Autor Tema: Prednosti i mane parenja  (Pročitano 8983 puta)

Van mreže ivanneko

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Thank You
 • -Given: 11217
 • -Receive: 13088
 • Poruke: 8596
 • Ugled: +15523/-0
 • Pol: Muškarac
Prednosti i mane parenja
« poslato: Mart 14, 2021, 14:55:41 »
 • Publish

 • Постоји пуно помешаних мишљења о вапингу . Можда сте наишли на чланак који говори о здравственим предностима електронских цигарета , а већ следећег дана ћете видети вест због које вапинг звучи опасно. Ако у последње време размишљате о прелазу, избор може бити збуњујући. У овом водичу ћемо покрити стварне и добре предности и недостатке, тако да имате јасан референтни оквир да бисте одлучили да ли је то право за вас.


  Предности вапинга


  1. Сигурније је од пушења: Само питајте Краљевски колеџ лекара . Они су престижна организација која представља више од 35.000 лекара широм света. На основу свог опсежног истраживања изјавили су да је вапинг најмање 95% сигурнији од пушења. Будући да са вапирањем није повезано сагоревање, катран или пепео, прелазак на пушење омогућава кориснику да искуси здравствене бенефиције од непушења. То значи бољу оралну хигијену, здравље коже, циркулацију, капацитет плућа и побољшани осећај мириса и укуса.


  2. Без штетних мириса: Једна од највећих предности вапинга је што ви и ваше окружење нећете мирисати на дим. Вапинг може имати арому коришћених укуса, али то није дим од мртвих листова дувана! Неким људима је мирис паре једва приметан. Понекад можда добијете и неколико допуна ароме. Чак и ако вапате ароме дувана, неће мирисати на дима која потичу од сагоревања лишћа дувана.


  3. Контрола уноса никотина: Вапинг вам даје потпуну контролу над дозом никотина. Е-сок је доступан у разним снагама, у распону од никотина до никотина велике јачине. Можете тачно да одаберете колико никотина има у вашем вапеу ако се уопште одлучите за употребу. Већина вејпера започиње са високим нивоом никотина и постепено се спушта до нижих нивоа или га потпуно уклања.


  4. Контрола над изласком паре: Главна предност испаравања је контрола над количином паре коју издишете. Мањи уређаји попут под вапе дизајнирани су за удобност и са мало паре, док су снажни модови погоднији за јурњаву у облаку . Прилагођавање излазне снаге, протока ваздуха и типа завојнице такође вам омогућава прецизно подешавање запремине паре. Можете бити минимални или разметљиви колико желите, у зависности од тога како се одлучите за вејп.


  5. Укуси за свако непце: Када је реч о укусима, постоји готово безброј опција које можете изабрати у е-соку . Такође се стално стварају нови укуси, тако да вам нових никад неће недостајати за испробавање. Неки од најпопуларнијих фаворита укључују воће, посластице, пића, храну, ментол и дуван.


  6. Тренутно задовољство: Фактор погодности је висок код вејпа због тога што брзо можете пригушити жудњу. Иако напредним вапеима може бити потребно почетно спремање, партије су унапред напуњене и спремне су за тренутну употребу. У сваком случају, када је вапе спреман, ударање је једноставно попут притискања дугмета или цртања на уређају (неки имају аутоматско извлачење). Иако свим вапеима требају напуњена батерија и е-сок да би наставили да раде, просечни вапе може да вас одржи током дана без одржавања и одржавања. Спремно је кад сте ви.


  7. Цене за сваки новчаник: За вас постоји парни производ, без обзира на ваш буџет. Тржиште вапинга се проширило у последњих неколико година и конкуренција је велика. Широк је асортиман производа у сваком распону цена - од е-цигарета за једнократну употребу, до софистицираних вапе модова и е-течности на горњој полици. Ако имате мање од десет долара за трошење, и даље можете пронаћи вапе који су спремни за тренутну употребу.


  8. Није потребно искуство: Да, постоје неки напреднији производи, али постоје и многи који задовољавају ранга почетника. Постоји безброј опција које не захтевају претходно искуство. Уређаји као што су под вапес и почетнички комплети за вапе за почетнике савршени су примери. Неки од њих су активирани извлачењем, па све што треба да урадите је да их надујете и аутоматски се укључе.
  9. Широки приступ и доступност: Вапинг је много приступачнији него када је први пут покренут. Данас производе од испарења можете пронаћи у локалним продавницама, бензинским пумпама, пушницама и наравно у продавницама за вапе. Такође постоје многе сјајне Интернет продавнице вејпова које достављају све што вам треба директно до вашег прага. Скоро свако место које данас продаје дуван, највероватније ће носити и производе од паре.
  Против вапинга

  1. Невероватне могућности: Готово је неограничен избор опреме, е-течности, па чак и стилова за вапинг. То може бити тешко обрадити, посебно у поређењу са релативном лакоћом одабира марке цигарета и паљења. Због тога је толико важно да нови вајпери започну једноставно са основним почетним комплетом. Помоћ можете пронаћи и у продавници за вејпе, на форуму за вејпинг или код пријатеља који вапе. Срећом, искусни вајпери обично радо науче како да вапете !


  2. Крива технолошког учења: тржиште није само засићено, многи уређаји су намењени хобистима. Иако напредни хардвер није за почетнике, већина информација на Интернету фокусира се на њега. То вас може навести да мислите да вапинг захтева сложено знање да бисте га искусили. То није истина! Вапинг може бити врло једноставан упркос томе како то изгледа.


  3. Младост у перцепцији: Зависно од вашег подручја, законска доб за куповину вејпа је стара 18 или 21 годину од доношења закона о дувану 21. Али то је само минимална старосна граница. Популарна перцепција вејпинга је да је то активност младих одраслих. Одрасли који вапе могу се наћи у било којој старосној групи од 18 година навише. Међутим, тужан део је што многи старији одрасли не осећају везу са културом вепинга, што би им итекако могло помоћи у њиховој смртоносној зависности од пушења.


  4. Кумулативни трошкови: Као и остали потрошни производи, и за вапинг су потребне поновљене куповине. Без обзира на то како је уређај дизајниран, е-течност ће увек морати да се допуњава. Цена е-течности и количина у којој се продаје варира. Неке марке су скупе, али на располагању је и доста јефтиних е-сокова . Ипак, једна бочица неће трајати вечно. И док цена једне бочице ретко кога може натерати или сломити, трошкови ће се збрајати када купујете превише укуса. Због тога многи почињу да бирају е-сокове. То је релативно лако учинити и значајно смањује трошкове.


  5. Стигма никотина: Никотин је лаган у зависности од дроге. То је благи стимуланс који такође парадоксално опушта корисника. Али зато што је његова историја неизбежно везана за пушење - што је врло опасан механизам испоруке - никотин има лоше име. Многи људи не праве разлику између никотина и пушења. Ако ћете га користити, можда ћете морати да израстете дебелу кожу и научите да игноришете неке прљаве погледе и неинформисана мишљења осуђујућих типова. Већина људи не зна чињенице о никотину , па је препоручљиво да се наоружате истином.


  6. Несигурни здравствени ризици: Најдуготрајнија студија о вапингу је 3,5 године. Није показао негативне ефекте на здравље својих учесника. Нажалост, нема дугорочних истраживања изван тога. Будући да је вапинг нови феномен, стар једва деценију, немогуће је имати истински дугорочне податке. Ако вапете, ризикујете да ће у будућности бити откривена нека озбиљна опасност. Али ако вапинг користите како бисте се клонили цигарета, можете се бар лакше одморити знајући да сте се дистанцирали од добро документованих опасности од пушења.


  7. Застрашујући наслови: У вестима се одржава пуно митова и гласина о вапингу. Неки од њих имају језгро истине, неки су само измишљени. Неки наслови су можда истинити, али појединачни случајеви изгледају попут епидемије. Готово ништа у животу није заиста сигурно од могуће штете, али вапинг се непрестано полаже на то да буде такав. Оно што сигурно знамо је да је за вас много сигурније од пушења.


  8. Третирано као пушење: Вапинг изгледа као пушење, а обоје могу пружити никотин онима који то желе. Осим тога, они имају мало заједничког. Кад запалите цигарету, спалите мртви дуван и удишете дим који је пун катрана и угљен-моноксида који оштећују плућа и кардиоваскуларни систем. Иако се показало да половна пара није токсична , ваперс се често третирају као да трују ваздух приликом вапинга. Већина простора у којима пушење није дозвољено такође забрањују вапинг.


  9. Прописи и правила ФДА : ФДА је добила регулаторно овлашћење за цигарете и дуван у Закону о контроли дувана из 2009. године . Тај акт Конгреса такође је дао ФДА могућност да нове производе дефинише као дуван ако садрже „никотин добијен из дувана“. Чудно, чак и за е-течност која има нула никотина, ФДА захтева одрицање одговорности да је производ садржи. Тако је ФДА 2016. године „производе за вапинг“ и е-течност (и њихове компоненте и делове) сматрала дуванским производима, без обзира на стварни садржај. „Правило за разматрање“ омогућава агенцији да одобри или ускрати који се производи могу продати, а тај процес тек започиње.


  Избор је на вама


  До сада бисте требали имати боље разумевање за и против вапинга. Постоји више тачака на обе стране. Али ако сматрате да је вапинг алтернатива пушењу, требало би да буде очигледно да је то најбољи избор. Иако вапинг није једини начин борбе против зависности од цигарета, сви остали избори имају и добре и лоше стране. Цхантик је помогао и неким људима да престану да пуше, али један од његових нежељених ефеката је „самоубиство мислима или поступцима“ - како је то застрашујуће!


  Вапинг није чаробни метак за све. Можда одлучите да то није за вас, али можда ћете толико уживати у њему да се никада више нећете вратити пушењу. Који год избор да одаберете, сада трезвено осећате предности и недостатке вапинга.


  Preuzeto i prevedeno putem Google translate sa sledeceg linka:
  9 Pros and Cons of Vaping to Know Before Starting (vaping360.com)
  Umesto da se lepo prilagodimo i pevamo hvalospeve svakom govnetu, mi samo nesto kritikujemo :D

  Van mreže kinkel

  • eCiginfo prijatelj
  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 1289
  • -Receive: 1379
  • Poruke: 838
  • Ugled: +1379/-0
  • elektronske cigarete
  Odg: Prednosti i mane parenja
  « Odgovor #1 poslato: Mart 14, 2021, 16:05:00 »
 • Publish
 • Svaka cast na ovoj temi .. evo ja tek sada posle 4g+ staza mogu da kazem da ulazim u neke mirne vode i sve vise se okrecem nekim "starim" principima. Mislim da je to valjda prirodan tok..

  Van mreže El Milorad

  • Newbie
  • *
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 0
  • Poruke: 12
  • Ugled: +0/-0
  • elektronske cigarete
  Odg: Prednosti i mane parenja
  « Odgovor #2 poslato: April 28, 2022, 15:06:28 »
 • Publish
 • Veoma korisno