Odlicna tema,perfekcija,pa rekoh da i ja nesto podelim sa vama.Jos kao klinac sam voleo tehniku.Mislim da su mi prvo tutnuli u ruke spaklu i okast kljuc umesto cucle.Sad uleteo i u ovo mini carstvo tehnike,zahvaljujuci kome,Kinezima naravno.U principu nikad nisam voleo skart,a posto sam majstorske struke,nisam sebi ni smeo da dozvolim poigravanje sa jeftinim alatima.Tu dolazi ono jeftinije izadje skuplje.U ovom sportu,izgleda obrnuta proporcija.Kad sam sa ego prelazio na Vamo,ziv sam se pojeo u trazenju onog authentic na fastu,CE i Rohs oznake na poledjini.Ljudi rekose,uzmi nemezis klon,a sama rec klon-kopija me nesto presecala napola.Stigo vamo,ja sav srecan,citam trazim KSD firma 100%.Posle vidim da Hcigar i jos 10 firmi pravi taj isti vamo,verovatno u istom kvalitetu.Posle citam komentare na fastu,nov vamo,propada atomizer kroz 510-ku.Znaci koji je to navoj ako nije 7x0,5mm koliko treba da je 510 ka.Naravno cena QC kontrole kod Kineza pa sta ti bog da.Obzirom da to nije bilo to,prodam i narucim sa fasta nemesis za 26$,ajde da probam.Mislim da j etaj nemesis imao najbolji switch od svih koje sam probao.Znaci radio je bez masti kao hidraulika,nigde grebanja,zapinjanja pritisak sa strane,fantasticno.E sad kako ja trazim dlaku u jajetu,spoj tuba mi je bio odvratan,a funkcionalnost perfekcija.Prodam SS nemezis i narucim Hcigar preko ebay-a iz Amerike.Izaso me 46$ sa shippingom.Lepa kutija,svi kazu Hcigar pravi najbolje klonove vaperske opreme.Prelaz izmedju tuba dlaka,ne vidi se uopste.Odvrnem switch,kad delrin izolator "- "pola upresovan ukrivo.+ pol samo sto ne ispadne od gore.Dole vratim da legne kako treba,gore teflon traka.Switch,blagi uzas u odnosu na FT model,zapinje skripi,a stavili pozlacenu oprugu koja ima tenziju kao amortizer od kola.Tube imale spenova u navojima,pa kad ih brisem vatom sve hvataju niti na sebe.Sredim ismirglam stubic,pritiskam u sam centar tastera,radi.Posle nekog vremena pukne mi film pa prodam Hcigar i narucim sa focalea ss nemezis sza 29$.Stigao zavrnem PT,ne radi.Sta je sad,a kinezi upresovali + pol srafic u delrin,jedva sam ga iscupao.Navoj u delrinu vise ne postoji.Odradim novu izolaciju od pertinaksa,sve radi,ali,ali.Pin u tasteru-valjcic 1,5mm debljine,taster landara levo desno.Zlebovi u stubicu i mesinganom konektoru nisu odradjeni lepo pa su zato stavili tanji pin.Odradim prosirivanj elepo i stavim bakarni pin 2mm.E sad najbolji efekat sam imao kad je tesno radio taster i upravo kod svih modova tog tipa sa srednjim stubicem ta tolerancija izmedju stuba i konektora je mera dropa.Malo sam se igrao pa sam napravio sledecu modifikaciju na tasteru
Racunam da ce drop biti manji sa ovim velikim bakarnim polumesecastim blokom zbog vece povrsine kontakta.Zahvalan sam Kinezima jer su mi pruzili mogucnost majstorisanja i eksperimentisanja.Sad zamislite ceprkati po istom ovakvom modu od 200e.Hvala bogu V2 kajfun sa FT stigao skoro savrsen,Srafic nije skroz zatvarao protok vazduha pa malo procistio navoj M2 celicnim srafom i voila.