Cokoladne Mafine - recept je iz hotela Moskva
dolaze vam gosti ne znate cime da ih posluzite evo jednog recepta za 10 minuta prste da polizete
potrebno je
4 jajeta
120 g secera (moze i braon)
160g brasna
200g cokolade( moja preporuka Simka coko fil)
1 margarin 250g
pre nego pocnete da pripremate upalite rernu na 220 stepeni,
umutiti belanca, dodati secer, zatim zumanjca, pa brasno, na kraju cokoladu i margarin koje mozete rastopiti u mikrotalasnoj ali da ne bude retko nego kasasto, kada ste sve to zamutili razlijete u pripremljen kalup za mafine ako je silikonski ili ako imate papirne korpice to je to, ako je upitanju metalni kalup onda ga istretiraj te uljem i brasnom kako se mafini ne bi zalepili. pecite 5-6 minuta kao sto sam napocetku rekao na 220 stepeni, toliko da se uhvati povrsinska korica a da unutra ostane tecna masa