Anketa

Da li odobravate klonove, ili ne?

DA
NE

Autor Tema: O kloniranju, generalno  (Pročitano 124532 puta)

Van mreže Shomy_ksh

• Sr. Member
  • Thank You
  • -Given: 70
  • -Receive: 284
  • Ugled: +594/-0
  • Pol: Muškarac
  • Mehanika is not dead!!!!
Odg: O kloniranju, generalno
« Odgovor #120 poslato: Mart 13, 2016, 13:06:03 »
  • Publish
  • Covek lepo napisao SKU I oznaku i ispade da ne zna sta prodaje :)) I prodao je naravno. Kao sto i svako proda ono sto stavi u oglase, nista cudno veruj mi :D

Van mreže Drako

• eCiginfo prijatelj
    • Hero Member
    • Thank You
    • -Given: 617
    • -Receive: 1311
    • Ugled: +1510/-0
    • Mea culpa
    « Odgovor #121 poslato: Mart 13, 2016, 14:03:47 »
  • Publish
  • Zaboravih juce da napisem, meni je sad lako da se zezam sa klonovima jer mi je tu covek moze da pomogne i ima i iskustva i znanja.
    Ali, ako nemas nista od ovoga, klonovi lagano mogu da ti ogade parenje za ceo zivot.
    Ruzu sam generalno sredjivao sam, uz nesebicne Liberove sugestije, i moguce je da bih je eventualno na kraju doterao da radi i sam.
    Heron je vec druga prica, da je licno meni isporucen mogao bih samo da placem, jer pola onog sto mi je Liber pricao da je radio sa njim nisam ni ukapirao sta prica.
    Tako da cela ova prica oko klonova ima vise uglova gledanja.
    Ps.
    Tube je kupljen kao sigurica i ono sto ce raditi kad sve drugo otkaze. Jbg, znam coveka koji ga je smislio  :yes:
    Otišao sam da pronađem sebe. Ako dođem pre nego što se vratim, zadržite me.

Van mreže bobpp

• Global Moderator
    • Hero Member
    • Thank You
    • -Given: 6180
    • -Receive: 10572
    • Ugled: +11398/-0
    • elektronske cigarete
    « Odgovor #122 poslato: Jul 21, 2020, 15:06:04 »
  • Publish
  • Citao sam nedavno neki tekst o poslovanju u Kini i tamo,izmedju ostalog,govore i o "kloniranju" i zasto toliko kopija dolazi odande,odnosno,zasto se to toliko primilo tamo iako ima i drugih drzava sa uslovno receno "labavijim" zakonodavstvom.

Izgleda da nije stvar iskljucivo u ekonomskom interesu vec tu ima i malo mentaliteta.Kazu da je tamo najveca cast koja se moze iskazati umetniku to da se njegovo delo umnozava.I to ne samo da bude slicno vec sto verodostojnije i slicnije originalu jer u suprotnom saljete poruku u smislu "ideja je dobra ali majstor nije bio na nivou pa su potrebne popravke".

Moguce da to ima veze i sa istorijom dugom 5000 godina za razliku od znatno krace zapadne (pre svega USA).Ako neki Cen napravi nesto, npr. figuru bude, i ostvrne se unazad on vidi imena ljudi koji su ziveli hiljadama godina ranije a za koje se i dalje zna i njegov najveci san je da za hiljadu godina u svakom domu bude "Cenov buda" u obliku kakvog ga je on zamislio.On ne zeli da ih zastiti i da se obogati po cenu da za 50 ili 100 godina za njih vise niko ne zna - on zeli da zivi vecno.

Sa druge strane,kad neki Joe napravi nesto i osvrne se...on ne vidi nista slicno.Vidi ljude koji su ziveli nedavno i jedino sto je (za sada) iza njih ostalo je njihovo bogatstvo.Iako je svestan mogucnosti,on u svom okruzenju ipak nema primera tih "vecnih" imena i dela vec obicne,zive ljude gde za vecinu njih mozete pronaci naslednike ili ljude koji su ih poznavali ili poznavali nekog ko ih je poznavao.Ni za njih "vecnost" jos nije dosla pa sta on da ocekuje...

Naravno,ima tu jos mnogo razlika u gledistu na zivot,poslovanje,novac i sl. koje mogu objasniti razlike ali ovo je,ukoliko je tacno,zanimljivo sa moralnog stanovista.

Van mreže bobpp

• Global Moderator
    • Hero Member
    • Thank You
    • -Given: 6180
    • -Receive: 10572
    • Ugled: +11398/-0
    • elektronske cigarete
    « Odgovor #123 poslato: Novembar 17, 2021, 23:32:23 »
  • Publish
  • Nisam o tome nikad posebno razmisljao i sigurno nisam to planirao (jer onda ne bih ni kupovao u startu) ali sam primetio da su se u stalnoj rotaciji,od svih atomizera koji su mi prosli kroz ruke, nekako zadrzali samo klonovi. A nemam pojma zasto je to tako.Kineski proizvodjaci (originala) su se zaista zadnjih godina popravili,u odnosu na cenu kvalitet im je i vise nego dobar,ponekad se pojavi cak i neko zanimljivo resenje ali sam sve te atomizere iz ovog ili onog razloga na kraju prodao.I to nije bio isti razlog...zapravo ni ne znam sta mi je smetalo,nekad kapacitet,nekad nesto drugo ali sam od ovih "zapadnih" uvek dobijao nekako kompletniji utisak (ili jednostavno zelju da ih zadrzim) iako ne bih mogao da izdvojim ni jedan pojedinacni detalj po kome bi mi bili bolji.
    A mozda mi samo vise "leze",kao sto neko npr. voli nemacka a neko francuska ili italijanska vozila koja na papiru mogu delovati isto ali postoje suptilne razlike u izboru materijala,komandama,zvuku...koje se ne vide na prvi pogled ali vremenom osetis da to nije to,da ti nesto smeta ili da je kod drugog bolje...

Van mreže LiberPrint

• Hero Member
    • Thank You
    • -Given: 12198
    • -Receive: 11408
    • Ugled: +23160/-0
    « Odgovor #124 poslato: Novembar 18, 2021, 16:58:26 »
  • Publish
  • Kinezi su nekako skloni kopiranju do iznemoglosti. Negde sam procitao da je to deo njihove kulture, i da kad neciji proizvod kopiras, na taj nacin mu odajes pocast. Sa druge strane, na zapadu se svi trude da budu originalni, pa se tu izrodi i po nesto dobro.

Van mreže kinkel

• eCiginfo prijatelj
    • Hero Member
    • Thank You
    • -Given: 1289
    • -Receive: 1379
    • Ugled: +1379/-0
    • elektronske cigarete
    « Odgovor #125 poslato: Novembar 18, 2021, 18:30:22 »
  • Publish
  • Kopiraju, kopiju, kopije .. a to onda nazovu original.

Послато са MI 6 помоћу Тапатока