Ostale teme vezane za e-cigarete > Pomoc oko nabavke opreme

Registracija na PayPal preko EntroPay-a

(1/2) > >>

LiberPrint:

Prvo sto treba uraditi je registrovati se na EntroPay (https://www.entropay.com/).
Prilikom registracije popunjavajte iskljucivo svoje prave podatke, jer ce EntroPay traziti verifikaciju adrese, gde cete morati da posaljete neki vazeci dokumenat i jos bilo sta cime cete potvrditi adresu(telefonski racun, bankovni racun, kreditnu karticu...).
Neophodno je uneti podatke od neke kartice koja ima mogucnost placanja preko interneta. Odmah po registraciji stici ce vam na mail link za verifikaciju na koji treba da kliknete, i to je to. Kada pristupite svom EntroPay nalogu, prvo sto ce se prikazati i na sta se uvek vracate klikom na home karticu je vasa default kartica "EntroPay Virtual Card", koju kasnije mozete obrisati, napraviti drugu sa nazivom koji zelite ili cak napraviti vise njih.
Kada kliknete na bilo koju od svojih kartica, dobicete prikaz svoje virtualne kartice sa brojem, datumom isteka i trocifrenim kodom. Klikom na "Create Card" mozete napraviti vise kartica. U okviru "actions" menija imate dve ikonice. Prva je "view statement", klikom na nju mozete videti sve vase transkacije, slicno kao na portalima drugih banaka. Pored nje, nalazi se ikonica "load this card", preko koje dopunjavate svoje virtualne kartice ili prebacujete sredstva sa jedne na drugu, ako imate vise kartica. Sa leve strane izaberete karticu sa koje uplacujete sredstva i upisete iznos kojim zelite da dopunite racun, zatim idete na "next" i izaberete karticu na koju zelite da uplatite novac, zatim na next do zavrsetka akcije.
Takodje postoji mogucnost uplate sredstava sa bankovnog racuna, ali ovo nisam koristio tako da ne znam kako funkcionise. Kada se vratite na pocetni meni, pored "actions" imate "status" gde vidite status svake od kartica. U produzetku je "available funds", gde klikom na "view" mozete videti koliko novca imate na svakoj od kartica. Posle prve transkacije, stici ce vam mail sa zahtevom za upload dokumenata sa linkom na koji to mozete uraditi. Trazice vam obostranu kopiju licne karte, obostranu kopiju kartice sa kojom ste registrovali nalog na kojoj ce biti precrtani nekoliko brojeva u sredini i "security code" i jos neki dokumenat na kome ce biti vidljivi vasi podaci i adresa.
Posle ovoga mozete da placate neograniceno puta na svim sajtovima na kojima se moze placati direktno kreditnom karticom, u onolikom iznosu koliko imate na EntroPay racunu i kartici koju koristite.
Prilikom placanja mozete upisati bilo koje ime i prezime, samo je bitno da upisete tacan beoj racuna, datum isteka i sigurnosni kod sa virtuelne kartice.
Na ovaj nacin se moze placati i na sajtovima koji ne primaju nase kartice. Takodje, posle ovoga se mozete registrovati na PayPal, ili cak nekoliko puta registrovati na sa nekoliko PayPal naloga, naravno potrebno je koristiti razlicite EntroPay kartice koje se mogu kreirati u okviru istog EntroPay naloga, kao i razlicite e-mail adrese.

Kada ste se registrovali na EntroPay, na PayPal je jako jednostavno.
Registrujete se sa bilo kojom drzavom koja podrzava PayPal, Mozete upisati svoje prave ili izmisljene podatke, mozete upisati svoj pravi ili izmisljeni broj telefona, samo je bitno da pozivni broj bude iz odgovarajuce drzave. Treba obratiti paznju da recimo ako se registrujete iz Hrvatske, ako je vas broj 38162123456, necete moci da se registrujete ako upisete broj 38562123456, vec cete morati da upisete pozivni nekog od hrvatskih operatera, recimo 38595123456. Prilikom registracije PayPal ce vam skinuti neki simbolican iznos sa racuna radi verifikacije naloga a na svom EntroPay nalogu, u opisu transakcije cete moci da vidite taj iznos i sto je vaznije cetvorocifreni kod koji se elektronski formira prilikom transakcije, koji je potrebno da upisete na svom PayPal nalogu kako bi ste ga verifikovali. Kod vam mozda nece stici na EntroPay nalog odmah, ali kad stigne odmah mozete verifikovati svoj PayPal nalog i poceti da ga koristite za placanje. Kod na EntroPay-u izgleda od prilike ovako:

Date Description In Out Balance
01 Aug 2012 Opening Balance 89.85
03 Aug 2012 Purchase at PP*1781CODE 1.50 88.35

Nadam se da je dovoljno jasno, ako nije slobodno pitajte za dodatna objasnjenja, ako jeste onda svima zelim ugodno placanje sirom sveta.

Che:
Sta se u ovoj varijanti desava sa verifikacijom PP naloga?

LiberPrint:
Pa nista, kad ti stigne kod za verifikaciju upises ga na PP i koristis sasvim normalno. Mozes jednu transakciju da odradis bez verifikacije.

Che:

--- Citat: LiberPrint  Novembar 03, 2012, 18:46:06 ---Pa nista, kad ti stigne kod za verifikaciju upises ga na PP i koristis sasvim normalno. Mozes jednu transakciju da odradis bez verifikacije.

--- Kraj citata ---
To znam,imao sam par divljih PP naloga dok mi na kraju drugar iz USA nije napravio nalog i verifikovao PP nalog.Sta kada potrosis taj limit na PP nalogu,da li mozes napraviti novi nalog sa istom karticom ili?

Mesečar:

--- Citat: Che Guevara  Novembar 03, 2012, 18:39:51 ---Sta se u ovoj varijanti desava sa verifikacijom PP naloga?

--- Kraj citata ---

Verifikujes nalog na EntroPay i nastavis da koristis i dalje. Mada i dalje tvrdim da ko ima redovnih izvor prihoda/platu, najbolje je da predje u Intesu, uzme AMEX i izbegne sve ostale neophodne komplikacije i zavrzlame. ;)

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju