Autor Tema: SS vs klonovi  (Pročitano 18281 puta)

Van mreže Bet

• eCiginfo prijatelj
  • Hero Member
  • Thank You
  • -Given: 347
  • -Receive: 3607
  • Ugled: +4614/-0
  • Pol: Muškarac
SS vs klonovi
« poslato: Decembar 21, 2012, 20:22:50 »
  • Publish
  • Da preskocimo uvod i predjemo na stvar:
    Cuo sam na xy mesta da ne valja pariti na klonovima jer nisu napravljeni od SS-a nego ko zna od cega i da vremenom taj materijal pocinje da isparava i time udisemo svasta nesto.
    Zamolio bih za detaljnije objasnjenje jer mi nikako nije jasno kako ce npr. bakar ili koji god materijal poceti da isparava.
    I da ne zaboravim, sta je onda sa klirovima, kartovima i razno raznim atijima? Trebali bi da se bace posle nekog vremenskog perioda, ali kog?

Van mreže PoisoN

• Newbie
    • *
    • Thank You
    • -Given: 0
    • -Receive: 0
    • Ugled: +16/-0
    Odg: SS vs klonovi
    « Odgovor #1 poslato: Decembar 21, 2012, 20:43:44 »
  • Publish
  • :smile1: ovo je tema kao stvorena za Paru :smile1:

Ja cu samo reci da mislim da je tesko u prirodi (ili oko nas) naci nesto (gore) sto na ovaj ili onaj nacin ne dolaze u kontakt sa nama - to mu dodje kao sudbina.
    Plus - cekam vreme u kome ce se doneti standardi po kojima ce se proizvodi to sto upotrebljavamo.
    Ali ovo je OT pomalo.. sad da pratim dalje.. nisam naisao na ovakvu temu, a dobra je :smile1:
    E da - ne verujem da metal i sl. moze tek tako da se rastvara i isparava.. ali ja vremenom pojedem nikl sa niklovanih tipova  :crazy:
    Vapor running through my veins

Van mreže fusion

• Hero Member
    • Thank You
    • -Receive: 3
    • Ugled: +438/-0
    « Odgovor #2 poslato: Decembar 21, 2012, 23:18:26 »
  • Publish
  • Ukratko. U pitanju je oksidacija materijala i njegov uticaj na tecnost
    Kartovi su napravljenui od ss (ali zato imaju pregrst drugih losih nezdravih svojstava) tako da nemaju vek trajanja sto se tela tice ali su predvidjeni samo za jednokratnu upotrebu bez dopunjavanja ali klirovi ili atomizeri sa niklom su ok sve dok nikl ne pocne da se ljusti.

Van mreže Para

• Hero Member
    • Thank You
    • -Given: 5
    • -Receive: 31
    • Ugled: +1267/-0
    « Odgovor #3 poslato: Decembar 22, 2012, 00:16:52 »
  • Publish
  • Bilo je rasprava na ovu temu ali ne baš ovako decidirano postavljne teme.
    Fusion je uglavnom rekao suštinu. Bakar i srebro oksidiraju i deo supstanci koje oslobađaju u određenim koncentracijama nisu dobre za naš organizam. Sa druge strane bakar i srebro se upotrebljavaju kao lek.
    Još u srednjem veku Paracelzijus je rekao: "Sve stvari su otrovne i ništa nije bez otrova, samo je doza ono što čini da neka stvar nije otrov."

Danas imamo zaista mnogo klonova i većina ih je u stvari hromirani bakar. Proizvođači su počeli da ih deklarišu kao "sjajni metal" i slično, jer su vaperi počeli da zaziru od ovih proizvoda. Ne znam da li se sećate prvih tuba za klirove koje je PG naprosto razjedao. Pucale su i drobile se. Jedan od najboljih bottom coil atija, Vornado, bio je ceo izrađen od plastike. Deo koji nazivamo tip ili drip tip je počeo da se raspada poslije 15 dana. Jednostavno su otpadali komadi plastike. Unutrašnja cev (dimnjak) koja se nalazila na grejaču se deformisala od toplote. A doživljaj parenja dok Vornado nije bio uništen, je bio izvanredan.
    Sadašnji V3, Vivi i slični klirovi su izrađeni od jeftine legure. Ko zna šta sve u sastavu tog metala ima. Plastika je kod novih modela nešto kvalitetnija.
    Opet, sve hemikalije pa i PG se čuva u polipropileskim bočicama koje su označene kao sigurne. Plastika iz koje pijemo vodu je opet najnečistija i najotrovnija.
    Da li se upitamo koliko nas zapravo opere klir prije upotrebe. Hmm.. Ako to ne činimo, koliko se onda nagutamo silikonske prašine i koječega u prvim dimovima. Staklena prašina, silikonska prašina, oksidacija, toksične arome...spisak sumnjivih je dugačak.
    Ako je SS Food Grade, šta je sa kantalom? FeCrAl A1 ili NiCr, neće biti da se samo užare i da ništa od tih metala ne udišemo.
    Fiber je pun smola, ulja, staklene i silikonske prašine. Mesh, oksidirano željezo. Ispade da ništa ne valja.  :smile1: A opet, ako doza čini supstancu otrovnom, onda nismo u opasnosti.
    SS ili klon, mislim da je to stvar ličnog izbora uz ovih par opaski.

Van mreže Prle

• Hero Member
    • Thank You
    • -Receive: 13
    • Ugled: +1981/-0
    « Odgovor #4 poslato: Decembar 22, 2012, 00:21:51 »
  • Publish
  • E ovo se zove odgovor. Bravo Para!

Van mreže DanijelM

• Jr. Member
    • **
    • Thank You
    • -Receive: 0
    • Ugled: +37/-0
    Re: SS vs klonovi
    « Odgovor #5 poslato: Decembar 22, 2012, 01:00:44 »
  • Publish
  • Odličan odgovor - ključna reč: doza
    Do sad sam uglavnom posmatrao SS kao uglavnom izgovor da se nešto naplati papreno, ova tema me naterala da progooglam "food grade metal" - ispade da je to jako širok pojam. Čak ima i food grade bakar - uostalom nekada nezaobilazni deo za proizvodnju rakije i sl..
    Kojim intenzitetom izlaze novi atty i brzinom kojom ih menjamo mislim da nema nikakve opasnosti koristiti i nešto što ne reklamiraju kao food grade.
    Vidim da je noviji trend zamene metalnih noževa keramickim, kada možemo očekivati i takvu primenu u ovoj našoj oblasti?

Sent from my skalamerija

Van mreže Para

• Hero Member
    • Thank You
    « Odgovor #6 poslato: Decembar 22, 2012, 12:11:20 »
  • Publish
  • Nisam siguran da sam dao odgovor koji već niste znali. Složio bih se da je SS dobar razlog da se podigne cena proizvodu. Kada su mod baterije u pitanje, to je možda u redu, zbog dugovečnosti. Neki modovi stvarno zaslužuju da ih imamo u kolekciji kao drage predmete.
    Međutim kada su atiji u pitanje, zaista ne mislim da je neophodan SS materijal. Kao što reče Danijel mi to stalno menjamo i zapravo nemamo vremena da se otrujemo.  :smile1:
    Bilo bi zanimljivo i korisno da Danijel možda prenese ovdje neke detalje svog guglanja o food grade materijalima. Naime, ja bih ga zamolio da to uradi. :yes:

Van mreže Bet

• eCiginfo prijatelj
    • Hero Member
    • Thank You
    « Odgovor #7 poslato: Decembar 22, 2012, 15:51:15 »
  • Publish
  • Kao što reče Danijel mi to stalno menjamo i zapravo nemamo vremena da se otrujemo.  :smile1:

Hmm, ja ne menjam mini did klona, niti cu ga menjati u skorije vreme.
    Sta o tome mislite?

Van mreže Para

• Hero Member
    • Thank You
    « Odgovor #8 poslato: Decembar 22, 2012, 17:26:42 »
  • Publish
  • Imam i ja i klonova i originala i moram priznati da ne marim mnogo da li je SS ili nije. Bitno mi je da dobro pari. Ovi metalni atiji znam da su prošli kroz proces galvanizacije i nadam se da su solidno urađeni. Neki sastojci naših tečnosti jesu agresivni, ali ipak ne toliko da nagrizu onu galvaniziranu patinu. Ja tako nešto do sada nisam primijetio, čak ni na najeftinijim modelima. Negdje sam pročitao da bi se u slučaju oksidacije primijetila sitna tačkasta oštećenja patine.
    Ako neko ima drugačija saznanja bilo bi lepo da ih podeli sa svima.

Van mreže Bet

• eCiginfo prijatelj
    • Hero Member
    • Thank You
    « Odgovor #9 poslato: Decembar 22, 2012, 17:46:15 »
  • Publish
  • Pita zato sto sam ja svoj did skracivao da bi mogao normalno da se zavrne i sad sam dobio ovo:

Bas se vidi da je oksidisalo, da koristim i dalje ili da bacam?

Van mreže Para

• Hero Member
    • Thank You
    « Odgovor #10 poslato: Decembar 22, 2012, 17:57:38 »
  • Publish
  • Jel zezaš? Zašto bi ga bacao?! Pa svi ga malo šmirglaju da rupica dođe gdje treba. Ja zaista mislim da su preterivanja u pitanju, da bi se imao razlog zašto jedan Kayfunčić, Ody i slični "navikani" gedžeti koštajo po 100-150 evra. Pa gdje je tu logika i osjećaj za realnost. Ako je SS, nije zlato, niti ću te stvari unucima ostavljati. Galvaniziranom bakru ili mesingu ne fali ništa.

Van mreže Bet

• eCiginfo prijatelj
    • Hero Member
    • Thank You
    « Odgovor #11 poslato: Decembar 22, 2012, 18:01:24 »
  • Publish
  • E sad mi je lakse. :)
    Njih nekoliko mi je reklo isto sto i ti, mnogo vise njih da bacim, ali nekako mi je tvoje misljenje bilo najbitnije iako te ne poznajem. :)
    Hvala puno, thx ne dajem jer sam istripovao da mi ostane na 0 vecno, ali imas pice kad dodjes u BG! (che ima 3-ako procita ovaj post da ne pomisli da sam ga zaboravio hehehe)

Van mreže Para

• Hero Member
    • Thank You
    « Odgovor #12 poslato: Decembar 22, 2012, 18:30:44 »
  • Publish
  • Da se ipak razumijemo, ja neću reći da je galvanizirani, istog kavliteta kao SS. Nije, ali mu ništa ne fali u pogledu korištenja (food grade i slični mitovi). Ali sam uveren da su SS gedžeti što se cijene tiče neopravdano naduvani. To naprosto ne vredi toliko. Pa za te pare sam napravio malu lepu kapijicu od kovanog gvožđa na svom placu. Može piće.  :cap:

Van mreže fusion

• Hero Member
    • Thank You
    • -Receive: 3
    • Ugled: +438/-0
    « Odgovor #13 poslato: Decembar 23, 2012, 13:45:17 »
  • Publish
  • @ betrayer   za pocetak to sto si skinuo to nema vezeionako je to na navoju pa i nije tako strashno ..naravno da ga necesh bacati

Ne shvatam zasto volite da aty zasrafite do kraja kad jednostavno mozete da podesite rupicu gde treba i on ce stajati tu jer ga ona gumica drzi i niti ce ispasti niti ce se odsrafiti ili zasrafiti (samo nece biti do kraja) tako da nisi trebao to da skidas ali kad smo vec tu gde jesmo nema veze jer je u samom navoju i jedva malo zalazi u komoru

@ para jedino aty mora da bude SS a sve ostalo moze i od papira ili sta god vec a cena ...pa cena je na svom mestu za ceo svet sem za nas gde smo i placeni mizerno i u posedstvu mizerne kolicine novca pa ne mozemo neke stvari da poredimo. 150 dolara je dva boksa cigara a satnica recimo u ovom slucaju strugara 25 do 35 dolara tako da i nije puno
     kad realno pogledas a ne iz naseg jako nerealnog ugla zivljenja
    a i za nase uslove .... realnost -platish jedan ego 60 -70 eu i onda ga poredish sa necim vrednim a ne tako mnogo skupljim modom

Van mreže Bet

• eCiginfo prijatelj
    • Hero Member
    • Thank You
    « Odgovor #14 poslato: Decembar 23, 2012, 14:42:50 »
  • Publish
  • Ne shvatam zasto volite da aty zasrafite do kraja kad jednostavno mozete da podesite rupicu gde treba i on ce stajati tu jer ga ona gumica drzi i niti ce ispasti niti ce se odsrafiti ili zasrafiti (samo nece biti do kraja) tako da nisi trebao to da skidas ali kad smo vec tu gde jesmo nema veze jer je u samom navoju i jedva malo zalazi u komoru

Zato sto moj nije mogao uopste da se zasrfai, povucem dim, ostane mi drip tip i ceo poklopac u ustima. :D