Стојите напољу са својим пријатељима, ћаскате и ударате у своје вапе, све док, О НЕ! НЕВЕРОВАТНО СТЕ ЖЕДНИ! Ако вам се ово догодило, нисте сами. Корисници вапе-а могу да доживе дехидрацију када вапе, што се уз одговарајуће мере лако може спречити.
Можда сте чули погрешну тврдњу да су облаци паре „само водена пара“. Док наука показује да они такође садрже трагове арома, ПГ, ВГ и у неким случајевима никотина, ваши облаци су и даље углавном водена пара. Та пара се извлачи из вашег тела преко плућа, носа и грла, тако да ако не надокнађујете константно воду коју изгубите парењем, пре него касније ћете имати проблем.
Како знати да ли сте дехидрирани:
Један од очигледних знакова је жеђ. Ако осећате да вам је потребно пиће воде или да су вам уста сува, то може значити да сте дехидрирани. Осећате се као да имате недостатак енергије, да заиста жудите за слатким пићем или желите да одспавате? Дехидрирано. Недостатак течности може изазвати летаргију, због чега се осећате исцрпљено и поспано. Да ли сте посегнули за ацетаминофеном због те главобоље? Може бити дехидрација. Да ли вас очи јако сврбе и желите да их ископате? Можда није ваша алергија, већ недостатак воде! Ово су неки очигледни знаци дехидрације, али постоје многи други знаци упозорења благе дехидрације.
Како спречити дехидрацију током вапинга:
Колико год да је лако дехидрирати, одржавати се хидрираним је прилично једноставно. Прво и најважније, пијте воду! Испијање воде доброг квалитета је најлакши начин да спречите дехидрацију. Ако је вода оно што је вашем телу потребно, обична вода је најбоље што можете добити. Препоручује се да пијете осам чаша воде дневно, међутим, ако често користите вапе, можда ћете желети да повећате ово на основу вашег распореда вапе. Никада не шкоди да са собом држите флашу воде када вадите. Једна јака главобоља од дехидрације је довољна да научите лекцију коју нећете ускоро заборавити.
Пазите на потрошњу алкохола док парите. Знам да би ово могло звучати као убиство, али озбиљно, алкохол утиче на то како ваше тело обрађује течности и може брзо да вас дехидрира. Мешање ова два може довести до мега главобоље дехидрације појачане мамурлуком. Није добра мешавина. Ако ћете вапе док пијете, покушајте да наизменично пијете алкохолна пића са чашом воде. Ваше будуће ја ће вам бити захвално.
„Толико сам уморан због дехидрације, да бих заиста могао да одем на шољицу кафе…“ Дозволите ми да вас зауставим ту, чини се да је добра идеја да вам вратим снагу, али кафа и друга пића са кофеином само ће дехидрирати Ви више. Чајеви, газирана пића и кафа су диуретици, што значи да
Увек је важно да останете правилно хидрирани током вапинга, али то постаје кључно током топлих месеци. Са почетком лета најбоље је добро проценити када вапите, мод у једној руци, вода у другој. Срећно вапинг!