Autor Tema: VAŽNO OBAVEŠTENJE ZA SVE ČLANOVE FORUMA  (Pročitano 7871 puta)

Van mreže alex

 • Full Member
 • ***
 • Thank You
 • -Given: 0
 • -Receive: 0
 • Poruke: 106
 • Ugled: +26/-0
VAŽNO OBAVEŠTENJE ZA SVE ČLANOVE FORUMA
« poslato: Februar 16, 2013, 20:21:08 »
 • Publish

 • Primećene su žalbe na neravnopravnost i neregularnosti na forumu e-CigInfo.net


  Kao deo e-CigInfo TIM-a zadužen za tehničko održavanje, funkcionalnost i unapređenje rada foruma, preduzeo sam mere kojima mogu utvrditi istinitost žalbe.


  * Prva žalba je upućena na onemogućavanje člana da u željenom trenutku pošalje odgovor na temu.


  Odgovor na ovu primedbu je već napisan u okviru sporne Aukcije.


  Ajde u najkracem - svaki SMF forum, a ovaj forum jeste SMF, je programiran tako da ukoliko napises i posaljes poruku u trenutku kada je neposredno pre tebe neko posalo (jedna ili vise osoba) , on izbacuje poruku da je bilo nove/novih poruka. Opcija je stavljenazbog diskusija, ako je neko nesto napisao sto bi promenilo tvoj komentar, da mozes da ispravis pre slanja.
  Na Burek forumu, kada je neka aktuelnost u pitanju, tipa nereda na KiM, desi se da kada kliknes na posalji izadje da je 20 komentara poslato u medjuvremenu.
  SMF forumi tako rade, nisu ih planirali za aukcije i to jednostavno morasimati na umu prilikom licitiranja. Meni se desilo isto, samo nakon tvoje ponude od 800 dinara. Ja sam napisao 800 i kliknuo i izadje mi da ima nova poruka... misleci da se danas zavrsava, izmenih i poslah u nadi dace stici u roku i stiglo je... u roku koji sam ja umislio. 
  Sustina - to nije blokiranje, to je integralna funkcija SMF foruma i osim ako ne postoji mogucnost da se to sistemski iskljuci, osudjen si na ovu poruku koja ti moze pomutiti licitiranje.
  Ovo je kao da si rekao da je crveno svetlo na semaforu blokiranje jel zuris. Jednostavno tako radi. Razumem da si pomislio da nesto nije u redu, ali sada znas i racunaj na to ubuduce.
  EDIT: pretece me Liber.


  Takođe je Milutko dao objašnjenje na koji način se može setovati ovo SMF pravilo obaveštavanja
  LINK
  http://www.e-ciginfo.net/index.php?topic=1094.0


  * Druga žalba se odnosi na izmenu dužine trajanja aukcije u toku licitacije članova, ovakav jedan postupak je grubo kršenje pravila postavljanja aukcije.


  Nakon detaljne analize aktivnosti članova koji imaju mogućnost izmena tema, utvrđeno je da nije bilo nikakvih izmena u tekstu postavljene aukcije.


  Foto 1  Foto 2


  Kao što se može videti na slici, nije moguće zbrisati upisane promene u predhodnih 24 sata, sporana situacija je nastala sinoc 16.02 oko 21 sat.


  Takođe nisam našao neki dodatak u okviru SMF platforme koji bi omogućio nekome da izmeni sadržaj, a da pri tome nije uneto pre te izmene EDIT:
  Što bi bilo vidljivo svima koji pristupe toj temi.


  Takođe sam proverio upise u bazu podataka i log fajlove i konstatovao da nema nepravilnosti i naknadnih, skrivenih izmena u spornoj temi.


  NAPOMENA:
  Molio bih sve članove foruma e-CigInfo.net da u buduće obaveste administrativni tim foruma kako bi se utvrdile potencijalne nepravilnosti koje
  bi mogle da dovedu do određenih neravnopravnost i neregularnosti na forumu.


  Napominjem da je forum e-CigInfo.net zajednica koja pre svega funkcioniše po principu uzajamne pomoći i uvažavanja svih članova.
  Molio bih da tako ostane i ubuduće.


  e-CigInfo TIM