Opustanje > Caffe

Doktori

<< < (2/4) > >>

LiberPrint:
Pa iskreno, bolje i to nego da odlaze u inostranstvo. Ne podrzavam korupciju i podmicivanje, ali realno, lekari imaju toliko jadne plate, da im je mito jedini nacin da zarade dovoljno kako bi podmirili troskove i mogli se skoncentrisati na posao koji rade.

Nedeljko:
^^ Doktori će kao i do sada da odlaze, ovo nijednog stručnjaka neće zadržati u Srbiji. Zdrav razum kaže da se ovaj pristup na ovaj način sproveden nigde u svetu ne koristi (barem koliko je meni poznato) i da nikakva dobra ne može da donese, ni pacijentima ni lekarskoj profesiji.

BobanNB:
Чини ми се да судијама то већ има у закону да могу да приме поклон.

Послато са IQ1019N уз помоћ палца

ivanneko:
Jos samo policiji da odobre  :098:

LiberPrint:
Znam jedan slucaj jednog vrhunskog hirurga koji je zbog neke sice osudjen, bio u istrazi, zabranjen mu rad... A za sve to vreme njegove odsutnosti pacijenti umiru jer nema zamene. Lekari su primali i primace mito, bilo to zakonom dozvoljeno ili ne. Ali tim zakonom se sprecava da neki lekar zbog toga ostane bez posla, i po meni, to je vise u interesu pacijenata nego lekara. Zdravlje nema cenu. Sa druge strane, da imaju plate primerene poslu koji obavljaju, verovatno niko ne bi rizikovao da zbog primanja mita izgubi posao. Ali to je vec politika ;D


A za sudije i ostale organe... Ako stvarno postoji takav zakon, nemam reci. Ali oni donose zakone tako da je razumljivo. Ovde sve moze i sve ne moze.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju