Autor Tema: Dehiditracija i Vape  (Pročitano 1970 puta)

Van mreže JockobG

• Full Member
  • Thank You
  • -Given: 125
  • -Receive: 28
  • Ugled: +28/-0
  • elektronske cigarete
Dehiditracija i Vape
« poslato: Novembar 09, 2021, 22:46:51 »
Стојите напољу са својим пријатељима, ћаскате и ударате у своје вапе, све док, О НЕ!  НЕВЕРОВАТНО СТЕ ЖЕДНИ!  Ако вам се ово догодило, нисте сами.  Корисници вапе-а могу да доживе дехидрацију када вапе, што се уз одговарајуће мере лако може спречити.

Можда сте чули погрешну тврдњу да су облаци паре „само водена пара“.  Док наука показује да они такође садрже трагове арома, ПГ, ВГ и у неким случајевима никотина, ваши облаци су и даље углавном водена пара.  Та пара се извлачи из вашег тела преко плућа, носа и грла, тако да ако не надокнађујете константно воду коју изгубите парењем, пре него касније ћете имати проблем.

Како знати да ли сте дехидрирани:

Један од очигледних знакова је жеђ.  Ако осећате да вам је потребно пиће воде или да су вам уста сува, то може значити да сте дехидрирани.  Осећате се као да имате недостатак енергије, да заиста жудите за слатким пићем или желите да одспавате?  Дехидрирано.  Недостатак течности може изазвати летаргију, због чега се осећате исцрпљено и поспано.  Да ли сте посегнули за ацетаминофеном због те главобоље?  Може бити дехидрација.  Да ли вас очи јако сврбе и желите да их ископате?  Можда није ваша алергија, већ недостатак воде!  Ово су неки очигледни знаци дехидрације, али постоје многи други знаци упозорења благе дехидрације.

Како спречити дехидрацију током вапинга:

Колико год да је лако дехидрирати, одржавати се хидрираним је прилично једноставно.  Прво и најважније, пијте воду!  Испијање воде доброг квалитета је најлакши начин да спречите дехидрацију.  Ако је вода оно што је вашем телу потребно, обична вода је најбоље што можете добити.  Препоручује се да пијете осам чаша воде дневно, међутим, ако често користите вапе, можда ћете желети да повећате ово на основу вашег распореда вапе.  Никада не шкоди да са собом држите флашу воде када вадите.  Једна јака главобоља од дехидрације је довољна да научите лекцију коју нећете ускоро заборавити.

Пазите на потрошњу алкохола док парите.  Знам да би ово могло звучати као убиство, али озбиљно, алкохол утиче на то како ваше тело обрађује течности и може брзо да вас дехидрира.  Мешање ова два може довести до мега главобоље дехидрације појачане мамурлуком.  Није добра мешавина.  Ако ћете вапе док пијете, покушајте да наизменично пијете алкохолна пића са чашом воде.  Ваше будуће ја ће вам бити захвално.

„Толико сам уморан због дехидрације, да бих заиста могао да одем на шољицу кафе…“ Дозволите ми да вас зауставим ту, чини се да је добра идеја да вам вратим снагу, али кафа и друга пића са кофеином само ће дехидрирати  Ви више.  Чајеви, газирана пића и кафа су диуретици, што значи да

Увек је важно да останете правилно хидрирани током вапинга, али то постаје кључно током топлих месеци.  Са почетком лета најбоље је добро проценити када вапите, мод у једној руци, вода у другој.  Срећно вапинг! :13: :13: :13:

Van mreže Vapeomnia

• Hero Member
  • Thank You
  • -Given: 153
  • -Receive: 131
  • Ugled: +131/-0
  • Pol: Žena
  • elektronske cigarete
Odg: Dehiditracija i Vape
« Odgovor #1 poslato: Novembar 10, 2021, 00:00:28 »
Ovo lici na los google translate

Sent from my M2101K7BNY using Tapatalk

Van mreže JockobG

• Full Member
  • Thank You
  • elektronske cigarete
« Odgovor #2 poslato: Novembar 10, 2021, 09:28:11 »
Jeste pravo da ti kazem pretrazivao sam za vodu i vape pa mi se ovo ucinilo zanimljivim. Nisam ja radio studiju o dehiditraciji :th_coffeetime:
Ali je po meni tacno sve sto pise, ne za one  2+ 3+ koj pare
Ja sam pocetnik...mesec ipo guram, pa ispade da me ovih dana bolela glava i pospanost..kada eto u tekstu potvrdjuje se isti simptomi. A ttazio sam sliku vape and drink wather :th_coffeetime:

Van mreže Vapeomnia

• Hero Member
  • Thank You
  • elektronske cigarete
« Odgovor #3 poslato: Novembar 10, 2021, 09:31:48 »
Pa procitaj pre nego ubacis tekst ovo je uzas translate.

Van mreže LiberPrint

• Hero Member
  • Thank You
  • -Given: 12198
  • -Receive: 11404
  • Ugled: +23156/-0
« Odgovor #4 poslato: Novembar 10, 2021, 09:40:49 »
Uskoro ce biti 10 godina kako sam na pari, jos nisam osetio dehidraciju koju bih mogao da povezem sa njom, odnosno nisam osetio potrebu za vodom vise nego ranije. Pijem vodu sasvim normalno, i ranije i sad. Ne merim, pijem kad sam zedan - po vrucini i kada sam fizicki aktivan vise.

Van mreže Vapeomnia

• Hero Member
  • Thank You
  • elektronske cigarete
« Odgovor #5 poslato: Novembar 10, 2021, 09:42:35 »
Takodje i ja isto. Nista vise ni manje nego pre.

Van mreže LiberPrint

• Hero Member
  • Thank You
« Odgovor #6 poslato: Novembar 10, 2021, 10:00:22 »
Ima tih nebuloza po netu da se procita, kao neko ima problema sa suvim grlom, i odmah se skupi 100 pacijenata koji ga savetuju da pije vise vode. A zapravo je problem uglavnom u neprilagodjenoj snazi, losem natapanju, prljavom grejacu, neogovarajucoj aromi... I u retkim slucajevima preosetljivosti na neku komponentu.

Internet koji je trebao da bude baza znanja, zapravo je baza gluposti. Tacne informacije su zatrpane gomilom smeca i gotovo je nemoguce doci do njih. To je psoledica toga sto svako moze da skraba gde stigne, a svet je pun budala koje osecaju potrebu da se prave pametne. Da me ne shvati neko pogresno, lepo je sto se Jocko trudi da doprinese forumu i nije njegova krivica sto se pogresni i glupi tekstovi sire po netu, a neko sa nedovoljno iskustva ce tesko da napravi razliku. I sam sam na pocetku bio zrtva slicnih prica i verovao u basne. Slicni tekstovi se mogu procitati na svakom mestu gde se diskutuje o ovoj temi. I umesto da se neko ko ima problem savetuje da trazi stvarno resenje, on se savetuje da se naliva nenormalnim kolicinama vode.

Van mreže bobpp

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Thank You
  • -Given: 6145
  • -Receive: 10405
  • Ugled: +11231/-0
  • Pol: Muškarac
  • elektronske cigarete
« Odgovor #7 poslato: Novembar 10, 2021, 17:37:52 »
Ako mi je mozda nesto nekad i smetalo bilo je po pravilu vezano za druge stvari - najcesce neodgovarajuca snaga za dati grejac (velik flux) ili losije natapanje (sto opet dovodi do velikog fluxa).
Mada sam cuo za savet "vise vode" licno nikad nedostatak iste nisam primetio pa se nisam ni nalivao preko mere (vodom,ne vazi za neka druga pica  ;D ).Ali opet,mozda nije isto za nekog ko trosi 3ml dnevno i onog sto protera 30+ml...

Van mreže JockobG

• Full Member
  • Thank You
  • elektronske cigarete
« Odgovor #8 poslato: Novembar 10, 2021, 18:28:30 »
Ok hvala na konstuktivnim debatama,
Samo sto se kaze nije budala onaj ko zna da cita
Vec veruje u sve sto procita.
Mozda sam ih ja pogresio ali mozda sam osetljiv
Na neku komponentu ili na jacinu vecu nikotina.
Mozda mi organizam pati za duvanom....msm da je to :Scratch-Head:

Van mreže bobpp

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Thank You
  • -Given: 6145
  • -Receive: 10405
  • Ugled: +11231/-0
  • elektronske cigarete
« Odgovor #9 poslato: Novembar 10, 2021, 18:45:58 »
Pa svi smo razliciti i treba da pronadjes sta je to tacno sto ti smeta.Meni npr smeta kad je flux iznad 200 mW/mm² i smetaju mi pojedine arome koje mi izazivaju mucninu.Sa svim ostalim (PG,VG,voda ili nedostatak iste...) nemam problema.

Opet,nekih 10% ljudi je osetljivo na PG (ne alergicno vec samo osetljivo,pravih alergija je daleko manje) pa njima moze on smetati.Nekom smeta VG,drugom pojedine arome izazivaju gorusicu,trecem smeta nikotin (mozda ne sam po sebi ali je ritual parenja takav da zasmeta u nekom trenutku) itd itd. Svako mora sam sebe analizirati i malo eksperimentisati,tesko da ce bilo koji univerzalni recept resiti sve probleme.

Van mreže ivanneko

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Thank You
  • -Given: 11124
  • -Receive: 13032
  • Ugled: +15467/-0
« Odgovor #10 poslato: Novembar 10, 2021, 20:34:31 »
I mene ovih dana drma pospanost i glavobolja ali ja to nekako pripisujem ovom vremenu i ucestalim  nocnim dezurstvima na poslu...
Umesto da se lepo prilagodimo i pevamo hvalospeve svakom govnetu, mi samo nesto kritikujemo :D

Van mreže LiberPrint

• Hero Member
  • Thank You
« Odgovor #11 poslato: Novembar 10, 2021, 20:44:39 »
Ma probaj da pijes vise vode. Jedno bure od 200 litara dnevno. I sve ce proci... :D

Van mreže ivanneko

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Thank You
  • -Given: 11124
  • -Receive: 13032
  • Ugled: +15467/-0
« Odgovor #12 poslato: Novembar 10, 2021, 22:28:07 »
U tom slucaju cu se najverovatnije...udaviti  :lol:
Umesto da se lepo prilagodimo i pevamo hvalospeve svakom govnetu, mi samo nesto kritikujemo :D