Autor Tema: Ono sto mozda nismo znali o glicerinu  (Pročitano 654 puta)

Van mreže badja007

  • eCiginfo prijatelj
  • Hero Member
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 1307
  • -Receive: 851
  • Poruke: 647
  • Ugled: +856/-0
  • Pol: Muškarac
Ono sto mozda nismo znali o glicerinu
« poslato: Septembar 24, 2016, 23:22:10 »
  • Publish
  • Ono sto mozda nismo znali o glicerinu koliko je koristan za kucnu upotrebu.

    Naravno pod uslovom da bude biljnog porekla.





    1. Uz pomoć glicerina možete očistiti „teške“ mrlje:

    – fleke od bobičastog voća možete eliminisati tako što ćete sat vremena držati u glicerinu isflekano mesto, a posle ga isprati u slanoj vodi

    – lako ćete očistiti svežu mrlju od kafe ili čaja ako isflekani deo odeće stavite smesu glicerina i kuhinjske soli (1:1). Čim  fleka izbledi, odmah je operite na ubičajeni način (ručno ili u veš mašini).

    2. Glicerin protiv prašine.

    Ako  glicerinom ispolirati lakirani drveni nameštaj i ogledala, prašina se neće taložiti na njima.

    3. Glicerin obnavlje kožne stvari

    Ako se kožna stvar  vremenom pohabala (jakna, tašna ili kožna garnitura), prebrišite je  glicerinom. Možda joj nećete vratiti prvobitni izgled, ali izgledaće mnogo bolje i novije.

    4. Nateraće vaše podove da sijaju.

    Ako u kući imate parket ili laminat -obrišite ih sa vodom i glicerinom (2-3 supene kašike glicerina na 5 l vode). Podovi će zasijati!

    5. Glicerin za kosu.

    Najjednostavniji način: dodajte nekoliko kapi glicerina u šampon kod svakog pranja kose i kosa će postati poslušna, meka i hidrirana. Glicerin možete dodavati i u maske i pakovanja za kosu. Ova viskozna supstanca obavija dlaku i vlaži je.

    6. Glicerin za ruke.

    U prodavnicama možete pronaći kreme za ruke sa glicerinom. Izuzetno su korisne, kako za hladne, tako i za vrele dane. Zimi štite ruke od hladnoće, leti – ublažavaju iritciju i svrab kože. Možete jednostavno da stavite malo glicerina na problematične i suve delove ruku ili napaviti kupku za  ruke: nekoliko kapi glicerina staviti u toplu vodu.

    7. Glicerin za kožu lica.

    Glicerin se odavno  koristi u kozmetičkoj industriji i uprkos evoluciji različitih komponenata u kozmetici, i dalje je popularan među proizvođačima. Činjenica je  da on poseduje jedinstvenu sposobnost  – brzo upija vlagu i dugo je čuva. Ako ga nanesete na lice, koža ga neće apsorbovati, nego će glicerin stvoriti nevidljiv film, koji privlači mikroskopske molekule vode , koji se nalaze u vazduhu, i samim tim hidrira kožu.

    Ako živite tamo gde je vlažnost visoka – glicerin je vaš nezamenljiv pomoćnik. Ako  vlažnost nije visoka, glicerin počinje tražiti vodu u dubljim slojevima koži dehidrirajući je. Nemojte koristiti glicerin za negu kože lica i kose kod  niske vlažnosti vazduha.

    8. Glicerin za pete

    Glicerin možete koristiti za negu grube kože ruku, stopala i ispucale pete.  Recept je proveren i delotvorn. Posle desetak dana videćete fantastične rezultate! Vaše pete postaće roze boje, nežne i meke, a nokti će dobiti lep sjaj.

    9. Glicerin izvrstan je za pravljenje domaćeg sapuna.

    http://uspesnazena.com/korisni-saveti-zene/ono-sto-niste-znali-o-glicerinu-nezamenljiv-koristan-u-kuci/

    Van mreže ivanneko

    • Global Moderator
    • Hero Member
    • *****
    • Thank You
    • -Given: 5036
    • -Receive: 7958
    • Poruke: 5095
    • Ugled: +10393/-0
    • Pol: Muškarac
    Odg: Ono sto mozda nismo znali o glicerinu
    « Odgovor #1 poslato: Mart 22, 2017, 11:32:57 »
  • Publish
  • E422 Glicerol
    Prirodni stabilizator, sredstvo za zadržavanje vlage i poveæanje volumena. U prirodi se nalazi u životinjskim i biljnim mastima i uljima. Proizvodi se kemijskom sintezom iz propilenaili potpunom hidrolizom masti i ulja. Može se proizvesti iz genetièki modificiranih sirovina, ali konaèna procjena uèinaka tako dobivenog glicerola još nije završena. Iako mu je kalorijska vrijednost jednaka stolnom šeæeru, ne povisuje razinu glukoze u krvi pa ga smiju konzumirati dijabetièari. Pokazano je da sprjeèava ošteæivanje DNA molekule izazvano ultraljubièastim i rentgenskim zraèenjem jer ima sposobnost gašenja nastalih slobodnih radikala. Dopušten je u ekološkoj proizvodnji hrane. Namirnicama se dodaje po pravilu quantum satis. Smatra se bezopasnim.
    Dopuštena upotreba:
    Upotrebljava se po pravilu quantum satis u pekarskim proizvodima, keksima, kolaèima, sladoledu, proizvodima od kakaa i èokolade, bombonskim proizvodima, masama za punjenje, preljevima, prašku za pudinge, kreme, deserte, likerima na osnovi jaja, nekim alkoholnim piæima, bezalkoholnim osvježavajuæim napitcima, grickalicama, dodatcima prehrani...

    Dakle Glicerol oznake E422 ( 99,8% food grade ) se ne smatra opasnim aditivom dok mnogo drugih cak i potencijalno opasnih unosimo svakodnevno putem ishrane , naravno niko ne garantuje koje posledice mogu nastati ukoliko se pretera u konzumaciji cak i bezopasnog aditiva ali eto koga interesuje kompletan spisak moze pogledati na donjem linku ..

    Cekaj stani , znaci uzmem saksiju probusim rupu na njoj i ja sam moder ? Ali rupu na saksiji nisam ja izmislio znaci li onda da sam cloner ? :D

    Van mreže LiberPrint

    • Hero Member
    • *****
    • Thank You
    • -Given: 7793
    • -Receive: 7329
    • Poruke: 10531
    • Ugled: +19081/-0
    Odg: Ono sto mozda nismo znali o glicerinu
    « Odgovor #2 poslato: Mart 22, 2017, 11:49:46 »
  • Publish
  • Glicerin se moze dobiti i od kukuruze i od zgazene kuce pored puta, a hemijski sastav mu je isti, i mi razliku prilikom upotrebe necemo primetiti ;D  Sreca nasa pa ga ima u izobilju biljnog porekla, jer je zapravo otpad pri proizvodnji bio dizela.