Modovi > Predlozi, ideje, saveti...

Punjenje kayfuna lite/lite plus

(1/6) > >>

LiberPrint:
Jedna od stvari koja mi je krajnje iritantna kod kayfuna jeste i krajnje neprijatno punjenje odvijanjem srafa, narocito zato sto sam kajfunu namenio koriscenje u kombinaciji sa pico tankom pa ce punjenje biti prilicno cesto. Ono mnogo je stvari koje mi se kod kajfuna ne svidjaju, ali kako mi se cini, ova nasa grana industrije se razvija u meni sasvim nezeljenom smeru, pa mi je kajfun uz male korekcije trenutno najprihvatljivija varijanta.


Punjenje sam resio na krajnje jednostavan nacin, i prosto mi nije jasno kako braca Kinezi tako nesto vec nisu napravili - napravio sam cepic od fimo puppin mase, koju sam od ranije imao za potrebe nekih ranijih igranja. Ova masa je laka za oblikovanje, a kada se zapece u rerni, pretvori se u cvrstu a opet dovoljno elasticnu plastiku. Parce ove mase sam utisnuo u rupu za punjenje i dobio sam oblik otvora, odnosno savrseni cepic. Malo sam pozurio pa moj prvi cepic ima neke manje deformacije, ali mu to ne smeta da savrseno dihtuje.


Zatim sam ga zapekao u rerni, obradio zadnju stranu tako da viri nekoliko desetih delova milimetra, kako bi lako mogao da se izvuce noktima. Kada se kajfun zavije na mod, povrsina oko konektora cepic gura unutra, tako da on savrseno dihtuje. U ovoj prvoj verziji postoji minimalni gap, ali sve je bolje nego odvrtanje srafa. Naravno ovo resenje je primenljivo samo u kombinaciji sa modovima koji imaju ravnu povrsinu konektora

Sledece sto laniram je da napravim malo bolji otisak, pa njega da iskoristim kao model za kalup i izlijem cepic od slikona. I ovo resenje savrseno dihtuje i za dva dana nije procurela ni jedna kap, ali silikonski cepic je meksi pa nece biti ni ovog minimalnog zazora.

Katyyy:
Super stvar, ja smatram najpametnije ulozenim par dolara upravo na srafice za kaju, posto sam sklona da ih gubim, ako pronadjem tu masu rado bih isprobala i tvoje resenje!  :00000003:

LiberPrint:
Imam ja te mase jedno pola kile. Cekam da stigne nova futrola za stick koju sam ti duzan posto sam onu originalnu ostetio, pa ti zajedno sa njom saljem i masu za jedno 100 tankica ;D  Pravio sam se pametan i zatezao kozicu nekim alatom da bolje legne i napravio belaj :banghead:

Katyyy:
Jojjj ma pusti futrolicu, nemoj oko toga da se cimas, verujem da joj nista ne fali, a svakako mi nisi duzan!


Ma nemoj da saljes za 100 tenkica molim te, ko zna da li ja umem to da napravim uopste! Moze za 2,3 tenkica cisto da probam!  :13:LiberPrint:
Veoma je lako. Prvo masu dobro umesis kao plastelin dok ne omeksa, zatim nauljis rupu za punjenje da se ne zalepi i naguras unutra i tako se vrlo lako izvadi i dobije potreban oblik. Zatim stavis u rernu na oko 150 stepeni (nije potrebno da bude precizno) i peces 15ak minuta (opet ne mora precizno). Posle samo gotov cepic gurnes u rupu i skalpelom odseces visak. Napravio bih ti ja cepic, ali ne znam da li su rupe iste na tvom i mom kayfunu.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju