Autor Tema: Visoko CE :)  (Pročitano 1015 puta)

Van mreže Para

 • Hero Member
 • *****
 • Thank You
 • -Given: 5
 • -Receive: 31
 • Poruke: 2367
 • Ugled: +1267/-0
Visoko CE :)
« poslato: Decembar 02, 2012, 21:05:52 »
 • Publish
 • Jednostavno sam se upitao koliko, zaboga, ima ovig ecig CE-ova. Mnogo. Pokušao sam da nekako sistematizujem njihov evolutivni razvoj, ali to je bilo veoma teško. Nazive daje kako ko stigne. Ali kakav takav redosled sam uspio uhvatiti. Pa eto čisto da bude zabilježeno, a gdje će drugo do na ec.i najupućenijem forumu za apsolutno sve što se događa u vezi ove naše male zadimljene opsesije.

  Prvo nam se predstavio CE2, mnogima omiljeni a za neke nikako prihvatljiv model. Ali CE2 je kart koji je polagano ali sigurno utabao stazu danas najmodernijim modelima. Gdje je CE1? Nema ga, iako su neki pokušali DCT progurati pod CE1, ali je to ipak neprihvatljivo. CE3 se pojavljuje na scenu kao zanimljiv pokušaj bottom coil varijante (G4) ali veoma brzo dobija fusnotu "samo za veterane". Iako dobar pokušaj, vaperi nisu prihvatili ovaj model. U međuvremenu se pojavljeje još jedan SE3 takođe bottom coil sa metalnim sulunarom, ali je ipak poznatiji kao CS3 i kao takav je ušao u legendu kod iskusnijih vapera.
  CE4 je najavljen kao veliki BUM u boji, a ispala je samo šarena laža. Žestok promašaj. A onda samo jedno PLUS je izmijenilo sve u svijetu industrijskih mizera. Rođen je CE4+ ili naš dragi STARDUST. Vivi Nova dolazi kao tank poboljšana varijanta ali bez CE predznaka. Ipak CE ne želi da zaostaje i transformiše se u mini Vivi u obliku CE5 ili poznatijeg Stardusta V3. Nije se dugo čekalo i zvjezdana prašina postaje sve gušća, i formira CE6 ili Stardust V3 5-6ml tank. Tu negdje neko je izbacio ružni, odvratni i apsolutno neprihvaćeni retardirani CE7. A onda kreću perverzije za uglavnom američko tržište. Svjetlucavi Apolo, E2 ili CE8 hara po Alibaba i sličnim sajtovima. Nisam siguran u njegov uspjeh. I napokon još jedan bottom coil pokušaj u obliku CE9. Probaću ga u utorak, ali bojim se da je to još jedan promašaj kao što je onaj KR (Kanger sa Stardust tubom). I kada sam pomislio da je tu kraj i da CE10 treba da bude neki novi iskorak, pobrinuo se neki nadobudni Kinez da mi rasprši nadanja u obliku njegove neinventivne kreacije koju je ničim izazvan nazvao CE10. Stavio sam ga ovdje ali samo kao sinonim za e-cig luzera i plagijatora plagijata.
  U očekivanju da industrija uzvrati udarac odličnom Ody bottom coil rješenju...   :pimp: