Elektronske cigarete > Uopšteno o elektronskim cigaretama

Finansije i parenje?

(1/2) > >>

Para:
O ovome smo već razgovarali u par navrata, ali ja sam htio postaviti jedno škakljivije pitanje.
Naime koliko su finansije uticale na vašu odluku da prestanete pušiti, i pređete na vaperaj.


Ja sam prestao sa pušenjem jer nekeko više nije bilo to to. Istina, dodatno sam se ohrabrio kada sam vidio da mogu i da uštedim. U međuvremenu konstatujem da nisam baš nešto uštedio. Zapravo, realna opasnost po finansije postoji ako parenje preraste u hobi. A ovaj hobi, kao i svaki hobi zna da bude i prilično skup.
Ovom prilikom bih se zahvalio braći Kinezima jer nisam bankrotirao zahvaljujući samo njima.  ;D  Šalim se.

Prle:
Kada sam pre petnaest i kusur meseci odlučio da pređem na elektronske cigarete i ostavim se smrdulja kod mene su igrala dva motiva: i zdravstveni i finansijski.
Naime, kako sam trošio veliku količinu smrdulja dnevno duži niz godina uz nešto veću telesnu tonažu počeo sam da kuburim sa povišenim krvnim pritiskom, da se jako brzo zamaram i ostajem bez daha, itd, i pod hitno mi je trebala zdravija alternativa uživanja u nikotinu preko koje ću moći da postepeno redukujem tu količinu koju unesem u organizam i na kraju i prestanem sa unosom nikotina.
Istovremeno, trošenje analognih nije nikako jeftin "sport" a kao samohranom studentu koji ne živi i ne radi u svom rodnom gradu i koji nije upisao fakultet kada to trebalo, taj i toliki izdatak se nije nikako uklapao u mesečnu matematiku i morao je da bude osetno redukovan (hitni rebalans budžeta ili bankrot).
Onda sam na forumu čitao, pa pitao i na kraju JA spopadao ozloglašenog trgovca koji je banovan zbog napadnosti i uspeo da bez kriza i trzavica pređem na e-cig i do sada jesam ostvario osetnu uštedu jer nisam dozvolio svojoj ljubopitljivosti da me povuče u drugu krajnost i da ispadne "skuplja dara nego maslo".

Caligula:
Stara narkomanska kaže da se niko nije ovajdio od para koje je uštedeo ostavljajući cigare. Ima i toga, izvuče se na drugu stranu... kod mene nije to bio motiv, nego ostalih 16358 stvari, da ih sad ne nabrajam :wave:

domino:
Ja sam sasvim slučajno počeo da parim, prvih dana onako bezveze, između cigareta... Nije mi se odmah svidelo ali sam konačno shvatio da bih uz pomoć elektronke prestao da pušim. Aplanirao sam "da ostavim" već par godina. Posle e-smarta se prešaltao na evod i to mi se već svidelo... A razlozi su uvek bili 50-50%. Mnogo sam se trovao i love bacao na pljuge, ide i sad lova ali na lepe stvari, barem za vodoinstalatere ;D A od zdravlja pucam :sterb200:

gibalan:
Ne mogu da se setim. Sala mala svakako. Pusenje je postalo neizdrzivo i finansijski i po zdravlje. Kolicina paklica se uvecavala, a ovi zlotvori samo dizali cenu. Sa druge strane...ma samo sto nikotin nije potekao iz oka. Prevari me Deki "Stelina" i tako poce sve da se kotrlja, al uzbrdo. Da, moze i to! Sto rece Para, ako nisi pod rucnom i imas istrazivackog duha u sebi, moze da nastane mala finansijska kataklizma. Mada, duboko sam ubedjen da vecina vapera vrlo brzo nadje opremu i sve pratece sto mu odgovara, a povremeni izleti u nesto novo nisu na odmet, cak naprotiv. Usput, i ja se zahvaljujem zutoj klonerskoj bratiji sto porusi ono "ima se , moze se", pa ispade "ne mora da se ima, al moze se".

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju