Autor Tema: Specijaliteti kuće  (Pročitano 35356 puta)

Van mreže LiberPrint

  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 11657
  • -Receive: 10931
  • Poruke: 12045
  • Ugled: +22683/-0
Odg: Specijaliteti kuće
« Odgovor #15 poslato: Mart 28, 2014, 20:07:28 »
U kobasice, pastete, salame... se svasta moze strpati i svasta se trpa. Kad se sve lepo samelje ti nemas pojma sta je unutra. Ne znam sad sta se radi i da li to neko kontrolise, ali znam da su ranije u pojedinim mesnim industrijama svakakve gadosti gurali u te proizvode. Poznavao sam dosta ljudi koji su radili u nekadasnjoj industriji suhomesnatih proizvoda crvena zvezda u kragujevcu i svacega sam se naslusao.

Van mreže Prle

  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 13
  • Poruke: 1889
  • Ugled: +1981/-0
  • Pol: Muškarac
Odg: Specijaliteti kuće
« Odgovor #16 poslato: Mart 28, 2014, 20:16:26 »
Ma trpa se i dan danas sve i svašta, a ne kontroliše se ništa. Preko 50% sirovine je još uvek roba sa isteklim rokom trajanja koja se vrati iz maloprodajnih objekata.

Van mreže Caligula

  • Jr. Member
  • **
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 0
  • Poruke: 50
  • Ugled: +26/-0
  • elektronske cigarete
Odg: Specijaliteti kuće
« Odgovor #17 poslato: Mart 29, 2014, 11:53:04 »
I da dodamo... dimljene vešalice! Nigde i nikada!!! Osim kad znaš čoveka koji ih je sušio namenski. Privatne mesare, restorani i to... suši se samo ono što je pozelenelo od stajanja, tj. nije se prodalo do momenta kad` je teta to lepo sastrugala, oprala, usolila i okačila :yucky:
OT:
Pomalo zaboravljena francuska supa od luka :w00t: Za bolji ugođaj je potrebna ona vatrostalna činijica za rernu, volim da vidim sve te đakonije i kačkavalj koji se rasteže prema dnu, kao ono cveće u propalom rasolu ;D
Luk, praziluk, beli luk, peršun, sitno seckana paprika... šta god vam padne na pamet od povr(a)ćki, se izdinsta malo, pa se sipa u šerpicu i malo se prokuva sa kockom za supu, tek da sve to omekne i sjedini se. Onda se sipa u tu providnu (ili koju imaš) posudu, a prethodno narendaš kačkavalj i ispečeš koji komad hleba ili tosta da bude baš, baš tvrd i pečen (ja ga čak ispečem dan ranije i ostavim na TA peći da se skameni jer je fazon da što teže posle upije vodu). Preko "krepke juhice" se stavi hleb, na njega kačkavalj, pa sve to u već zagrejanu rernu na kratko, dok se kačkavalj ne otopi i malo zarumeni.
Ima i ekonomičnija varijanta, umesto u rernu sve ide u mikrotalasnu, ali se u njoj kačkavalj samo otopi, bez primamljivog rumenila.
Ja dodam pored kocke i Vegetu i još par travki i začina, ali nisam etalon za to, jer planiram ubrzo da majkam od manijakalne ljubavi prema začinjenom i slanom :yes:
« Poslednja izmena: Mart 29, 2014, 12:07:05 Caligula »

Van mreže LiberPrint

  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 11657
  • -Receive: 10931
  • Poruke: 12045
  • Ugled: +22683/-0
Odg: Specijaliteti kuće
« Odgovor #18 poslato: April 07, 2014, 11:47:21 »
E-liquid recepte ili krkanluke?
Aha, pošto smo u Opustanje » E-ciginfo caffe, onda krkanluke, pretpostavljam.
Pa evo, jedan lagani za razgibavanje. Svi su reagovali sa "bljak", dok nisu probali, od tada mi se klanjaju. Instant riblja čorba. Od sastojaka priznajem i garantujem samo za začin za riblju čorbu "Aleva" i nijedna druga, a naravno može bilo koja konzerva tunjevine.
Začin se razmuti u 1.2 l vode, kada provri ubaci se isceđena konzerva tunjevine (lično pocepam ulje sa onim fronclama umačući dobar `lebac dok čekam da se stvar skuva, mljac, mljac). Koji list lovora i par zrna bibera su ultra poželjni. Krčka se 5 minuta na laganoj vatri i dobije se neočekivano dobra čorbica s prelepim mesom bez krljušti, ikre, iznutrica, kostiju i ostalih gadarija. Zaljutiti po želji, naravno. To je light varijanta kada žurite.
Prava stvar je da se prethodno izdinsta malo luka i paprike, pa se sve ono surdukne u tu šerpu i krčka 5 minuta. To je tek spektakl. Ne zezam se, probajte :13:


Bravo majstore za ovaj recept!!! Ovo pod obavezno treba probati! Juce smuckao ovu tezu verziju sa lukom i paprikom, dodao rendanu sargarepu, suseno povrce i prilicno cilija i dobio najbolju riblju corbu koju sam ikad probao. Volim riblju corbu kad je lepo spremljena, ali zadnjih nekoliko godina sam naleteo na minu, pa sam poceo da je izbegavam. Juce sa zadovoljstvom omlatio dva puna tanjira i danas jedva cekam rucak.

Van mreže Caligula

  • Jr. Member
  • **
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 0
  • Poruke: 50
  • Ugled: +26/-0
  • elektronske cigarete
Odg: Specijaliteti kuće
« Odgovor #19 poslato: Maj 11, 2014, 19:56:29 »
Baš mi drago što si probao i što ti se đasvi :victory:
Kad sam pre par godina to predložio bratu, gledao me i slušao, pa na kraju rekao "beži bre budalo". Onda me zvao telefonom posle par meseci jer nije mogao da izdrži dok se sutra vidimo, uz "respect care" ;D  Ipak je probao i oduševio se.

Van mreže LiberPrint

  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 11657
  • -Receive: 10931
  • Poruke: 12045
  • Ugled: +22683/-0
Odg: Specijaliteti kuće
« Odgovor #20 poslato: Maj 11, 2014, 20:20:15 »
U medjuvremenu je moja zena od tvog recepta napravila umetnost. Reprizirali smo corbicu 5-6 puta i svaki put je bila sve bolja. Naravno, dosta je doprinelo sveze povrce i zacini kojih je iz dana u dan sve vise. Samo je problem sto smo potroili poslednje zalihe talasa tunjvine koja je za mene najbolja na svetu i koje vise nema nigde da se kupi, ali krpimo se sa rio mare.

Van mreže Caligula

  • Jr. Member
  • **
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 0
  • Poruke: 50
  • Ugled: +26/-0
  • elektronske cigarete
Odg: Specijaliteti kuće
« Odgovor #21 poslato: Maj 11, 2014, 22:08:14 »
Pa da, moj recept je baza, a ti si eksperimentisao sa aromama :smile1:

Van mreže BlueAngel

  • Full Member
  • ***
  • Thank You
  • -Given: 6
  • -Receive: 27
  • Poruke: 113
  • Ugled: +35/-0
Odg: Specijaliteti kuće
« Odgovor #22 poslato: Jun 06, 2014, 16:26:15 »
Evo nesto sto svi volimo...

TORTILJE!  :dance:

Potrebni sastojci: 100g pšeničnog brašna, 125g kukuruznog brašna, 40g putera, 1 kašičica šećera, 1 kašičica soli 125ml tople vode.

Sve sastojke strpati u ciniju i napraviti glatko testo koje delimo na sest delova (loptica). To ostaviti da stoji jedno 20ak minuta. Nakon toga delove rastanjiti na velicinu tanjira u kom cemo ih peci. Tiganj mora biti zagrejan. Ja sam koristio tiganj sa keramickim premazom i super je ispalo.

Van mreže LiberPrint

  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 11657
  • -Receive: 10931
  • Poruke: 12045
  • Ugled: +22683/-0
Odg: Specijaliteti kuće
« Odgovor #23 poslato: Jun 11, 2014, 12:38:22 »
Kako je ovo dobra salata!!! Zena napravila za rucak a ja vec omlatio pola serpice ;D  Recept sam cuo od vlasnika piljarnice u kojoj pazarimo. Originalni recept je sa crvenim kupusom, ali posto mu nije vreme, zena je napravila sa obicnim i ni malo nije pogresila.


Naseckati kupus kao za prosecnu salatu, prema sopstvenim potrebama.
Opet po zelji u kupus dodati naseckanog belog luka. Posto nemamo problme sa njim, moja zena je roknula celu glavicu solidne velicine.
U to dodati oko pola pavlake i oko 100 grama majoneza(opet po zelji).
Sve to promesati i po potrebi posoliti,


Ova salata je toliko dobra da se moze jesti sa mesom, povrcem, mazati na leba ili jesti bez leba ;D

Van mreže Prle

  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 13
  • Poruke: 1889
  • Ugled: +1981/-0
  • Pol: Muškarac
Odg: Specijaliteti kuće
« Odgovor #24 poslato: Jun 11, 2014, 12:54:59 »
Zanimljivo zvuči - mislim da bi bilo dobro dodati i jednu manju glavicu crnog luka i seckani krastavac (na četvrtine pa lagano na listiće).

Van mreže LiberPrint

  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 11657
  • -Receive: 10931
  • Poruke: 12045
  • Ugled: +22683/-0
Odg: Specijaliteti kuće
« Odgovor #25 poslato: Jun 17, 2014, 20:14:00 »
Evo jednog vrhunskog recepta: http://uspesnazena.com/recepti-zdrava-hrana/polpetone-jednostavno-a-lepo/


Danas ova moja spremala i razvalili smo se od jela, sad sleglo pa odoh da repriziram ;D

Van mreže Caligula

  • Jr. Member
  • **
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 0
  • Poruke: 50
  • Ugled: +26/-0
  • elektronske cigarete
Odg: Specijaliteti kuće
« Odgovor #26 poslato: Jun 22, 2014, 21:57:09 »
U brate, mljac, mljac... ovo onako na prvu liči na neku ultra mega giga gurmansku pljedžu. Kud mi dade ovo dok mi je žena na moru :uff:

Van mreže LiberPrint

  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 11657
  • -Receive: 10931
  • Poruke: 12045
  • Ugled: +22683/-0
Odg: Specijaliteti kuće
« Odgovor #27 poslato: Jun 22, 2014, 22:05:48 »
Eto prilike da joj spremis dobru klopu za docek ;D

Van mreže hybrid

  • Drug član
  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 1707
  • -Receive: 713
  • Poruke: 1719
  • Ugled: +2213/-0
Odg: Specijaliteti kuće
« Odgovor #28 poslato: Jun 24, 2014, 14:11:12 »
Evo da se javim sa recenzijom ;D ,kao sto rece Caligula podseca na ekstra gurmanski pljedzu.Odlicno jelo,samo sto mislim da bi bilo jos bolje kada bi se staviloi neki umak preko,moja preporuka za ovo jelo :smart: .Sad kad spomenuh umak setih se odlicnog jela sa umakom
http://www.minjina-kuhinjica.com/glavna-jela/jela-sa-mesom/argentinski-cevap/
Za umak pomesajte majonez i pavlaku i uzivajte

Van mreže LiberPrint

  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 11657
  • -Receive: 10931
  • Poruke: 12045
  • Ugled: +22683/-0
Odg: Specijaliteti kuće
« Odgovor #29 poslato: Jun 24, 2014, 14:53:00 »
A sto se argentinca tice, njega je moja zena doktorirala a ja bih ga iskreno preporucio svakome. U preliv uz majonez i pavlaku obavezno dodati i persun.