Elektronske cigarete > Uopšteno o elektronskim cigaretama

Rupe, bunari, M2L, D2L i ostala cudesa

<< < (2/4) > >>

dragan:
BRAVO SVIMA, UZIVAM U OVJ TEMI ----- BAS ME INTERESUJE STA MISLITE O KAYFUN V4 ----- AFC JE ISPOD GREJACA  ---- A STEAM CRAVE AROMAMIZER RDTA  IMA SVE STO NAM TREBA KADA JE U PITANJU AFC ----- VOLIM VASA MISLJENJA---- LiberPrint BRAVO ZA OVU TEMU

bobpp:
Meni je k4 sa svojih ...koliko,2,4mm? na samoj granici upotrebljivosti mog nacina m2l.Afc jeste blizu "izlaza" ali ipak nedovoljno blizu.Da ne pominjem sto hoce da grgolji ako se suvise prigusi vazduh a i sam se rasteluje vremenom (dobro,to je verovatno do klona).


Drugog "gospodina" ne poznajem pa ne mogu pomoci  ;D

LiberPrint:
K4 je i meni previse vazdusast, ali bih mogao da se prilagodim ako bih morao. Inace, ako se ne pomera, resenje za afc mi ne smeta jer nemam obicaj da ga cackam. U vreme fibera, AFC mi je bio jako bitan na kajfunima i slicnim atomizerima, jer se preko njega regulisao i potpritisak u komori, pa sa njim i dovod tecnosti do grejaca. Sa vatom mi je potpuno nebitan, i ako je rupa 1.8, moze i da ga nema.

smokey:
Pa u sustini je to - to kako ga je Liber opisao.
Jacina vazduha koja udara direktno u grejac je jako bitna. Mene najvise greju m2l atomizeri kojima je rupa vazduha 1.8 - 2mm.

Jedino sto bih dodao, ukoliko D2L atomizer "konvertujemo" na M2L ubacivanjem reducira/cevcice/tattoo igle pod grejac, opet ostaje veliki promer dimnjaka tih atomizera.
Moje zapazanje je da previse sirok dimnjak takodje utice na celokupni dozivljaj parenja. Kod d2l sirok dimnjak lepo radi posao. Kod m2l mi je urezan utisak da je para supljija. Ocito mi se vise svidja jaci mlaz u usta! :D
Po meni, dimnjak ne treba da je nesto mnogo sireg promera od 3mm.

Naravno, da malko uokruzimo pricu, i duzina dimnjaka je jako bitna. Sto je duzi, gubi se toplota pare i gube neki tonovi aroma. Kad je previse kratak, pece usne sto od toplote sto od tecnosti na usnama.
Opet, po meni bi dimnjak sve zajedno za drip tipom trebao biti od nekih najmanjih 3.5cm do nekih 5cm.

E sad da zaokruzimo pricu!  ;D Komora! Iako dobar mlaz vazduha udara u grejac, komora je ta koja rasprseni vazduh dalje kanalise tokom oko grejaca pa kroz dimnjak, drip tip pa na usta. Predimenzionisane komore rade nesto slicno kao kad je velika rupa pod grejacem. Vazduh u sirokom luku obilazi grejac i ne "skuplja" toliko zasicene pare. Zapravo kad je strujanje vazduka oko grejaca u sirokom luku, manji je intenzitet vazduha koji dodatno deluje na grejac u obilazku.
Po meni, komora bi trebala biti mala ali ne premala. Pokusavao sam da smanjujem komore umetajuci vatu i razne zavrzlame koje nisu za javnost ali rezultat premale komore lici kao kad je dimnjak premali. Pece usne, pretopla para i aroma nije prijatna toliko.

Mozda malo lici da sam opisao Rose atomizer i molim da mi ne zamerite! :D

Drako:
Vala, stići će mi taj Rose kad tad.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju