Anketa

Da li odobravate klonove, ili ne?

DA
NE

Autor Tema: O kloniranju, generalno  (Pročitano 124531 puta)

Van mreže fusion

• Hero Member
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 3
  • Ugled: +438/-0
Odg: O kloniranju, generalno
« Odgovor #15 poslato: Februar 10, 2014, 08:38:37 »
  • Publish
  • Mozda je nepristojno da ti kazem da lazes, pa ajd da kazemo da si nesto prevideo ;D  Ja sam siguran da svakog ili skoro svakog dana sreces makar dva korisnika modova koji koriste fiber i da ih odlicno poznajes

:yikes: ;D Liber bio bi u pravu da sam rekao CLONOVA ali sam rekao modova  ;D .Ali nebitno je dal su modovi ili klonovi dok nas to drzi podalje od smrdusa a i svakom prema svojim zeljama i mogucnostima jer milion puta receno vukusi su razliciti .

EDIT by Prle: Dodata poruka kao citat na koju se odnosi ovaj post.
    « Poslednja izmena: Februar 10, 2014, 13:48:31 Prle »

Van mreže LiberPrint

• Hero Member
    • Thank You
    • -Given: 12198
    • -Receive: 11408
    • Ugled: +23160/-0
    « Odgovor #16 poslato: Februar 10, 2014, 12:42:45 »
  • Publish
  • A znaci klonovi nisu modovi? Onda, ne znam koji je prvi mod koji se pojavio sa donjim mehanickim prekidacem, ali svi posle njega su klonovi(ako pricamo o mehanickim baterijskim modovima). Takodje, svi genezisi su klonovi prvog napravljenog, koji god da je. Svi bottom coil atomizeri, ukljucujuci sve kajfune, tajfune, grcke bogove... su klonovi kineskog CS3. Znaci, svi trenutno na trzistu su klonovi ili klonovi klonova, osim nekoliko modela koje ne znamo kako se zovu. I tvoj hybrid je poluklon. Baterijski deo je originalan, a genezis je klon.

Van mreže fusion

• Hero Member
    • Thank You
    « Odgovor #17 poslato: Februar 10, 2014, 12:58:18 »
  • Publish
  • Mozemo to tako da gledamo ako izostavimo bitne cinioce koji uticu na paru na ovaj ili onaj nacin. Gde je sta i kako postavljeno .
    Koncepciski je isto ali ne i u zavrsnom dozivljaju i ja sa onim mojim dosadnim "sustina je u sekundi u zivotu i bitni su mikroni u parenju".
    Neko ce da se zadovolji poluproizvodom a neko ce da trazi dlaku u jajetu.
    Koncepcija je svima ista ali razlike su ogromne kad se povuce neki dim iz raznoraznih atomizera pa cak sa istim setupima .
    Automobili su i fica i mercedes i rols rojs
    Za nekog je bitno da predje od tacke a do tacke b i ne bitno kako a nekome je bitno i da uziva u tome.

Mozes da kupis dobru stvar ,mozes da kupis jeftinu stvar ali ne mozes da kupis i dobru jeftinu stvar.

Van mreže gibalan

• Hero Member
    • Thank You
    • -Receive: 22
    • Ugled: +6314/-1
    « Odgovor #18 poslato: Februar 10, 2014, 13:28:28 »
  • Publish
  • Pazi, sad smo zagazili u temu

O kloniranju, generalno

...mislim da bi bilo OK da se preselimo na pravo, gore navedeno mesto, jer je ova tema posvecena Hole hibridu. Unapred hvala na razumevanju protagonista!

Van mreže fusion

• Hero Member
    • Thank You
    « Odgovor #19 poslato: Februar 10, 2014, 13:35:47 »
  • Publish
  • Uh ! Selidbaaaa :victory:

Van mreže fusion

• Hero Member
    • Thank You
    « Odgovor #20 poslato: Februar 10, 2014, 14:32:13 »
  • Publish
  •  Evo teksta koji sam jos ranije napisao ali odustao od objavljivanja jer znam da je ovde skoro bez premca mesto naklonjeno klonovima.

Prvo da se javno izjasnim da sam protiv clonova!!!!!!!!!!!
    Pa evo I da obrazlozim.
    To sto mi radimo za kikiriki I preskupo nam je ,je jedini razlog kako mogu bar malcice da opravdam ali ne I da podrzim kupovinu tako neceg. U celom normalnom svetu je jedan pravi mod u ceni jednog do dva boksa cigareta isto kao I ego kombinacija kod nas.I mi kao skoro ne postojeca manjina ni ne mozemo da budemo niti referenca niti merilo za postavku cene. Oni koji bi da se svercuju ima svugde po svetu tako da to ne zelim ni da komentarisem.
    Osnovna vrednos neceg takvog je ne materijalni deo ,vec mentalni tj. umni rad I stvaranje (za sta mi kao vecina nemamo postovanja ni trunke).Na nama kao kupcima je da ocenimo da li nam se svidja ili ne I da li smo prepratili ideju sto je 70% vrednost moda ili smo dobro prosli. A to manje bitno ostalo sto mi vrednujemo kao primarno to je nasa greska ili ti pogresna postavka vrednosti.
    To sto ce neki kinez da iskenira I prebaci u cam program I da pusti na CNCu sa losim I ne bezbednim materijalima I pored toga da napravi pogresno sto ponekad ispadne I dobro ali samo greskom ili slucajno jer on u to nije ulozio pravi trud ni sekunde.I normalno da to ni ne naplacuje jer je nekoga orobio,prevario ili mu oteo I za njega to nema ni cenu ni vrednost pa zbog toga ne vidi ni razlog da to naplati a niska cena jer nema pravo ulozen trud sto mu donosi kupce. To I jeste razlog zasto nisu bili u stanju da uspesno iskopiraju niti jedan genesis do skora.(iako ima samo dva srafa  i tri rupice).
    Mogu za sebe da kazem da cu postovati I mozda kupovati autenticne kineske proizvode I posto sam kao I vecina u zemlji  u finansiski deficitaran I ne mogu priustiti sebi original (sem svojih) ali od njih kupovati klonove ne zelim   I to iz gore navedenih razloga a kao drugo jer to nikada ne moze da bude to , mozda je bolje mozda losije ali nije to TO. Osim toga, jako mi je iritantno I dovodi me do tacke kljucanja kada se postavi video recenzija originala za neki klon pa maker je I klon bolji od originala ali opet, ja sa onim mojim, nije to TO

Van mreže gibalan

• Hero Member
    • Thank You
    « Odgovor #21 poslato: Februar 10, 2014, 15:08:20 »
  • Publish
  • Evo teksta koji sam jos ranije napisao ali odustao od objavljivanja jer znam da je ovde skoro bez premca mesto naklonjeno klonovima.

...pa nisi pogresio nista, ovo mesto i jeste namenjeno klonovima, odnosno iznosenju licnih misljenja i vidjenja o vecnoma pitanju "Za ili protiv".
    Svako ima svoj stav i prirodno je da ga obelodani ovde, pa par recenica nije skidanje gaca pred publikom...nije egzibicioniuzam. Razumem ja sve sto si napisao, samo sto ja nisam u mogucnosti da parim svoj proizvod...ja nemam tu mogucnost, kao sto nemam mogucnost ni da kupim original...a mislim i za gro ljudi/vapera sa ovih prostora. Da nema klonova stosta , ne da se ne bi probalo...ne bi se naucilo osvemu i svacemu. E to je poenta, jer ta plasticnost posedovanja ti omogucuje sirenje vidika, od teorije se crkava. Od toga covek pobudali (teorija je u pitanju), tu pocinje prodaja magle kros zuplje price koje su tamo negde procitane i lepo usminkane. Pa da ih nema, pario bih sta je najjeftinije, kojekakve klirice...otkidao detetu od usta i skupljao za tamo neki original, sve sa mislju da dobijam nesto vauuu. No, lako to moze da predje u auuu, al sam se zjb-o i sjb-o. Ovo je stav prosecnog vapera, koji ima prosecne (prepotentna izjava) mogucnosti...ali prosecan klon me cini srecnim, Klon nas je edukovao i zato KLONU hvala!

Van mreže gibalan

• Hero Member
    • Thank You
    « Odgovor #22 poslato: April 13, 2014, 18:54:41 »
  • Publish
  • Predmet opljuvavanja:
                                        Turtleship Mini (RJ MOD) 

Neverovatna je stvar da za original ovog moda izdvojite 150$ do 175$, a da naletite na probleme tipa kratak pin (pa juri sraf), premekana opruga..i ko zna sta jos! Ubedjen sam da klon nece imati te tegobe.

The Turtle Ship Mini! - Full Review Plus Fixes!

Van mreže Prle

• Hero Member
    • Thank You
    • -Receive: 13
    • Ugled: +1981/-0
    • Pol: Muškarac
    « Odgovor #23 poslato: April 13, 2014, 18:57:19 »
  • Publish
  • takve stvari mogu da oprostim klonu koji košta 5-6-7 puta manje od originala. Ali original koji je skup kao otrov da ima takve nedostatke - to je neoprostivo.

Van mreže manilu

• Full Member
    • Thank You
    • -Receive: 0
    • Ugled: +135/-0
    « Odgovor #24 poslato: April 13, 2014, 23:07:49 »
  • Publish
  • uz klonove mi bar nije dosadno, stalno imam nešto za prepravljati :dance:

Van mreže fusion

• Hero Member
    • Thank You
    « Odgovor #25 poslato: April 14, 2014, 00:26:32 »
  • Publish
  • Ali u ovom slucaju nije ni sto Prle rece nego naj gora stvar je sto su zenu na kuknjavu izignorisali sto je bas strasno .
    Sa kinezom znas da ces dobiti ovakvu spravu i za cenu to je normalno ali za original pa jos ignorisati e to je vec bljak.

Van mreže gibalan

• Hero Member
    • Thank You
    « Odgovor #26 poslato: Novembar 04, 2014, 13:04:10 »
  • Publish
  • Opet neko muljanje, tamo "preko bare"! Opet prevare naivnih kupaca originala. Opet problemi sa klonovima. Opet "kradje identiteta". Opet kuknjave!

"I think they use Chinese manufacturing and sell them as made in U.S.A ."

...to je ono o cemu smo raspravljali vise puta. Ameri uvaljuju Kineske klonove kao originale. Pojedini su vec nahvatani u muljanju, a izgleda mi, toga je sve vise...a tu je i potvrde one teorije "zavere" po kojoj izvesni pljuju a radi se o tome da se masa modova koji se prodaju kao original za 200$-300$, u USA (i ne samo tamo) proizvode u Kini. Izgleda da je klon samo malo losiji komad, mada ima i ocajnih!

Ipak, dobra je i izjava jednog realnog vapera, koja nije samo bla...bla...vec veoma realna stvar. Kratko, sazeto i pravo u centar!

"I love clone mods and attys. If it weren't for clones I would still be smoking to this day because authentics are just way too expensive. That's why clones sell so well. All the authentics need to do is lower their prices. I mean c'mon $300 for a mod is freaking stupid. I bet it only cost the company about $50 to produce each one."

Ja sam za klon i tako ostaje. Mislim isto kao i ovaj gore citirani ljubitelj klonova. Nemam ni malo grize savesti, a sto bi i imao? Sobzirom da znam kakve masine su danas u opticaju i sta sve mogu...nema te osobe koja moze da me ubedi da original nije najobicniji stanc. Ej, man'te me vakih-nakih prekidaca, drop-a, kocnica....magneta. Sve su to klonovi. Dizajn, kao ulozeni trud? Izvol'te gospodo u zavod za patente, platite brendiranje, zastitite svoju intelektualnui svojinu...ali, ali, ali...to kosta, jel!? Kosta, al' bi da uzmete lovu i to debelu, e pa nema one radjevine, a da ne udje! Sto se tice tog tipa penetracije, Kinezi su nenadjebivi i nema sile da ih zaustavi!

Van mreže teodorica

• eCiginfo prijatelj
    • Sr. Member
    • Thank You
    • -Given: 407
    • -Receive: 463
    • Ugled: +799/-0
    « Odgovor #27 poslato: Februar 14, 2015, 00:59:04 »
  • Publish
  • Odlicna tema,perfekcija,pa rekoh da i ja nesto podelim sa vama.Jos kao klinac sam voleo tehniku.Mislim da su mi prvo tutnuli u ruke spaklu i okast kljuc umesto cucle.Sad uleteo i u ovo mini carstvo tehnike,zahvaljujuci kome,Kinezima naravno.U principu nikad nisam voleo skart,a posto sam majstorske struke,nisam sebi ni smeo da dozvolim poigravanje sa jeftinim alatima.Tu dolazi ono jeftinije izadje skuplje.U ovom sportu,izgleda obrnuta proporcija.Kad sam sa ego prelazio na Vamo,ziv sam se pojeo u trazenju onog authentic na fastu,CE i Rohs oznake na poledjini.Ljudi rekose,uzmi nemezis klon,a sama rec klon-kopija me nesto presecala napola.Stigo vamo,ja sav srecan,citam trazim KSD firma 100%.Posle vidim da Hcigar i jos 10 firmi pravi taj isti vamo,verovatno u istom kvalitetu.Posle citam komentare na fastu,nov vamo,propada atomizer kroz 510-ku.Znaci koji je to navoj ako nije 7x0,5mm koliko treba da je 510 ka.Naravno cena QC kontrole kod Kineza pa sta ti bog da.Obzirom da to nije bilo to,prodam i narucim sa fasta nemesis za 26$,ajde da probam.Mislim da j etaj nemesis imao najbolji switch od svih koje sam probao.Znaci radio je bez masti kao hidraulika,nigde grebanja,zapinjanja pritisak sa strane,fantasticno.E sad kako ja trazim dlaku u jajetu,spoj tuba mi je bio odvratan,a funkcionalnost perfekcija.Prodam SS nemezis i narucim Hcigar preko ebay-a iz Amerike.Izaso me 46$ sa shippingom.Lepa kutija,svi kazu Hcigar pravi najbolje klonove vaperske opreme.Prelaz izmedju tuba dlaka,ne vidi se uopste.Odvrnem switch,kad delrin izolator "- "pola upresovan ukrivo.+ pol samo sto ne ispadne od gore.Dole vratim da legne kako treba,gore teflon traka.Switch,blagi uzas u odnosu na FT model,zapinje skripi,a stavili pozlacenu oprugu koja ima tenziju kao amortizer od kola.Tube imale spenova u navojima,pa kad ih brisem vatom sve hvataju niti na sebe.Sredim ismirglam stubic,pritiskam u sam centar tastera,radi.Posle nekog vremena pukne mi film pa prodam Hcigar i narucim sa focalea ss nemezis sza 29$.Stigao zavrnem PT,ne radi.Sta je sad,a kinezi upresovali + pol srafic u delrin,jedva sam ga iscupao.Navoj u delrinu vise ne postoji.Odradim novu izolaciju od pertinaksa,sve radi,ali,ali.Pin u tasteru-valjcic 1,5mm debljine,taster landara levo desno.Zlebovi u stubicu i mesinganom konektoru nisu odradjeni lepo pa su zato stavili tanji pin.Odradim prosirivanj elepo i stavim bakarni pin 2mm.E sad najbolji efekat sam imao kad je tesno radio taster i upravo kod svih modova tog tipa sa srednjim stubicem ta tolerancija izmedju stuba i konektora je mera dropa.Malo sam se igrao pa sam napravio sledecu modifikaciju na tasteru

Racunam da ce drop biti manji sa ovim velikim bakarnim polumesecastim blokom zbog vece povrsine kontakta.Zahvalan sam Kinezima jer su mi pruzili mogucnost majstorisanja i eksperimentisanja.Sad zamislite ceprkati po istom ovakvom modu od 200e.Hvala bogu V2 kajfun sa FT stigao skoro savrsen,Srafic nije skroz zatvarao protok vazduha pa malo procistio navoj M2 celicnim srafom i voila.
    « Poslednja izmena: Februar 14, 2015, 11:12:11 Prle »

Van mreže Joe

• Global Moderator
    • Hero Member
    • Thank You
    • -Given: 8998
    • -Receive: 3086
    • Ugled: +7330/-0
    • Nema nazad. Samo naprijed u sva 4 smijera.
    « Odgovor #28 poslato: Februar 14, 2015, 08:52:11 »
  • Publish
  • Na mehanici nije bitno zaista da li je neki mod ili ATI klon ili nije. Svako od nas je spreman na te sitne popravkice i prepravkice. Uopšte ne sumnjam da najveći broj nas raznim upgrade-ima dovede svoju mehaničku opremu u bolje stanje nego su to (možda) originali. Oni koji ne rade prepravke, pa opet dobro. Za nekoliko puta čak i 10 puta manje uloženog novca koriste pristojnu opremu.

No, ja se plašim kloniranja elektronskih modova. Posebno cigletina. To smatram vrlo opasnim. Samogradnju izuzimam iz ove opservacije. Ko se upusti u samogradnju od dostupnih dijelova na tržištu valjda zna šta radi. A to šta radi, radi na svoju odgovornost.

Onim vaperima koji sami prave modove i ATI-je kapa dolje. Prema njima i njihovoj kreativnosti i sposobnosti gajim divljenje i izuzetno poštovanje.

E sad na šta sam posebno gadljiv jeste kloniranje jeftinih i dostupnih proizvoda. Zamisli idiota koji za 5 ili 6 dolara razlike ide kupiti klon iStick-a. Te proizvođače poput Eleafa ili Heatvapea je zaista bezobrazluk klonirati i lično sam takve inovativne i kvalitetne proizvode uvijek spreman podržati kupnjom originala. Neće ni ovaj post proći a da ne pomenem najjednostavniji, cijenovno najpristupačniji i sigurno izuzetno kvalitetan i potpuno autentičan i prilagodljiv ATI LEMO i mlađi mu brat LEMO Drop. Eleafu svaka čast. Obilježili su 2014. godinu a kako vidimo nastavljaju i u 2015.

Van mreže fusion

• Hero Member
    • Thank You
    « Odgovor #29 poslato: Februar 14, 2015, 13:34:58 »
  • Publish
  • Sramota me je da kazem da sam pao pod los uticaj i kupio od kineza par kopija i  shvato da sam bio u pravu. Tacno ta razlika u ceni je koliko ulozis posle truda i rada da ga doves u ispravno radno stanje ukoliko je uopste to i moghuce.
    Bilans .placeno 17 eu utoseno 4.5 - 5 sati rada po 30ak eu po satu minimum (svugde po svetu osim kod nas) 150eu  nareznica 5 eu da ne racunamo cetke smirgle i paste utroseno u procesu. Sto cini sve vise para nego da je kupljen mod u originalu od coveka koji je to smislio i napravio kako valja za zasluzenih180 eu.
    Problem je sto mi nismo adekvatno placeni i sami sebi obezvredjujemo svoje znanje i trud (nama smo mi naj jeftiniji)
    Umesto da se borimo da imamo vise prihoda - da budemo adekvatnije placeni mi se borimo da nesto bude jeftinije ...jos malo pa ce mo poceti da hodamo na rukama umesto na nogama
    Ne mozemo ocekivati da se svet vrti oko nasih malih primanja ali generalno ono koliko platis to i dobijes u vecini slucajeva i tacno tamo gde su ustedeli toliko je i niza cena nekada je bitnio a nekada i nije
    I kod kineza sve sto je valjano i vredi je i skuplje nego na trulom i oholom zapadu pa i nema veze sto je gore nego ono sto je jeftinije kao sto je to slucaj izmedju yihi ja i Evolva
    « Poslednja izmena: Februar 14, 2015, 13:40:32 fusion »