Tecnosti > Uopšteno o tečnostima

VG parenje

(1/9) > >>

LiberPrint:
Nemam previse iskustva u koriscenju tecnosti sa vecinskim VG sastavom, ali sam poslednjih dana bio primoran da se bavim njima jer mi supruga povremeno ima problema sa iritacijom grla zbog tecnosti sa vecinskim PG sastavom, pa cu ovom prilikom preneti neka moja zapazanja, a zamolio bih iskusnije u ovoj oblasti da e isprave ako negde gresim, kako bi imali realnu sliku. Verujem da ima korisnika koji imaju problema sa PG om, ali su sa VG-om takodje imali isvesnih poteskoca kao ja, pa ova tema moze posluziti za razmenu iskustava. Ovde necu ulaziti u to sta je od ova dva sastojka bolje, bezbednije... samo cu se drzati teme upotrebljivosti u praksi.


Opste prihvacena pretpostavka da VG tecnostima daje slatkost, mislim da je apsolutno netacna. U svojoj jednogodisnjoj vaperskoj karijeri najvise sam koristio tecnosti sa oko 60-70% PG-a, i sve su imale tu dozu slatkosti. Tecnosti istog sastava , odnosno sa istim procentom arome, na vecinskoj VG bazi ni malo nisu slatke, cak naprotiv. Arome od kojih se ocekuje slatkost, odnosno koje su mi inace bile prenaglaseno sladunjave, na 80% VG bazi nisu ni malo ili skoro ni malo. Definitivno sam siguran da slatkost tecnostima daje PG, i ako mi je po nekad smetala, za vreme koriscenja VG tecnosti sam je se uzeleo.


VG tecnosti drasticno vise prljaju grejac, pa ko ima potrebu ili zelju da ih intenzivno koristi mora dosta cesce da odrzava rasprsivac. Za vreme intenzivnog koriscenja fabrickih tecnosti sa oko 70% PG-a najcesce joyetech i dekang, atomizer sam cistio na svakih 4-5 dana, bez neke preke potrebe cisto preventivno. Za vreme nekoliko dana koriscenja tecnosti sa vecinskim VG sastavom, ciscenje je gotovo neophodno na svakih 24h intenzivnog koriscenja. I ako grejac nebi bio previse prljav, razlika u ukusu bi bila veoma primetna. Koristio sam: kayfun mini 2.1, kanger cubica(identicna glava kao kod 2.4CC), EVOD i joye eCab, sa originalnim iw bazama i VG-om od meilab-a (parfimerija stelina), i rezultati su bili isti a mislim da su eventualne varijacije bile samo zbog kolicine vode. Definitivno sam siguran da VG tecnosti vise prljaju rasprsivac, a kakva je situacija sa nasim plucima - ne znam.


VG tecnosti traze dosta jacu struju nego PG. Na kanger cubica cigareti cija baterija nema bas najbolje regulisan napon, baterija je na pola skoro neupotrebljiva a tecnost postaje bljutava i neprijatna za koriscenje. Nesto malo bolja situacija je sa joyetech ego baterijama, ali i njih je nemoguce potrositi do kraja. Jednostavno kada struja padne, tecnosti drasticno menjaju aromu i pocinje previse da se oseca baza. Verovatno da VG ima vecu temperaturu isparavanja. Kada koristim tecnosti sa vecinskim PG sastavom na ego bateriji i kayfunu mini, obicno ne osetim kada je baterija pri kraju, ili jedva osetim ali mi ne smeta. Najbolje rezultate sam postigao sa robust VV modom. Kada je baterija 4.2 do 3.8 VG tecnosti su upotrebljive na 3,4-3,5V, kada napon baterije padne ispod 3.8, morao sam da pojacam na 3.8-4.0V.


VG baza jednostavno "jede" aromu. Aroma u VG tecnostima je dosta slabija, sa pojedinim aromama pomaze povecanje doze arome a kod pojedinih ni to. Neke arome jednostavno ne mogu doci do izrazaja u VG bazama. Bolje rezultate sam dobio ako aromu prvo dodam u PG pa posle dodam VG, ili se bar meni rako cini. Sa VG bazama najbolje su mi se pokazele HG koncentrovane tecnosti na PG bazi u koje sam dodavao 2/3 VG-a, pa verujem da bi aroma "odlezala" u PG-u i kasnije pomesana sa VG-om dala dobre rezultate.


Pojedini rasprsivaci jednostavno nikako ne trpe VG baze. Ne bih mogao da ih nabrojim mnogo, ali konkretno ego-c/eCab jednotavno ne trpe VG. Granica izmedju previse guste tecnosti i previse razredjene da bi doslo do momentalnog curenja je veoma mala i ja nisam uspeo da je pronadjem. Koliko god da je razredjena, VG baza jednostavno ne pronalazi tako lako put do grejaca kao PG, ili projuri. Bottom coil atomizeri se jako slabo snalaze sa VG bazom. Za sve vazi ono sto sam malopre napisao da je granica izmedju idealne gustine i curenja veoma mala, pa je potrebno ili dosta iskustva ili dosta vezbanja kako bi se postigli optimalni rezultati. Top coil klirovi poput vivi nove, CC-a, CEX-a, V3... bez problema gutaju sve sto se u njih sipa pod uslovom da fitilj nije previse pohaban, pa su mnogo pogodniji za koriscenje u kombinaciji sa VG tecnostima.  Kayfun mini 2.1 se odlicno snasao sa VG tecnostima i ako spada u bottom coil-e, ali je cesto ciscenje bilo neophodno jer veoma brzo promeni aromu.


Kada se ispune svi potrebni uslovi, VG tecnosti mogu biti veoma prijatne za koriscenje. Uz malo vise arome i malo cesce ciscenje, tecnosti na VG bazi daju osecaj slicniji koriscenju duvanskih cigareta, pre svega zbog obilja pare i izostanka slatkosti. I ako je TH vidno slabiji, ja nisam imao nikavih problema u koriscenju jer daju neki pun osecaj u grlu a gusta para se gotovo fizicki oseca kao dim cigarete. Moja supruga koja i inace ima vec nekoliko godina problema sa grlom, za vreme koriscenja VG tecnosti prestala je da oseca tegobe koje je imala od PG-a. Meni je posle nekoliko dana poceo da nesdostaje PG-TH pa sam veceras nasuo malo joye tobacco, ali verovatno da ga nisam imao pri ruci ne bih imao preku potrebu. Vazno je da napomenem da koristim tecnosti sa jako malim procentom nikotina, 4-6mg/ml, i da mi u princilu za vreme koriscenja VG tecnosti nista narocito nije nedostajalo.

DangerousB:
Parim vec 3 mjeseca skoro u vecini slucajeva su tekucine 70pg 30vg i veceras kupio 100%vg ubacio u liquideo tekucinu da probam i pare je bilo wuhuuu bas zanimljivo :D Eh sad me interesuje jel opasno ako ima vise vg nego pg? Sam vg se ne moze pariti ili tu grijesim? hvala

dragan:
100 procenta vg moze da se pari bez opasnosti dobijes vise pare a 100 posto vg je za rda  pozdrav

DangerousB:

--- Citat: dragan  Novembar 15, 2015, 19:15:46 ---100 procenta vg moze da se pari bez opasnosti dobijes vise pare a 100 posto vg je za dba  pozdrav

--- Kraj citata ---

da znam da je za paru vg :) ali evo parim i imam puno dry hitova na kanger subtank miniu sa rba glavom

milutko1:
koji vg?
ako je fabricki on treba da se razredi vodom zato hoce da zagoreva

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju