Modovi > Modeli clanova

Easy head MPS VV

(1/6) > >>

ivanneko:
Uvek sam imao problema da svoju kreaciju spakujem u adekvatnu kutiju i da osim funkcionalnosti ima i izgled , to nije toliki problem ako pricamo o pojacalu za auto ili kucnom pojacalu , ispravljacu i sl , medjutim kod e-cigareta je vrlo bitan i taj momenat jer u suprotnom neko ce reci pogledaj ga , pusi misa za komp ili pusi vodovodnu cev ,gedoru itd

 Zato sam se ja posluzio malim trikom i za svoju kreaciju odabrao kuciste evic easy head moda koji sam naravno u te svrhe pazario neispravnog od jednog naseg clana sa foruma. Njegovu elektroniku sam cak u jednom momentu hteo i da popravim cisto iz znatizelje ali sam odustao jer nisam hteo da gubim vreme posto pretragom naleteh na gotov step-down converter minijaturnih dimenzija 22x17mm koje bi trebalo da se moze upasovati u glavi sa minimalnim korekcijama od 1mm sa obe strane modula a naravno od pocetka sam imao ideju da koristim baterije 2x16340 odnosno 2x18350 i ovaj konveror je bio idealan za ostvarivanje projekta posto svaka druga DIY varijanta bi bila i skuplja i manje funkcionalna

 Posto verujem da mnogi su upoznati kako rade swicherska napajanja necu se mnogo baviti time samo cu reci da je u ovom slucaju frekvencija oscilovanja 900khz , maximalna struja modula 3 ampera , poseduje termalnu zastitu na 150C u ostalom evo par fotografija modula i njegovh karakteristika..

 Najmanji problem je bio skinuti smirglom 1mm sa oba kraja pcb-a i smestiti ga u kuciste easy head-a ostalo je ono najvaznije , povezivanje .
 Da bi imali predstavu o cemu cu pisati evo i elektricne seme modula : Step-down converter je aktivan cim se na ulazu Vin dovede minimalnih 4,5V ali tu su struje jake dakle treba nam fora sa micro prekidacem .
 Nigde na net-u nisam pronasao vezivanje prekidaca na pin 2 EN ( enable ) za ovo MP1584 integralno kolo ( jesam za neka druga IC ) preko tog pina se vrsi ON/OFF samog modula i tu moze da ide micro taster .
 Medjutim sve je to prilicno jednostavno ali meni treba i kontrola potrosenosti baterija jer ukoliko je nemam ispraznicu baterije ispod granice a vrlo dobro znamo da su li-ion baterije osetljive i da se sa time ne smemo igrati .

Pisem vec pola sata a nista vam novo nisam rekao  :098:

 Dakle treba mi tkz cutoff modula da se odradi i to sam uspeo dodavanjem par otprnika i jednog npn tranzistora i napon nakon gasenja modula je bio na baterijama 3.1V/3.2V . Naravno u nastavku sledi modifikacija seme i kompletno vezivanje sa naznakom da su vrednosti dodatih otpora dobijene eksperimentalnom metodom na laboratorijskom ispravljacu i da su vrednosti promenljive u zavisnosti pojacanja tranzistora koji se upotrebi :
 Zakljucak:Cutoff modula je nesto nizi nego u fazi testiranja na stabilisanom ispravljacu ali jos uvek u granicama normale i cak je nesto visi nego kod EGO V6 moda koji takodje koristi 2x16340 baterije
 Od prvog do zadnjeg povlacenja intenzitet "TH optimalan , para zadovoljavajuca"    :smart:
 Izlazni napon u opsegu od 3-5V veoma stabilan ( stavio sam okvirno mada se moze podesiti i van tih granica ) i po proracunu na 5V sa otporom grejaca od 1,7ohma daje svoj maksimum od 15W ( 3 Amp ) , znaci nema ogranicenje otpora atomizera ali se ne sme preci potrosnja od 3A

 Evo kako izgleda easy head sa rupicom za promenu napona ( VV ) :


Karakteristike:
 Modifikaciju uradio: Ivanneko
 Model: Easy head MPS VV
 Izlazni napon: step-down regulisan varijabilni 2.9 V-4.9 V
 Struja: Konstantnih 3 A max
 Podešavanje napona izmedu 2.9V i 4.9V je moguce trimer potenciometrom
 Frekvencija oscilovanja switchera 900kHz
Koristi baterije 2x18350 odnosno 2x16340


LiberPrint:
Od danas sam i ja postao ponosni vlasnik ovog Ivanovog cuda i ovom prilikom mu se jos jednom zahvaljujem. Ovo je stvarno prava pravcata zver, sa kojom se ne moze uporediti nista drugo sto sam probao, a probao sam dosta toga. Posebna draz je u tome sto je to delo ruku naseg clana, pa za mene ova easy evic glava ima vecu vrednost nego bilo koji drugi mod. Osecam se kao vlasnik fice u koju je ugradjen porseov motor, ali je i sasija pripremljena da ga uspesno nosi. Pored toga sto ova zver kida kako radi, sa 2 x 18350 je dugacka 106mm, sto je sasvim pristojna duzina. Vise utisaka cu napisati kad potrosim baterije nekoliko puta i kad budem imao realnu sliku o trajanju, a za sad evo malo fotografija. Zaboravio sam da pomenem da ovu glavu koristim na bod by Leo tubi kod koje je kapica busna pa baterija ulazi u nju, sto doprinosi izuzetno malim dimenzijama a i lepo lezi u ruci.
ivanneko:
Hvala i ne zaboravi da sam ovo radio na obostrano zadovoljstvo ;) Utisci tek slede i drago mi je što su za sada pozitivni , još su mi draže tvoje kritike  jer ti svakako spadaš u kategoriju vapera kroz čije je ruke prošlo prilično toga od opreme i siguran sam da umeš da prepoznaš i dobre i loše osobine . S nestrpljenjem očekujem nove utiske o jedinom primerku koji je izašao iz moje radionice  :00000003:

hybrid:
Pitanje za ivana,da li moze ta elektronika u neki 14500 mod ili neki mikro box ili tako nesto?I da li uopste to ima nekog smisla :smart:?

Prle:
Ja mislim da u box može bez problema. Za 14500 mislim da je za trunčicu prevelika jer su joj dimenzije 22mm x 17mm x 4mm. I u pitanju je step-down DC-DC konverter koji radi kako valja tek sa stacked baterijama.


EDIT:
Izvinjavam se što sam istrčao ispred Ivana.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju