Autor Tema: Istrazivanje - poredjenje elektronskih cigareta i flastera  (Pročitano 1169 puta)

Na mreži LiberPrint

 • Hero Member
 • *****
 • Thank You
 • -Given: 11541
 • -Receive: 10843
 • Poruke: 12003
 • Ugled: +22595/-0
Istrazivanje - poredjenje elektronskih cigareta i flastera
« poslato: Septembar 12, 2013, 13:22:21 »
 • Publish
 • Prevod je sa google translate, ali ako neko zna italijanski dole je i link ka originalnom tekstu
  Електронска цигарета раде као и никотинске фластере да оставе пушење, и много боље да смањи дневну потрошњу дуванских цигарета. Ово је показано у студији управо објављеној у престижном медицинском часопису "Лансет", први икада да се упореде две методе вредновања здравствене ефекте у великој групи људи - више од 650 - у стварном животу. Али, прави потенцијал е-цигарета не би била као помоћ да се повуче, али као производ мање штетан за пушаче у целини


  Електронске цигарете имају сличну ефикасност на никотинске фластере да оставе пушење најмање шест месеци, према првој студији икада спроведена да се упореде две методе на великом групе предмета - 657 пушења - објавио престижном медицинском часопису "Тхе Ланцет ". Истраживање ће бити представљени на годишњем конгресу Европског респираторног друштва (ЕРС), који је отворен јуче у Барселони. Вођени Цхрис Буллен, директор Националног института за здравље иновације Универзитета у Окланду, Нови Зеланд, група Истраживачи су изабрали 657 пушача и пушача који су спремни да оставе, делећи их на три групе: 292 примио испоруку 13 недеља е-цигарета са точење садрже до 16 мг никотина по мл, 292 други су добили сличну понуду закрпа никотин неког типа који су били познати и безбедност и ефикасност, а преосталих 73 примили е-цигарете плацебо, односно са точење лишен никотина. Две групе са електронске цигарете није знао износ и / или присуство никотина у точење примљених. На крају 13 недеља, а после још три месеца праћења, добровољци су тестирани да се утврди да ли су успели да се уздрже од цигарета: испоставило се да је, на крају тих шест месеци укупно студије, само један у двадесет (5,7 одсто) је потпуно заустављен.


  Конкретно, стопа успеха била је већа у групи Е-цигарете (7,3 посто), у поређењу са 5,8 одсто у групи од никотинских фластера и 4,1 одсто групе е- плацебо цигарете. Ове разлике, тврде истраживачи, нису статистички значајне довољно да предложи распрострањеност метода, али указују нема сумње да е-цигарете су упоредиви са никотинске фластере да помогне пушачима да се одвикну од најмање шест месеци.електронска цигарета Уместо тога, ово је јасно још на снази од друге тачке гледишта, односно смањење потрошње цигарета са дуваном. Међу онима који нису били у стању да заустави, више од половине (57 одсто) учесника у групи Е-цигарете су барем преполовила дневну потрошњу традиционалних цигарета, у поређењу са нешто више од две петине (41пер процената) из групе закрпа . Поред тога, у обе групе који су добили е-цигарете са или без никотина, једна трећина учесника су и даље користе уређаје после шест месеци, у поређењу са мање од једног на десет од оних у групи закрпе. Коначно, питање да ли би препоручио производ додељена пријатељу, око 9 од 10 учесника у две групе е-цигарета је одговорио да, у поређењу са нешто више од половине (56 одсто) у групи од закрпа. Студија Буллен и колега такође прво да размотри да ли постоје неповољни ефекти по здравље у вези са коришћењем е-цигарета у великој групи људи, и у стварним животним ситуацијама, а не у лабораторији. Упоређујући утлиззатори на е-цигарета и оне од закрпа, истраживачи су открили никакве разлике у стопама од настанка нежељених догађаја. Ово сугерише да е-цигарете су упоредиви са никотинских фластера, такође у смислу сигурности, иако аутори студије упозоравају да ће се користити са много дужи наставак одредити дугорочну сигурност употребе електронских цигарета.
  , пише у "Тхе Ланцет" у коментару Петар Хајек, директор Дуванске Јединице за истраживање зависности у Волфсон института за превентивну медицину на Универзитету краљице Марије у Лондону. "Кључна порука је да електронске цигарете су барем као ефикасно као никотинских фластера Штавише., Закрпе су атрактивније за многе пушаче, а у многим земљама могуће је да их, без ограничења која важе за фармацеутску разред терапије замене или укључивање скупе здравствене заштите Ове предности. указују да електронске цигарете повећати стопе престанка пушења, а смањење трошкова за оне који оставе и здравствене услуге ". Алипостоји много више у складу са Хајек, који каже : "Највећи неискоришћени потенцијал за е-цигарета не може да буде као помоћ за мањине пушача који желе да оставе, већ као потрошач производ сигурније за пушаче уопште." Њихов намаз, пише стручњак, може водити једног дана до нестанка дуванских производа на основу горива и на крају епидемије пушења у вези болести и смрти.

  http://www.lescienze.it/news/2013/09/07/news/sigarette_elettroniche_cerotti_nicotina_dipendenza_e-cig_tabacco-1800990/