Opustanje > Caffe

Specijaliteti kuće

(1/31) > >>

Prle:
Ovde možete slobodno objavljivati svoje omiljene recepte i podeliti sa svima nama Vaše omiljene đakonije.


Prijatno!

Caligula:
E-liquid recepte ili krkanluke?
Aha, pošto smo u Opustanje » E-ciginfo caffe, onda krkanluke, pretpostavljam.
Pa evo, jedan lagani za razgibavanje. Svi su reagovali sa "bljak", dok nisu probali, od tada mi se klanjaju. Instant riblja čorba. Od sastojaka priznajem i garantujem samo za začin za riblju čorbu "Aleva" i nijedna druga, a naravno može bilo koja konzerva tunjevine.
Začin se razmuti u 1.2 l vode, kada provri ubaci se isceđena konzerva tunjevine (lično pocepam ulje sa onim fronclama umačući dobar `lebac dok čekam da se stvar skuva, mljac, mljac). Koji list lovora i par zrna bibera su ultra poželjni. Krčka se 5 minuta na laganoj vatri i dobije se neočekivano dobra čorbica s prelepim mesom bez krljušti, ikre, iznutrica, kostiju i ostalih gadarija. Zaljutiti po želji, naravno. To je light varijanta kada žurite.
Prava stvar je da se prethodno izdinsta malo luka i paprike, pa se sve ono surdukne u tu šerpu i krčka 5 minuta. To je tek spektakl. Ne zezam se, probajte :13:

Prle:
Upravo tako Caligula.

Ovde samo krkanluci - za njih nismo imali posebno mesto. Za liquid-e postoji već odgovarajući podforum i tema.

Bestragija:
Na zahtev Prleta kome krče creva u 23.15 objavljujem recept za

BAKLAVU (Rudolfova + moja intervencija) arabiku

- Rernu zagrej na 160-180 stepeni.
- pripremi 100 g. butera i istopi.
- 1 pakovanje tankih kora (za baklavu, piše na mom pakovanju)
- 100g oraha, 100g badema i 100g pistaća samleti u blenderu, ali da ne bude previše sitno (volim da krcka) - u daljem tekstu ORAŠLJIKE
- 100g suvih smokvi, 100g suvih kajsija, 100g suvih urmi, (i ja sam dodao suvo grožđe, isto 100g) iseckaj na kockice veličine 5x5mm od oka
- 250ml vode i 500g šećera za sirup

Priprema:
- Ređaj slojeve kora (10 redova) i svaji red podmaži istopljenim buterom u pravougaonu poluduboku posudu. Nakon toga pospi sloj samlevenih orašljika (sve) ravnomerno. Na to rasporedi seckano voće. Onda redjaj još 10 slojeva kora, koje se takođe podmazuju buterom. po završetku, zaseci nožem složenu baklavu tako da parčići budu 5x5cm od oka. Rokni u zagrejanu rernu, i to se peče oko 40 min.

Sirup:
- Stavi vodu u lonče neko da provri i smanji vatru na pola. Rokni unutra sav šećer. Mešaj dok se ne istopi i "izbije ključ" jedno dva minuta. Skloni sa ringle da se malo 'ladne. Ubaci unutra malo vanile (ili vanilin šećer-nikako aromu za e-tečnost), i par tankih kolitova limuna.

Izvadi ispečenu baklavu iz rerne, polij je odmah sirupom. Sve ovo mora da se dooobro ohladi. Dakle može da se jede posle 2-3 sata.

Slikao bih rado, ali je malopre otišlo poslednje parče. Izgleda sjajno, a o ukusu bolje da ne pričam puno.

Prle:
Ova baklava zvuči perverzno. Probam recepat čim pre.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju