Ne menjam baterije

Jos nikad nisam zamenio bateriju pa i ne znam kad cu. Verovatno kad primetim da nekoj nesto fali (grejanje, krace trajanje...) ali to mi se do sad nije desilo. Istina je da sam nekoliko starijih baterije prebacio na druga radna mesta (baterijska lampa, power bank...) ali su u upotrebi jos uvek. Mozda je to zbog toga sto nisam ni imao mnogo modova sa izmenljivm baterijama, vec sam pretezno koristio one sa integrisanim

A mozda i zbog toga sto se ne tripujem narocito oko baterija. Kontam da nisam neki narocit potrosac, i da moje baterije ne trepe neko opterecenje.
U stvari, samo mi se tripujemo oko tih baterija, najvise zbog onih siledzija sto modove sa jednom baterijom siluju do maksimuma i slicnih. Ove iste baterije se koriste i u elektricnim automobilima, biciklima, laptopovima... I sad ce neki vlasnik Tesle da razbuca battery pack i prepipava jednu po jednu da l se greju ili da im meri kapacitet? Jel neko proveravao baterije od laptopa? One se cesto nalaze na nezgodnom mesu i za cas stradaju jaja. Jok! Svi drzimo laptopove na krilu, punimo do iznemoglosti, cesto ne skidamo sa punjaca i nastavljamo da ih punimo i kad skroz otegnu papke. Jel neko cuo da se nekome zapalio laptop, elektricni automobil... To je zato sto baterije kod tih uredjaja ne trpe veliko opterecenje, isto kao ni kod jednog umerenog vejpera. A onaj baja uzme mod sa jednom baterijom, rokne ga na 75W i sislje 15 sekundi da bi bljunuo sto veci oblak. To mu dodje kao da sednes u auto, ubacis u prvu, i krenes od BG do Nisa. I pukne ti motor kod Malog Pozarevca
Naravno, nisu ni ti mucenici krivi. Ponasanje pojedinaca jasno odrazava njihov intelektualni nivo. Krivi su proizvodjaci koji pokusavaju da privuku kupce malim modovima sa ''visokim performansama''. Umesto da ogranice modove sa jednom baterijom na 20-30W, a ako hoces da pravis oblake na 150W, kupi brate ciglu sa 10 baterija i uzivaj.