Elektronske cigarete > Uopšteno o elektronskim cigaretama

A posle CCa?

(1/1)

Bart Ender:
Valjda sam pogodio gde da turim ovo pitanje...
prošle godine u avgustu kupio sam CC od najboljeg prodavca na ovim prostorima (ime dajem samo na PP iako verujem da svi već znaju ko je - slobodan čovek,  voli da štampa), i od tada kupujem samo od njega. Do sada sam kupio 20ak komada (razbio dva, dva koristim, 4-5 razdelio bližnjima, 5-6 sam poručio za poznanike-, jedan imam u rezervi...) i svi osim razbijenih i dalje rade kao da su jutros proizvedeni. Ja lično osim CCa probao sam i: Ego C, Vivi Nova, Stardust (CEX, CE4, CE5 = svi ti CEovi), par genesis sistema (svi neki klonovi, npr DID clone - jasno mi je zašto ih neko voli, ja prosto nisam u tom filmu..), Kangere silne, kartove nebrojene i verovatno još sijaset koječega što ne mogu trenutno ni da se setim.... Po mom ukusu ništa nije ni na pola koplja CCu (kao primer - na CCu smotam ofrlje setup za 2,5 minute i guram ga 20 dana presrećan...)

Polako dolazimo i do pitanja:
U poslednje vreme vidim da CC nestaje sa rafova u prodavnicama širom sveta, izgleda da ga mlađi modeli zamenjuju. Neko bi rekao "odlično, na mlađima svet ostaje", ali pojavljuje se jedan problem -  svi ti mlađi modeli su 99% bottom coil, ne pojavljuje se ništa što bi meni moglo da zameni CC. Nikako mi kineska politika nije jasna (CC im je odradio neverovatan posao, sad ga izbacuju bez plana da proizvode nešto slično). Meni bottom coil ne radi posao, genesis mi ne odgovara ni pod razno, još polažem nadu u Kayfun clone koji treba za 10ak dana da mi stigne sa FT (nisam probao ništa slično, ali mislim da tako neka sprava može da se podesi da radi kako ja želim da radi).. Kayfun će možda moći da mi radi posao, ali samo u kućnoj varijanti, stvarno ne planiram da nosim poluosovinu u kafanu, a "kafana je moja...." - dnevno provodim 5-6 sati tamo.

I, dugo očekivano pitanje glasi:
Ima li neko predlog čime da zamenim CC? Ja stvarno ne vidim alternativu i već razmišljam da krenem da cimam neke strugare da mi naprave par komada neuništivih CCova. Ako ne naletim na adekvatnu zamenu, verovatno će to i da bude pa nek kinezi turaju u dupe 800 modela kolko ih izmišljaju mesečno...

Tribute to CC ;D

gibalan:
Moram da naglasim da sam za CC emotivno vezan, no nije to samo presudno u nasoj "vezi" i mom posebnom odnosu prema njemu. Trziste jeste preplavljeno bottob coil klirevima i u odnosu na top coil proizvode vise su zastupljeni i vise se nude. Bez obzira sto sam okoreli dripadzija, volim da ispratim sve te novotarije, odnosno da probam...tako da mogu i da dam neko misljenje, naravno licno iz svog ugla. Meni bar ne prija i ne odgovara BCC, ali samo iz razloga sto nije u mogucnosti da da topliju paru i zbog pomalo utanjenog ukusa. U stvari iz te gomile BCC proizvoda jedino mi je odgovarao, a mozda i sada Kanger0ov T3. Neko ce da primeti da je u pitanju muzejski primerak, da sigurno jeste iz vremena kada je gavran pocrneo, no uz manju modifikaciju meni je odlicno radio, odnosno zadovoljavao je neke moje potrebe. Osim toga, izdrzljv je neverovatno i mogao je da potraje, ali ne samo klir kao klir, vec grejac u njemu koji nije Sveto pismo po pitanju reparacije i pruza mogucnost poigravanja. Posedujem fan danas par skrsenih i stalno su mi pred ocima, secam se lepih dana kada nije bilo sarenila u ponudi i kada smo se snalazili i zadovoljavali sa malim stvarima. To vreme je proslo i nastupila je hiper/stanc produkcija.

Znaci BCC nije moj favorit, pa da se vratim na nikad prevazidjeni CC top coil proizvod.Ni sam ne znam koliko sam na pojedinim grejacima posle poranja odradio dry burn i sve je opet funkcionisalo. Jos u rljugu delova i starudija cuvam jednu bazu sa stubicem (bez plasticnog tanka) sa kojom sam radio dry burn. neka je, neka stoji...uspomena i to lepa! Pravljenje novog grejaca, milina jedna, Pravio sam i kad nije potrebno i ostavljao sa strane u "stek" kako bi rekli. Vadio sam onu slobodnu nit fibera sto stoji navacena preko coil-a i umesto nje stavljao dugacku nit fibera od 1mm, ili 1.2mm koja je dosezala do dna, To je davalo bogatiju paru. Kada sam vec kod pare, sta daje tako toplu i ukusom izrazenu paru danas? Meni nista i niko (po pitanju klireva) i zato je meni top klir u mojoj parilackoj karijeri. Brkovi su bitni, i bilo mi je veoma drago i toplo oko strca kada sam prvi put video zamenske glave sa duuugackim brkovima!
Zasto polako odlazi u "penziju"? Pa i ja se to pitam ponekad, no mas produkcija novih proizvoda ga gazi neumitno, ali to je sasvim normalno u industriji...ponudi-potraznji. Trosi se on dosta i dan danas, jer koliko znam i cujem, kada se glave pojave na trzistu prosto planu za dan, jer se kupuju na hiljade komada. A malo da pomenemo tu ponudu-potraznju. Napisah da je masovna proizvodnja i ponuda novih stvari...novih vapera ima svakim danom sve vise i hvala dragom Bogu na tome, oni znaju za to sto im se nudi u tom trenutku i to prihvataju-koriste. Oni i ne znaju za mnoge starije, a kvaitetne uredjaje. Isto tako, ako nemas nesto novo, automatski nisi in, vec out...pa i kada bi mu ponudio, verovatno bi odgovor bio da ne zeli nesto staro, retro...prevazidjeno, a pri tome nemaju pojma koliko to dobro radi. Mislim pri tome na CC, ipak je tema o njemu.

CC nikako nije prevazidjen, moje skromno misljenje i ja ga imam sa jednom egicom kao backup varijantu. Imam i jedan neraspakova i tako ce ostati..da se pripoveda sta je bio i ostao pojam dobrog klira po svakom pitanju. I kakokaze onaj "panonski motrnar" ...ne Lomite mi bagrenje, ja kazem ne dirajte mi CC i egicu :)

Bestragija:
CC zauvek ostaje u kolekciji. Zato što znam da me nikada nije izneverio, da radi kako treba na šta ga god "metneš" a ima ego konekciju, i što je održavanje gotovo nikakvo. Preporučujem ga svima koji žele da uđu u svet vapinga...Vivi mini može donekle da mu parira, ali rasprostanjenost "glava" za CC ga šije debelo, tako da....T2 je nešto što je po meni Must Have. Tačka.

Prle:
A posle CC-a opet CC - amin  :bow:


Nema atomizera koji sam probao (da nije dripac), a da mi je pružio ono što mi je dao CC po pitanju karateristika.
Ako ti ikada bude problem da nađeš CC ili T2 napadni Vision VictryTank (za koji najdalje prekosutra dolazi i recenzija by ja - konačno snimljeno, još editovanje i kačim ga na YT). Veooooooooma su slični po karakteristikama, nijanse su u pitanju što se tiče razlike, materijal SS a tube / tankovi su izmenjivi i pasuju one za mini Vivi novu.


Ali dok ima CC ili T2 da se nabere na tržištu drugo ni mene ne interesuje. U kombinaciji sa eGicom neprevaziđena kombinacija.

Navigacija

[0] Indeks poruka

Idi na punu verziju