Modovi > Predlozi, ideje, saveti...

Kayfun Pico by Ja i drugari

(1/3) > >>

LiberPrint:
Trenutno sam ponosni test korisnik jednog od namanjih primeraka kayfuna na svetu :13:  Pravi vlasnik ovog primerka je moja drga drugarica Katyyy, a uskoro cemo i mi poneki dobiti svoj providni primerak, samo da se repromaterijal dovuce od kilavog tece.

duzina cele kaje sa ovim tankicem je 26,8mm, ali mi se malo mrdnuo subler prilikom fotkanja ;Ddosta je kraci od vecine atomizera, pa cak i od vecine driperaod subtanka mini skoro pa duplodosta je kraci atomizer od samog bel tankajesam vec rekao da je stvarno mali i da se sa stikicem gotovo ne oseca u dzepu ;D ?Ako ima zainteresovanih, evo i procedure:


Osnvna komponenta je poklopac za koji je potrebno angazovati strugara(hvala Milutko). Ako bude interesovanja, postavicu i crtez sa tacnim dimenzija.

U ovom slucaju ja sam koristio Katyne polomljene tankove jer nisam imao druge, ali moze se koristiti bilo koji plasticni tank ili bell tank. U slucaju bel tankova potrebno je odseci gornji deo, pa je zato najlakse koristiti nano tankove od 24mm. U bilo kom slucaju, potrebno je smirglom dovesti tank na ukupnu duzinu od 20,5mm i da sa jedne strane ostane navoj.Treba voditi racuna da osmirglana povrsina bude idealno ravna. Suzenje na poklopcu namazati dvokomponentnom epoxidnom smolom (ja sam koristio bison epoxy), i lagano spustiti tank.Kada se lepak osusi, finom smirglom osmirglati visak ili jos bolje Nezovim turpijicama za nokte koje ima da se nadju po kineskim radnjama. Kazem Nezove, zato sto ih je nez otkrio, a savrsene su za poliranje tankova i svih vrsta metanih modova. Na kraju to treba da izgleda ovako:


U ovoj varijanti, kako bi se dobilo na dimenzijama, izbacen je dimnjak tako da se poklopac direktno naslanja na komoru. Kako tu ne bi prolazila tecnost, potrebno je napraviti silikonski dihtung. Ja sam za tu namenu iskoristio navlaku od nekog drip tipa, koja je malo krivudava, ali je nije tesko namestiti na svoe mesto, direktno na sam poklopac iznutra:Sve to navrnuti na bazu kayfuna u ovom formatu:Krajnji rezultat je ovo:

Zbog dosta manjih dimenzija i povlacenja bukvalno direktno sa grejaca bez ikakvih suzenja, para sa ovim tankicem je osetno toplija i ukusnija, tako da ga koristim na oko 0.5W manjoj snazi. Ovaj primerak tanka je imao dosta tanke zidove, tako da je zapremina celih 2ml. Postoji mogucnost skracivanja za jos oko 3mm skracivanjem komore, ali mislim da bi to bilo prekratko, para pretopla i kapacitet premali. Ipak, znajuci sebe, verovatno ce jedan poklopac ostati rezervisan za tu varijantu. Samo jos da nabavim one plasticne komore od tece, kako ne bi morao da smirglam ove od ss-a ili smaram Milutka i LimeLight-a

Joe:
Fantastičan tank. Ne radi se samo o prostoj prepravci postojećeg, nego i o sasvim novom i inovativnom konstruktorskom riješenju. Uvijek je teško dovoljno pohvaliti kada neko stvori od crteža i ideje nešto konkretno i ovako lijepo. Posebno što je drugačije od svega viđenog. I ne treba zaboraviti da je ovo već drugi projekat koji u bitnom mijenja samu osnovu Kayfuna. Bravo Liberu ! :13:

milutko1:
mnogo lepo izgleda moracu i za mene da napravim jedan

LiberPrint:
Milutko. Znam coveka da ti preporucim za poklopce ;D


Nez. Hvala! Kayfun je dobar atomizer, ali mu je falilo malo peglanja. Moj primarak sam uspeo u potpunosti da prilagodim svojin potrebama i stvarno sam sada jako zadovoljan.Katyyy:
Meni je prosto neprijatno, ali u istu ruku osecam se pocastvovanom Liberovom resenoscu da se odrekne ovog remek dela u moju korist  :bow: :bow: :bow:
Biti vlasnik najmanjeg kajfuna na svetu.... hm meni zvuci fantasticno!!!  :bala:


Stvarno, ja sam odusevljena malisom, svaka cast  :hooray: :hooray: :hooray:


Hvala i Milutku i njegovom strugaru sto su omogucili postojanje ovog svojevrsnog malog svetskog rekordera!!!  :00000003:


 :bravo_2: :bravo_2: :bravo_2:Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju