Elektronske cigarete > Vodič za početnike

Strujni adapter za USB bateriju

(1/2) > >>

billy:
Posto imam Evod Usb bateriju i punim je za sada iskljucivo preko racunara, a imam nekoliko slobodnih punjaca svi su 5v, od kojekavih mobilnih (svi su od 700-1000 mA), zanima me da li se moze ostetiti baterija, posto su orginalni punjaci 500mA koliko mi se cini?

vlaves2000:
mozes slobodno da koristis te od mobilnih telefona u vecini slucajeva su kvalitetniji od ovih sto dobijes uz bateriju, moj usb auto punjac je 5v- 1200mA

hybrid:
Ma i ja punim preko punjaca od mobilnog.Moj punjac je 1A tako da nemas brige.Zeza me malo sa "kineskim" punjacima ali sa recimo punjacem od htc-a radi odlicno.Cak i kad na taj kineski punjac stavim telefon on odma pobrljavi ;D
Edit:Sad videh valvesov odgovor i tvrdim isto

billy:
Predpostavio sam, ali aj opet da pitam da posle ne bude...  :Scratch-Head:

Hvala za info
 

Prle:
Svi AC-to-USB punjači (USB punjači koji se uključuju u zidnu utičnicu i koriste se za punjenje telefona i drugih mobilnih uređaja) imaju izlaz od 5V bez obzira na to za koji uređaj su namenjeni. I to je jedina bitna stvar kod izbora punjača za e-cig - izlazna voltaža ne sme biti veća od 5V.
Sa druge strane amperaža takvih punjača nam samo govori koliko brzo će takav punjač napuniti bateriju. Što je izlazna amperaža punjača manja samo punjenje će trajati duže i obrnuto.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju