Autor Tema: Specijaliteti kuće  (Pročitano 20216 puta)

Van mreže hybrid

  • Drug član
  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 1605
  • -Receive: 606
  • Poruke: 1669
  • Ugled: +2106/-0
  • Pol: Muškarac
Odg: Specijaliteti kuće
« Odgovor #30 poslato: Jun 24, 2014, 15:02:28 »
Pa moze a i ne mora sto se mene tice.Samo je umak obavezan ovde,nije mi jasno sto na sajtu nema deo za umak,jer bez istog nije to to

Van mreže LiberPrint

  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 9797
  • -Receive: 9309
  • Poruke: 11190
  • Ugled: +21061/-0
Odg: Specijaliteti kuće
« Odgovor #31 poslato: Jun 24, 2014, 15:12:23 »
Bas to! Nekako mu taj preliv tek da onaj pravi ukus

Van mreže LiberPrint

  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 9797
  • -Receive: 9309
  • Poruke: 11190
  • Ugled: +21061/-0
Odg: Specijaliteti kuće
« Odgovor #32 poslato: Jul 01, 2014, 14:33:32 »
Joj kuku lele!!! Ovaj recpt nikako nikome ne bih preporucio, samo zato sto kad pocne da se trosi, ne moze da se stane ;D  Upravo sam unistio dva tanjira i sad samo mogu u krevet :th_coffeetime:  E da mi je tecnost sa ovim ukusom...


Znaci: Punjeni plavi patlidžan i šampinjoni :hooray:

Van mreže hybrid

  • Drug član
  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 1605
  • -Receive: 606
  • Poruke: 1669
  • Ugled: +2106/-0
  • Pol: Muškarac
Odg: Specijaliteti kuće
« Odgovor #33 poslato: Jul 01, 2014, 14:34:45 »
Ja predlazem da mi banujemo libera ;D ,pobice nas sa receptima :smart:

Van mreže LiberPrint

  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 9797
  • -Receive: 9309
  • Poruke: 11190
  • Ugled: +21061/-0
Odg: Specijaliteti kuće
« Odgovor #34 poslato: Jul 01, 2014, 14:39:30 »
Imas srece sto ne obilazim ovu temu svaki dan vec samo kad me nesto odusevi ;D  inace sam se dobro ozenio :thumbsup: , pa mojoj dragoj nije tesko da boravi u kuhinji, a retko kad da neko jelo ponovi u 2-3 meseca.

Van mreže LiberPrint

  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 9797
  • -Receive: 9309
  • Poruke: 11190
  • Ugled: +21061/-0
Odg: Specijaliteti kuće
« Odgovor #35 poslato: Jul 06, 2014, 14:33:21 »
Joj sarmice od kelja! Zena mi je sve vise sumnjiva, reslia da me ugoji ko medveda da ne mogu da nadjem devojku ;D


Spremiti fil kao za klasicnu sarmu, samo sto moja zena u to dodaje kombinaciju rendanog paskanata, celera, korena persuna i sargarepe u prilicno velikoj kolicini. To uvek drzi u zamrzivacu narendano, zajedno sa naseckanim listovima u jednoj kesi i dodaje po punu saku u gotovo svako jelo ili supu. Krupne listove kelja odvoji a sitnije nasecka sitno i poredja na dno vatrostalne posude. One krupne potopi u vrucu vodu da omeksa i u njih uvija fil. Spakovane sarmice poredja preko naseckanih unutrasnjih listova u vatrostalnu posudu, nalije vodom, pa u rernu na oko 1h. Posle toga sarmice prelije pavlakom za kuvanje, pa u rernu na jos pola sata.


Ovakav setap za sarmu se moze koristiti i u kombinaciji sa bilo kojim listovima, ali ja najvise volim kelj i rastan. Takodje je dobra kombinacija umesto mlevenog mesa, sitno seckano pilece belo.

Van mreže LiberPrint

  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 9797
  • -Receive: 9309
  • Poruke: 11190
  • Ugled: +21061/-0
Humus
« Odgovor #36 poslato: Jul 08, 2014, 21:09:42 »
Humus je jako ukusan istocnjacki namaz od leblebija, susama i belog luka. Odlican je za brzu klopu, za dorucak ili veceru. Moze se mazati kao pasteta, od koje je daleko bolji i ukusniji. Do sad sam ga kupovao, ali sada sam resio da ga napravim, odnosno da dam zeni moralnu podrsku u tom poduhvatu ;D Ovaj recept je najslicniji onom koji mi se najvise svidja, a uz manja podesavanja cak i bolji

http://www.natanjiru.com/2013/10/humus-namaz-od-leblebija.html

Van mreže Prle

  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 10
  • Poruke: 1890
  • Ugled: +1978/-0
  • Pol: Muškarac
Odg: Specijaliteti kuće
« Odgovor #37 poslato: Jul 08, 2014, 21:58:19 »
Ja predlazem da mi banujemo libera ;D ,pobice nas sa receptima :smart:


Predlog se usvaja jednoglasno. ;D

Šalu na stranu - svaka čast što ti je palo an pamet da iskopaš recepat za humus. Sutra napadam prodavnicu zdrave hrane. Oni obično imaju tu hranu za ptice (zrnevlje) u sirovom stanju.

Van mreže LiberPrint

  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 9797
  • -Receive: 9309
  • Poruke: 11190
  • Ugled: +21061/-0
Odg: Specijaliteti kuće
« Odgovor #38 poslato: Jul 10, 2014, 14:54:31 »
Ja ovo moram da podelim sa Vama pa makar me banovali odma'. I ja cu zbog ovoga da banujem frizider do sutra u ovo vreme ;D  malo se duze sprema, ali vredi truda. Prvi put smo probali sa sirom, ali je danas zena pravila sa kackavaljem umesto njega i mnogo je bolje. Zena mi uvalila meso u tanjir inace sam planirao samo sos da jedem ;D  Fotografije su malo ukrivo jer sam slikao telefonom iz casopisa, ali se jasno vidi.




Van mreže LiberPrint

  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 9797
  • -Receive: 9309
  • Poruke: 11190
  • Ugled: +21061/-0
Odg: Specijaliteti kuće
« Odgovor #39 poslato: Avgust 11, 2014, 15:10:07 »
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA I MLEVENOG MESA

Nema dalje!!! Evo i delica atomosfere pre rucka

Van mreže Prle

  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 10
  • Poruke: 1890
  • Ugled: +1978/-0
  • Pol: Muškarac
Odg: Specijaliteti kuće
« Odgovor #40 poslato: Avgust 11, 2014, 19:03:48 »
Da, da. Ta musaka je čista perverzija. A s' jeseni kada krenu crvene ajvarke (paprike debelih zidova), onda se one ispeku na plotni, oljušte, ispohuju i od tako ispohovanih se složi musaka kao ovo što je tvoja lepša poolovina uradila. Isto je veoma ukusno, ali je jako kao crna zemlja, pa preporučujem i neki roze ili crnjak uz tu musaku. Da lakše sklizne.

Van mreže LiberPrint

  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 9797
  • -Receive: 9309
  • Poruke: 11190
  • Ugled: +21061/-0
Odg: Specijaliteti kuće
« Odgovor #41 poslato: Januar 07, 2015, 14:38:45 »
Ova tema nam zamrla nacisto? E pa ajd da je osvezimo :13:


Ovo je jos jedan od onih recepata, po kojima bi trebalo napraviti tecnost. Razmisljao sam da jedno parce potopim u PG da ekstrakujem ukus, ali ne mogu sad, moram sve da pojedem :crazy:








Ne mora mandza zacin odlican je i aleva, a moja draga je dodala renadni koren persuna, celera, paskanata i sargarepe.

Van mreže LiberPrint

  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 9797
  • -Receive: 9309
  • Poruke: 11190
  • Ugled: +21061/-0

Van mreže vlaves2000

  • Drug član
  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 1254
  • -Receive: 1948
  • Poruke: 2281
  • Ugled: +3199/-0
  • Pol: Muškarac
Odg: Specijaliteti kuće
« Odgovor #43 poslato: Februar 07, 2015, 23:22:11 »

Cokoladne Mafine - recept je iz hotela Moskva

dolaze vam gosti ne znate cime da ih posluzite evo jednog recepta za 10 minuta prste da polizete
potrebno je
4 jajeta
120 g secera (moze i braon)
160g brasna
200g cokolade( moja preporuka Simka coko fil)
1 margarin 250g


pre nego pocnete da pripremate upalite rernu na 220 stepeni,
umutiti belanca, dodati secer, zatim zumanjca, pa brasno, na kraju cokoladu i margarin koje mozete rastopiti u mikrotalasnoj ali da ne bude retko nego kasasto, kada ste sve to zamutili razlijete u pripremljen kalup za mafine ako je silikonski ili ako imate papirne korpice to je to, ako je upitanju metalni kalup onda ga istretiraj te uljem i brasnom kako se mafini ne bi zalepili. pecite 5-6 minuta kao sto sam napocetku rekao na  220 stepeni, toliko da se uhvati povrsinska korica a da unutra ostane tecna masa

Van mreže LiberPrint

  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 9797
  • -Receive: 9309
  • Poruke: 11190
  • Ugled: +21061/-0
Odg: Specijaliteti kuće
« Odgovor #44 poslato: Februar 07, 2015, 23:36:20 »
A jesi sad nasao to da pises? Takvi se bre recepti postuju u normalno vreme, kad covek moze da ode do prodavnice i da kupi potrebne sastojke.