Autor Tema: Kako zameniti elektroniku na eGo bateriji  (Pročitano 1489 puta)

Van mreže Para

 • Hero Member
 • *****
 • Thank You
 • -Given: 5
 • -Receive: 31
 • Poruke: 2367
 • Ugled: +1267/-0
Kako zameniti elektroniku na eGo bateriji
« poslato: Februar 02, 2013, 20:51:19 »
 • Publish
 • Napisano 03.12.2011. na jednom bizMis-forumu kojeg me je i danas sramota.

  Šta radimo kada nam crkne baterija? Većina je baci i kupi novu. Da li postoji i drugo rešenje? Jeftinije? Postoji, pod uslovom da je crkla elektronika. U stvari, šta ću sve naći unutra i da li čovek, koji veze nema sa elektronikom može popraviti "crknutu" eGo bateriju? Videćemo!
   
   Krećem u novi e-cig MythBusters
   
   DEO PRVI
   
   Ok, hoću ja to, ali nemam lemilicu, nemam ni rezervni deo. Ma znam da sam negde video nešto vezano za elektroniku eGo baterija, ali gde. Jao, pa da, setim se najboljih tečnosti koje sam probao u svom kratkom vaper stažu. Na istoj stranici postoji mogućnost naručivanja, modova i elektronike za eGo baterije. Ima i tutorijal kako to uraditi. Ali, da li to može uraditi i jedan pravnik, koji nikada u životu nije držao lemilicu u ruci? Videćemo!
   
   Nađem stranicu, okrenem broj i javi se gospodin veoma ljubaznim i strpljivim tonom. Iznesem svoj problem i želju da sam izvršim zamenu elektronike na bateriji. Na moje prijatno iznenađenje gospodin sa druge strane me ohrabruje i kaže da će elektroniku poslati odmah.
   Posle dvadeset minuta od završetka razgovora stiže mi poruka na PM. Elektronika poslata, stiže u ponedeljak. Yenki hvala, car si!

  DEO DRUGI
   

   Dok čekam "brzu poštu", ade da skratim vreme i izvršim pripreme za zamenu elektronike. U međuvremenu sam dobio par instrukcija koje su mi ulile dodatno samopouzdanje.
   Prvo sam navrnuo na bateriju ukrasni uložak ili kako ja ne volim da kažem "cone". Počeo sam lagano da cimam, u jednu pa u drugu stranu. Veoma brzo odvoio se deo sa navojem od dela gde stoji baterija. Ovo sam uradio veoma pažljivo i bez potezanja. Zaista ovaj korak je jednostavan. Za ovu radnju nemojte koristiti atomizer, nego isključivo ukrasni uložak, da smanjite rizik neželjenih efekata
   
   Ovako bi to izgledalo sa propratnim alatom. Lemilica, žica za lemljenje (ima je za 7 mojih života), pinceta, klešta i mali farafciger.
   
   
   
   Malo se zagledam u onu štampanu pločicu kad primetim da je crvena žica odvojena. Uzmem je pincetom i stavim gde bi trebalo da joj je mesto, pritisnem mikroprekidač, baterija radi.
   Šta sad, lemljenje na štampanu ploču, a ona lemilica mi se čini k'o lopata. Ajd' nekako zagrijem lemilicu i onako vrućom istopim izolaciju na onoj tankoj žici. Ovo se možda ne radi tako, ali ja nisam imao bolju ideju. Sve deluje tako krhko. Pincetom pridržim crvenu žicu na mesto odakle se otkinula i rubom lemilice pritisnem lagano, dignem lemilicu, ne dišem. Pustim i crvena izgleda ostade gde treba. Uhhhh.
   Malo pogledam situaciju da sam trebao menjati elektroniku, i učini mi se ta varijanta lakšom od ove. Jer sam po svemu sudeći imao sreće.
   Pošto već gnjavim, neću gnjaviti sa mukama koje sam imao dok nisam vratio elektroniku i ono dugmence na svoje mesto. Maaajko mila, kako su ovo sklopili. Ono dugmence morate staviti u rupicu gde dajete kontakt dok parite. Kako stavim ono dugmence ono ispadne. Na kraju ga nekako pritisnem noktom i gurnem elektroniku, ali neće.
   Izludio sam. Neće pa neće. Ostavim sve i napravim pauzu.
   Pokušam ponovo i slučajno primetim da je pločica sa elektronikom oko dva milimetra izvučena iz onog poluokruglog plastičnog ležišta. Gurnem pločicu lagano šarafcigerom i ona leže gde treba. Ponovim radnju sa kažiprstom i dugmetom, gurnem elektroniku i ona uđe bez ikakvog otpora. Potom bukvalno nabijem konektor na bateriju. Klik, RADI.
   
   
   
   Dakle može se, može se i baterija zameniti ako se kome to da. Elektronika može sigurno. Jer moj moto je što se tiče popravki, ako ja mogu možeš i ti, i to bolje.