Elektronske cigarete > Uopšteno o elektronskim cigaretama

Trebamo li ohrabrivati rekreativno parenje ?

(1/3) > >>

ivanneko:
Prvi put cujem za izraz rekreativno parenje ;D Mogu navesti samo primer koji sam iskusio na svojoj kozi . Cerka je pocela koristiti cigarete , ne znam jel rekreativno ili jednostavno jer joj se moze , kada sam saznao pokusao sam je prevesti na paru ali bezuspesno , razlog vise jer nisam zeleo vrsiti na nju pritisak...Da sam se ja pitao (a nisam) pre bih joj savetovao ako vec mora nesto bolje da krene sa parenjem , rekreativnim ili kako god i da pruzio bih joj svoju maksimalnu podrsku da se na parenju i zadrzi...samo iz tog razloga sam misljenja da osobu koja zeli da pari ne treba odvracati od toga i da joj treba pruziti podrsku bez obzira na cinjenicu je li ili nije koristila smrduse pre toga :winksmile:
Kako vi ostali gledate na to ?

kinkel:
.. nema tu mnogo pameti, bunt protiv roditelja, polozaj u drustvu, prvi korak ka "zreloj" licnosti, radoznalost, biti razlicit, itd sve su to razlozi zasto neko pocinje da pusi (a moze komotno i u kategoriju narkomanija). Sumnjam da neko pocinje da pusi jer uziva. Ja sam poceo zato sto me je u 3 godini srednje skole ortakova keva ubedila da uz kafu ide cigara (pre toga nisam ni dim povukao), budala. I tako, nazad nisam mogao jer bi bio sisa, a i istini za volju nisam pusio ni 10 cigareta dnevno prvih 3-5godina, posle krece prava zavisnost. Da se vratimo na danasnje vreme. Nece tu mnogo pomoci prica o zdravijoj alternativi, o tome se pocne misliti posle odredjenog staza. Mladi ljudi puni snage .. koje probleme mogu imati u prvih 2-3 godine? Tek tada mozemo da govorimo o iskusnim i strastvenim pusacima, ali oni nisu tema. Dakle, one retke koji pocinju da pare, da kazemo rekreativci (znaci dovoljno su inteligentni da ne pomisljaju o cigaretama), jer zele neku od gore pomenutih promena, ovo vazi iskljucivo za mlade ljude, podrzavam (naravno ako je 0mg nikotina u pitanju), ali ima caka. Koja je benefit od vajpa ako te ne pukne nikotin, pa po toj logici .. nagadjam .. veoma brzo ce sipati i neku tecnost sa nikotinom, a dalje je izbor neogranicen :) .. Matori koji nisu pusaci, a pocinju da pare su budale .. na njih necu trositi reci.
Tako da bih ja ovu temu okarakterisao kao "Tesko, ali moguce" .. bolje ih uputiti da pametnije iskoriste svoje zivote.

rankosuns:
hvala hvala Kinkel.


Realno svi smo mi budale. Jer se trujemo. Ja parim, pijem pivo svakodnevno, ne pazim šta jedem. Znači radim šta mi se sviđa a ne šta je zdravo.
sličnu filozofiju imaju svi pušači, svi parioci.
Čini mi se da sam ovde ispričao ali ukratko ću ponoviti. Prestao sam da pušim 2004. godine a prošle sam počeo da parim iz zezanja rekao bi. Ja sam samo cevčio pivo a drugari dimili parili. I zainteresovalo me i rekoh kad ću ako ne sad. I počeh.
To mi je postala zanimacija koja mi ulepšava svakodnevnicu. Dao sam puno para ali sam se godinu dana zanimao kupovao pario istraživao. Dao sam brdo para ali nije mi žao. Ima se može se.
Brinulo me da li ću da odem na onaj svet zbog parenja. merim pritisak u redu je, pluća u redu, niko od mojih drugova parioca se ne žali. Niko nije dobio neku boleštinu. neki pare i sedam godina.
E sad brinulo me da li sam postao zavisnik. Da bi proverio prošle godine sam otišo na more bez vejpa. I ništa. Ove godine sam otišao u SAD tri nedelje bez vejpa i - ništa.
Sad idem u Grčku i odlučio da ne nosim vejp. I biće ništa.
Ali hobi mi je zanimljiv, zanimam se uživam, trošim na to. I ne kajem se. Za sad.
Sad šta će biti za par godina, videćemo.
Ali ja lično ne razumem osobe koje nemaju nikakav greh, ne piju ne puše ne idu u kafanu. U stvari sa njima se i ne družim. Dosadni su.

LiberPrint:
Nemam sta narocito pametno da kazem. Mislim da svako ko moze da se otkaci od bilo koje zavisnosti, to treba da uradi. Sa druge strane, ako ce prestanak pusenja izazvati stres, onda je ovo najbolja poznata alternativa. Ne podrzavam ni te klince koji bljuju oblake i igraju se sa ''vejpovima'', ali ko sam ja da bilo kome solim pamet? Svako nek radi sa svojim zdravljem sta misli da je pametno, a ja sam ovde i stojim na raspolaganju svakome kome mogu da pomognem.

Nedeljko:
Ko želi pariće, i sa te strane je uzaludno diskutovati za ili protiv. Ostalo sam napisao u drugoj temi pa da se ne ponavljam.Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju