Autor Tema: Mod No. 001  (Pročitano 7808 puta)

Van mreže bobpp

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Thank You
  • -Given: 6145
  • -Receive: 10405
  • Ugled: +11231/-0
  • Pol: Muškarac
  • elektronske cigarete
Mod No. 001
« poslato: Avgust 08, 2019, 20:59:08 »
  • Publish
  • Samo bez velikih ocekivanja ovde molicu fino   ;D
    Par slika za pocetak i malo specifikacija a kasnije cu napisati nesto vise - sta,kako i zasto...

VV/VW mod

1 x 18650

Materijal: indonezanski hrast / SS / akril

77mm x 47mm x 24mm

85gr

Van mreže LiberPrint

• Hero Member
    • Thank You
    • -Given: 12198
    • -Receive: 11404
    • Ugled: +23156/-0
    Odg: Mod No. 001
    « Odgovor #1 poslato: Avgust 08, 2019, 21:03:07 »
  • Publish
  • Sta reci osim: bravo majstore! Utoliko vise bravo, sto znamo da je pravljen uz pomoc stapa i kanapa, a ne zaostaje ni malo za onim modovima od soma evra. A jos je i jedan jedini. Nadamo se da nece da ostane jedini ;D

Van mreže hybrid

• Drug član
    • Hero Member
    • Thank You
    • -Given: 1707
    • -Receive: 714
    • Ugled: +2214/-0
    « Odgovor #2 poslato: Avgust 08, 2019, 21:26:38 »
  • Publish
  • Svaka cast,meni se jako dopada mod :drool:
    Javljam se na listu za kupovinu v2  ;D

Van mreže ivanneko

• Global Moderator
    • Hero Member
    • Thank You
    • -Given: 11124
    • -Receive: 13032
    • Ugled: +15467/-0
    « Odgovor #3 poslato: Avgust 08, 2019, 21:34:13 »
  • Publish
  • Nemam reci , fenomenomenalno ...bravo majstore  :bow:
    Umesto da se lepo prilagodimo i pevamo hvalospeve svakom govnetu, mi samo nesto kritikujemo :D

Van mreže kinkel

• eCiginfo prijatelj
    • Hero Member
    • Thank You
    • -Given: 1288
    • -Receive: 1379
    • Ugled: +1379/-0
    • elektronske cigarete
    « Odgovor #4 poslato: Avgust 08, 2019, 21:43:22 »
  • Publish
  • Lep dizajn, uredno, odlicne dimenzije .. nadam se da je i elektronika ok .. jednom recju .. bravo

Van mreže Điva

• eCiginfo prijatelj
    • Hero Member
    • Thank You
    • -Given: 3119
    • -Receive: 2415
    • Ugled: +2708/-0
    « Odgovor #5 poslato: Avgust 08, 2019, 21:50:30 »
  • Publish
  • Extra

Sent from my S60 using Tapatalk

Van mreže Bolle

• Drug član
    • Hero Member
    • Thank You
    • -Given: 10882
    • -Receive: 3343
    • Ugled: +3856/-0
    • elektronske cigarete
    « Odgovor #6 poslato: Avgust 08, 2019, 23:34:41 »
  • Publish
  • Koja je to biljkica? ;D

Neću da trošim reči hvale, davnih godina sam to već za tebe sve rekao... Prva liga...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Van mreže bobpp

• Global Moderator
    • Hero Member
    • Thank You
    • elektronske cigarete
    « Odgovor #7 poslato: Avgust 08, 2019, 23:58:18 »
  • Publish
  • Prvobitna ideja je bila da napravim,s obzirom na malu snagu,neki minijaturni 18350 mod ali sam od te ideje naknadno odustao.Prvi razlog je sto bih morao drugacije slagati elektroniku,u "L" ili u dva sloja,pa realna usteda na dimenzijama verovatno ne bi bila vise od 30% dok bi kapacitet bio 300% manji u odnosu na 18650.Drugi razlog je sto i nemam 18350 baterije pa bih morao kupiti neku samo zbog dimenzija i testiranja.Sa 18500/490 prostor bi mozda bio jos i najbolje iskoriscen ali tih baterija tek nema na trzistu tako da sam i od toga odustao pa je ostala varijanta 18650.

Telo moda je napravljeno od indonezanskog hrasta a zavrsna obrada je "velvet".Imao sam nameru da ga ispoliram ali ovo mi se ucinilo lepsim,povrsina drveta deluje "plisano" a i zahvalno je za odrzavanje - malo trljanja papirnom maramicom ga brzo vrati u prvobitno stanje.

Gornja i donja ploca su od nerdjajuceg celika.I gornja i donja su 2x1mm da bi se dobila dovoljna mehanicka cvrstoca stim sto se gore to ne vidi vec se ojacanje nalazi ispod i unutra.Dupla donja ploca je klizna,postoje vodjice i granicnici pa vrsi i ulogu poklopca baterije.Pozitivni konektor baterije je "spring loaded".

510 konektor je takodje "spring loaded" SS i na njega je postavljen mali SS sraf koji sprecava nezeljeno odvrtanje,nesto sto je boljka mnogih modova.

Fire taster je bocni,napravljen od akrila sa integrisanim ekranom u sebi kao i "+" i "-" tasterima.Ostavio sam ga potpuno providnim pa se vidi elektronika u unutrasnjosti moda ali moze se i matirati.Ni u jednom ni u drugom slucaju to ne smeta u prikazu podataka na ekranu.Postoji mogucnost regulacije otpora fire tastera.

Sa donje strane se nalazi USB konektor koji sluzi pre svega punjenju baterije.Struja punjenja je 300mA,za danasnje uslove malo ali ako nema punjaca u blizini bolje i to nego nista.Sem toga naleteo sam negde i da se preko usb elektronika resetuje u slucaju greske pa je to bio jos jedan razlog da ga zadrzim.

Elektronika je Innokin-ova.Za danasnje uslove mozda zastarela mada to zavisi i od potreba.Licno koristim 0,25mm zicu i uglavnom snagu od 7-8W tako da je 11W za mene i vise nego dovoljno.Mislim,nije nista posebno ali lepo radi,ravan je signal,bez PWM...Sta znam,upotrebljivo ukoliko neko ne trazi vise snage ili TC.U svakom slucaju to je ono sto sam imao pri ruci.
    Postoji mogucnost podesavanja u V kao i W,ocitavanje otpora,napona baterije,puff counter...Zvanicno podrzani otpori su ≥ 1Ω mada mislim da u praksi radi sve do 0,8Ω.Max struja ja 3,5A.

Ne znam sta bih jos rekao...
    Ovo verovatno nije mod za svaki dan.Egzoticno drvo,rucni rad (u smislu jedinstvenosti) itd vise su za slikanje,neke specijalne prilike ili kolekciju ali meni se dopada.Uz to jos i radi kako mi odgovara tako da sam u sustini zadovoljan.

Videcu sutra da ubacim jos koju sliku,da pokazem kako radi poklopac baterije i sl.

Van mreže Pukan

• Drug član
    • Hero Member
    • Thank You
    • -Given: 5837
    • -Receive: 2233
    • Ugled: +2880/-0
    « Odgovor #8 poslato: Avgust 09, 2019, 00:29:20 »
  • Publish
  • Bravo Bobe! Stvarno izgleda do yaya.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Van mreže bobpp

• Global Moderator
    • Hero Member
    • Thank You
    • elektronske cigarete
    « Odgovor #9 poslato: Avgust 09, 2019, 14:38:38 »
  • Publish
  • Verovatno je jasno i na prvi pogled ali evo princip rada poklopca baterije.

Ona velika rupa ne sluzi samo kao otvor za ventilaciju vec joj je namena da se tu vrhom prsta pri otvaranju i zatvaranju baterija malo potisne unutra (pozitivni pol je spring loaded) i time spreci eventualno ostecenje omotaca baterije posto je na samom poklopcu nuzno da postoji izbocina koja daje kontakt (jer je negativni pol baterije ravan).

Da sam imao mogucnost,tj. masine pomocu kojih bih napravio navoj ili da sam kupio vec gotovu cev sa poklopcem za bateriju kakve vecina modera koristi verovatno bih se i ja priklonio najcescem sistemu sa zavrtanjem ali nije ni ovako ispalo lose.Ceo mehanizam tek malo prelazi 2mm a sama zamena je veoma brza.

Van mreže LiberPrint

• Hero Member
    • Thank You
    • -Given: 12198
    • -Receive: 11404
    • Ugled: +23156/-0
    « Odgovor #10 poslato: Avgust 09, 2019, 14:42:21 »
  • Publish
  • Meni je taj sistem odlican. Malo prostora zauzima, nema nekih slabih tacaka i lako se menja baterija.

Van mreže bobpp

• Global Moderator
    • Hero Member
    • Thank You
    • elektronske cigarete
    « Odgovor #11 poslato: Avgust 09, 2019, 15:32:26 »
  • Publish
  • Da,definitivno je zahvalan za odrzavanje.Nema sarki koje se mogu pokidati,magneta koji ispadaju a zamena je brza nego kod sistema sa navojem..Cak i ako se razglavi jednog dana (u sta sumnjam) lako se moze vratiti "na meru" bez ikakvog alata a i sam pritisak baterije ce ga uvek drzati na mestu.
    Sem toga ako su dimenzije prioritet ne pada mi nista drugo na pamet sto zauzima manje mesta.

Mnoge stvari ovde su odradjene tako kako su odradjene ne zbog zelje da budu bas takve vec zbog nedostatka alata i iz nuzde. A nuzda ume da bude veoma dobra za kreativnost  ;D .U svakom slucaju,mislim da je zamena baterije jedna od onih koje su prilicno solidno ispale.

Van mreže ivanneko

• Global Moderator
    • Hero Member
    • Thank You
    • -Given: 11124
    • -Receive: 13032
    • Ugled: +15467/-0
    « Odgovor #12 poslato: Avgust 09, 2019, 16:00:30 »
  • Publish
  • Taman kad sam pomislio da hvali izbocina ti si je pomenuo tako da pretpostavljam ona sluzi i kao granicnik da se poklopac ne bi skroz izvukao 2in1  ;D  Ma super si odradio s obzirom da vecina zna kako ume da smori zavrtanje poklopca baterije na nekim modelima kao sto je na primer kod Hcigar VT75 Nano  :00000003:
    Umesto da se lepo prilagodimo i pevamo hvalospeve svakom govnetu, mi samo nesto kritikujemo :D

Van mreže bobpp

• Global Moderator
    • Hero Member
    • Thank You
    • elektronske cigarete
    « Odgovor #13 poslato: Avgust 09, 2019, 17:04:49 »
  • Publish
  • Izbocina je samo za kontakt i ona izlazi iz moda (vidi se na slici sa zadnje strane) a granicnici i klizaci su ispod gornje ploce i oni se ne vide.Sve sam varijante isprobao i jedino tako sam mogao.Nisam slikao kad je bilo rastavljeno ali jednostavan je sistem,u obliku slova "U" ,samo sto mora precizno da se odradi da nista ne viri kasnije.

Van mreže Oddy

• Newbie
    • *
    • Thank You
    • -Given: 15
    • -Receive: 38
    • Ugled: +38/-0
    • elektronske cigarete
    « Odgovor #14 poslato: Avgust 09, 2019, 22:47:16 »
  • Publish