slazem sa vama dvojicom ;D  Meni je jedini ispravan nacin ovaj koji sam gore opisao. Sve ostalo je nestabilno i ne svidja mi se. Verujem da te nedostatke TC osecaju samo oni koji su na nizim temperaturama.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju