Stigao je upakovan, kako je i napisano. Rasklopljen i opran u razblazenom alkoholu, osusen i prepusten razgledanju.
Ova postavljena slika je vezana za neka moja zapazanja i par stvari ce biti vezani za nju.
Krajevi fibera u tanku su bili skupljeni i umotani
(1) parcetom kantala, kao na slici. Po meni losa zamisao, sobzirom da
je setup napravljen sa dva struka po 2mm debljine...znaci 4 niti-brka fibera na gomili. Logicno je da svaki bude za sebe
zbog sto boljeg provodjenja tecnosti do grejaca, ali ovo nije nikakva, nazovi inovacija vec "stap i kanap". Trebalo je provuci sav fiber kroz ne bas sirok otvor silikonskog zaptivka
(2) na dnu solje i sputiti ga dole u tank. U mom slucaju
izvadio sam taj silikonski prsten, a koji smatram uskim grlom u samom dotoku tecnosti.
Jos jednu stvar sam zapazio, a to je otvor za dotok vazduha
(3) koji je u ravni sa dnom solje a ispod samog grejaca. Mislim
da bi bilo dobro resenje da su iz otvota bar dva-tri milimetra izvukli cevcicu. Ovako u slucaju nagomilavanja kondenza,
malo iscurele tecnosti (a sto je moguce, jer po svim prirodnim zakonima cim nadje kapilar-prolaz, potrudi se da prodje)
moze lako da dodje do ulivanja u otvor za dovod vazduha i naravno izlivanje i slinjenje kroz sam otvor na telu.
U koliko se neko i odluci na eksperiment umetanja malog komada cevcice, nece biti ptoblema sa grejacem, odnosno nece
biti prenisko, jer moza da se podigne taman toliko i da se pricvrsti na vrhu
(4), na srafovima.
Ipak ja sam posao za laksom varijantom. Praveci setup, jednu nit fibera sam ostavio dosta duzu. Tri niti sam spustio
kroz otvor u tank, a cetvrtu (onu duzu) sam smotao po dnu-obodu solje
(5) u krug. Da sam imao u tom trenutku polifila, napravio bi i poklopio tankim slojem prazan prostor, ali ni slucajno ne narusavajuci funkciju otvora za dovod vazduha.
A8 radi odlicno, ali dacu mu jos malo vremena da se pokaze!