Ja bih ovde morao da se složim sa preprodavcima. Verovatno je (kao i sve) individualno, ali evo mojih zapažanja. Kao mali off, prvo istorija mog parenja:
Ostavio cigarete i prešao na elektroniku u avgustu 2012. Prvih mesec dana koristio gotovo isključivo HG Wensten (nerazblažen). Posle toga otkrio Joyetech Cigar i na njemu proveo mesec-dva. Posle 2-3 meseca parenja postao sam okurčeni parilac pa odlučio da probam nešto da zamešam. Zbog brzine isporuke i cene, odlučio sam se za Inaweru. Probao sam 15ak raznih Inawera aroma i 4 FA. Od svega toga, jedino mi je FA Shade bio nešto što mogu da parim i to i činim već gotovo 5 meseci.Sad da se vratim na topic...
1. Silne arome od kojih sam odustao sam otpisao zbog prejake arome koja je većinom neprirodna i nije mi prijala ni malo. Nikad nisam imao problem da mi nedostaje aroma, samo problem sa aromom koju ne želim da osetim po ceo dan na svakih 2-3 minuta. U početku sopstvenog mixanja sam koristio i Cuban Supreme i 7 Leaves, ali kako su smućkane tečnosti starile, pojačavala se i aroma i postajala od podnošljive do vrlo neprijatne.
2. Gorepomenuti Shade mi je od prve probe savršen. Jedina od homemade aroma koja mi se baš jako sviđa i mislim da ću moći da je koristim godinama, a da mi ne dosadi - kao što mi smrad dima nikad nije dosadio.
3. Pre 2 nedelje naleteo sam na inawerinu bocu u kojoj je ostalo 5-6 ml zaboravljenog Shadea kojeg sam smućkao još u decembru. Iako od početka mućkanja Shadea koristim isti recept, ovih par mililitara je imalo mnogo jači ukus/miris nego tečnosti koje koristim, a stare su do max 1 mesec.
Aroma se pojačala dužim stajanjem!!! Toliko mi se svidelo da sam poručio litar baze sa Inawera i mućkam naveliko, kako ću samo da uživam za 2-3 meseca...
Eto, nikad mi nisu bile jasne te priče o receptorima koji se prezasite ili šta već... Nakon 5 meseci korištenja isključivo FA Shade, i dalje sam prezadovoljan sa aromom i odustao sam od potrage za još nekom koja bi mi možda prijala - Shade mi je sasvim dovoljan po ceo dan, svaki dan. Verovatno sam jedan od retkih srećnika. Tečnosti sam uvek birao po aromi koja mi prija ili ne prija. Arome koje su prestale da mi prijaju većinom su one koje sam u početku tolerisao nadajući se da ću da ih zavolim vremenom i na kraju odustao. Nikad mi se nije desilo da mi je nešto bilo jako lepo, a posle to lepo nestalo.
Poslednjih mesec dana sam napravio "izlet" u većinski VG, i tada jesam primetio nedostatak arome i višak nečeg nedefinisanog što mi apsolutno ne prija. Malo mi je trebalo da odustanem i vratim se dobro proverenom receptu**. Koliko sam primetio iz tvojih pređašnjih postova, trudiš se da koristiš što više VG u mixovima, moguće da je to problem?
--
**Ako nekog zanima dobro provereni recept, on glasi:
Pomešati inawerine PG i VG baze u odnosu PG:VG=2:1 i nakapati 8 kapi FA Shadea na 10 ml.
Sa sve shippingom, to zadovoljstvo košta ~900 dinara 100ml