Elektronske cigarete > Servis - Održavanje - Uradi sam

Grejne zice za modove sa kontrolom temperature

(1/28) > >>

zogu:
Od vise proizvodjaca su najavljeni modovi koji ce imati kontrolu temperature sa kantalom, dok ne vidimo kako to radi i ne pocne masovno da se prozivodi ostaju nam dva tipa zice.

- Ni200

Najpopularnija zica za modove sa kontrolom temperature je NI200 odnosno cista nikl zica koja se ranije koristila kao NR zica na atomizerima za koje je bio potreban NR-R-NR setup (recimo GG proizvodi).

I ona se moze naci u raznim varijantama, a razlika je jedino u vrsti obrade i elasticnosti same zice. Obicna NI200 zica je izuzetno mekana i nema efekat opuge kao kod kantala sto predstavlja problem pri provlacenju vate, coil hoce da se skupi, a kod ove vrste zice je potrebno da namotaji budu razdvojeni.

Za sada sam imao prilike da testiram obican NI200 kupljen ovde:

http://www.zivipf.com/epages/63862298.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/63862298/Products/Ni-0.32/SubProducts/Ni0.32-10m

i ovde:

http://www.vape-atomizer-mesh.com/products/NI200-Wire--99--Nickel----0.2mm--200-Micron---32-AWG----10-Metre-Spool-2758.html

I te dve zice su mi se pokazale kao previse mekane za setup. Nije nemoguce ih koristiti, ali treba biti pazljiv.

Mnogo bolje mi se pokazala tempered zica kupljena ovde:

http://www.stealthvape.co.uk/wire/tempered-ni200

Na stealthvape sajtu ima i objasnjenje da netempered zica postaje tempered posle samo jednog dry burna. Ja nisam radio dry burn na nikl zici, pa ne znam da li se stvarno dobije cvrsci grejac.

U medjuvremenu se i na vape-atomizer-mesh pojavilo nesto slicno tempered zici i nju nisam probao:

http://www.vape-atomizer-mesh.com/products/Hard-Finish---NI200-Wire--99--Nickel----0.32mm--320-Micron---28-AWG----10-Metre-Spool-2793.html

- Titanijumska zica

Nisam imao prilike da je probam, ali prednost ove zice je sto je cvrsta kao kantal. Posto su najpoznatije elektronike predvidjene za TC bazdarene na Nikl zicu, sa ovom zicom se savetuje da se krene od malo manje temperature i pronadje sweet spot. Neko kaze pola u odnosu na Nikl, neko skoro isto kao nikl.
Koliko mi je poznato jedini mod koji ima bazdarenje i za Titanijumsku zicu je novi Joyetech evic VT.

Naravno cim se pojavila nova zica pojavili su se i tekstovi o njenoj stetnosti, odnosno oksida titanijuma koji se stvara cak i na temepraturama koje koristimo za vape. Te ce price da prodju...

Ovde je lepo objasnjeno koriscenje titanijum zice na dna40 plocicama:

https://www.e-cigarette-forum.com/forum/threads/what-settings-would-i-have-to-use-with-titanium-wire-in-comparison-to-nickel.643844/#post-15062427

I ovde malo vise o samoj titanijumskoj zici:

https://www.e-cigarette-forum.com/forum/blog-entry/titanium-wire-coils.6524/

A grci kazu ovo:

https://www.e-cigarette-forum.com/forum/threads/titanium-wires.580313/

Zica se moze naci na ebayu.

Joe:
Bravo zogule. Uskoro će nam ova tema baš mnogo značiti. Jer prelaz na TC je definitivno počeo. Kolege će se uključivati jedan po jed(n)a(n) pa je jako bitno da se imaju gdje i kako informisati o ovoj tematici. Posebno kad je održavanje u pitanju. A i setupovanje je nešto drugačije. Ti si ipak jedan od najiskusnijih po ovom pitanju a mi učimo ubrzano. :00000003:

Joe:
Vape je isti kao na VW osim što je ujednačen i nema onoga zagrijavanja ATI-ja pri lančanom povlačenju ili uzastopnim puff-ovima i naravno...

NO ZAGORAKIS. :smart:


Dosuta tečnost i vozi dalje.  :00000003:zogu:
Preneces nam utiske i oko prljanja grejaca, moj utisci su da se mnogo manje prlja nego kantal. Isto tako i vata/pamuk duze traje.

Joe:
Iz čiste znatiželje sam nakon nekih preko 20 ml ruskog BF Canat rasklopio ATI i imao šta vidjeti. Coil čist i sjajan a vata potamnila onoliko koliko je to boja tečnosti uslovila. Znači ništa. Tragova garežnih nakupina ni u najavi. O potamnjenju vate na mjestima dodira sa Ni200 nema ni govora. To na kantalu i na VW nije bilo moguće ni u snu.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju