Koliko moje skromno iskustvo moze da doprinese ovoj temi .. primetio sam da trajanje grejaca (ili setapa zica + vata) zavisi od svih faktora, zice, vate, tecnosti i moda.
Zica: mogu da pricam samo o kantalu, ima razlike izmedju kineske no name zice i aj da kazemo kineske brendirane. Imam neku kinesku 0,30mm sumnjivog proizvođača .. moze da se koristi do 100ml ili ti jedno zarenje. Drugim recima kako stari primetno brze skuplja taj talog na sebi.
Vata: ovde mislim na pravilno postavljanje vate i naravno sam kvalitet vate. Ako je "labava" bas se brzo nakupi talog.
Tecnost: ona najvise utice na prljanje .. svi znamo to .. sto vise koloca i ostalog tamnog

.. to se brze prlja i mutira, da tako kazem. Ono sto sam primetio dok sam kupovao uradi sam tecnosti od uvoznih komponenti manje je bilo izrazeno prljanje, nego sad kada sam pravim tecnosti od domacih komponenti.
Mod: kada se setap koristi na neregulisanom modu ili prevelikoj snazi, naravno brze je prljanje. Ja nemam iskustva sa ss zicom, ono sto su mi pricale kolege koje samo tako koriste mod, kazu da je prljanje manje. Meni ss zica neodgovara pa je nisam koristio.
.. eto to je moje vidjenje stvari, u principu, sve menjam na 50ml.